Le-au luat copiii pentru ca sunt prea religiosi: drama familiei Furdui, ramasa fara cei 7 copii, in Germania

Le-au luat copiii pentru ca sunt prea religiosi: drama familiei Furdui, ramasa fara cei 7 copii, in Germania

Le-au luat copiii pentru ca sunt prea religiosi: drama familiei Furdui, ramasa fara cei 7 copii, in Germania

Petru şi Camelia Furdui, o familie de români din Germania, se chinuie de la sfârşitul lunii aprilie 2021 să îşi recupereze cei 7 copii cu vârste cuprinse între un an şi jumătate şi 16 ani, preluaţi din familie de Protecţia Copilului din Germania.

Drama familiei Furdui, mutată în 2012 din Spania în Germania, a început după ce copilul cel mare, de 16 ani, s-a plâns de relaţia cu părinţii, dar şi de faptul că cei doi băieţi mai mici sunt, uneori, bătuţi de mamă. Protecţia Copilului a descoperit că familia Furdui merge săptămânal la biserică, făcându-li-se un profil de oameni „extrem de religioşi care nu le oferă copiilor acces la toate subiectele relevante din societate”.

Vei citi:
Declaraţia mătuşii
Băiatul cel mare a fost diagnosticat cu scleroză multiplă
Obligaţi să vorbească în germană la întâlnirile cu copiii
Ce spun autorităţile române despre cazul familiei Furdui

Declaraţia mătuşii

 Camelia si Petre Furdui sunt doi tineri români care s-au cunoscut in Spania, s-au căsătorit, iar ulterior s-au stabilit în Germania, el lucrând în domeniul instalațiilor și al amenajărilor interioare. Dumnezeu i-a binecuvântat în tot acest timp cu 7 copii frumoși, veseli și sănătoși. Au trăit fericiți, în spiritul principiilor creștine, cu respect și dragoste față de Dumnezeu și semeni, fiind o familie echilibrată, educată, manierată, lipsită de abuzuri sau excese.

„Trei dintre copii, cei mai mari, erau la şcoală. Patru erau acasă cu mama. În jurul prânzului (n.r. mama) s-a trezit cu două doamne la uşă, au spus că vor să vorbească ceva despre copii. După un timp a venit şi a treia doamnă. Au spus că este o problemă. Au aflat că ceva nu este în regulă. Au avut discuţii cu băiatul cel mare, iar cei trei copii mai mari sunt luaţi direct de la şcoală şi au venit să îi ia şi pe cei patru. Cele trei doamne au plecat cu cei patru copii”, povesteşte Paraschiva Bloju, mătuşa copiilor (sora mamei).

Băiatul cel mare a fost diagnosticat, după preluarea din familie, cu scleroză multiplă

Cazul a luat o turnură tragică după ce băiatul cel mare, pe mărturia căruia a fost construit cazul, a fost diagnosticat, după preluarea din familie, cu scleroză multiplă, boală manifestată prin tulburări de comportament si probleme psihologice precum confuzie, anxietate, depresie. „El era într-o fază în care nu ştia ce se întâmplă cu el. Discuţiile cu ei l-au ajutat să îşi canalizeze frustrarea, nemulţumirea. Acuzaţiile sunt mai multe: cea mai simplă este aceea că i-au disciplinat fizic pe băieţii mai mici. Nu a existat o anchetă propriu-zisă. Părinţii nefiind de acord cu măsurile luate, s-a declanşat un proces, iar instanţa a numit un psiholog, care nici până în ziua de azi nu a terminat evaluarea. Psihologul ar trebui să spună dacă copiii trebuie să fie cu părinţii sau nu”, a explicat mătuşa copiilor.

Obligaţi să vorbească în germană la întâlnirile cu copiii

La dosar au fost depuse declaraţii ale medicilor care i-au consultat pe copii, ale profesorilor, ale vecinilor care au spus că nu au văzut niciodată semne ale abuzului. Toate aceste declaraţii nu au fost luate în considerare. Întârzie nepermis de mult evaluarea”, a declarat Paraschiva Bloju pentru „Adevărul”. Potrivit Paraschivei Bloju, în cadrul procesului de evaluare, în luna octombrie, au fost două întâlniri cu părinţii. Una dintre întrebări a fost legată de interpretarea textului biblic care se referă la folosirea nuielei în educaţia copiilor. „Părinţii au explicat ce înţeleg prin asta. Ei au explicat că orice pedeapsă înseamnă o nuia, inclusiv dacă îi restricţionezi accesul la telefon este o nuia”, a declarat mătuşa copiilor, potrivit căreia finalizarea raportului de evaluare psihologică este aşteptat în decembrie. În tot acest timp, copiii au stat despărţiţi de părinţi, dar şi unii de alţii.

Fetiţa cea mică a suferit un şoc foarte puternic

A fost despărţită în decurs de jumătate de oră de toţi fraţii. S-au despărţit în parcarea unui supermarket. Practic i-au smuls-o fetiţei mai mari din braţe. Asistenta maternală a povestit că în primele zile a plâns într-una. Încet-încet s-a ataşat de asistenta maternală. I-a spus «mama» asistentei maternale, lucru pe care nu numai că îl permite, dar şi îl încurajează”, a relatat Paraschiva Bloju. În momentul de faţă, părinţii se pot întâlni cu fetiţa cea mică de două ori pe săptămână, iar legăturile sunt destul de puternice. „Avocaţii spun că în cele mai multe cazuri justiţia dă dreptate Protecţiei Copilului, dar depinde foarte mult de ce spune psihologul. Foarte rar un judecător are o părere proprie.

Manifestări de susţinere a familiei Furdui Pe modelul acţiunilor de susţinere a familiei Bodnariu, caz care s-a soluţionat cu întoarcerea copiilor în familie, membrii comunităţii penticostale, din care face parte familia Furdui, au organizat proteste în mai multe oraşe din SUA şi Europa. Cele mai mari proteste au fost în Roma, Londra sau Viena.

Ce spun autorităţile române despre cazul familiei Furdui

Documentele elaborate de autorităţile române au fost transmise autorităţilor germane, împreună cu propunerea de repatriere. „Cu toate acestea, un aspect important care trebuie avut în vedere atât în acest caz, cât şi în alte cazuri similare ale unor familii de cetăţeni români stabiliţi în străinătate, este acela potrivit căruia în condiţiile în care aceştia locuiesc în mod obişnuit pe teritoriul altui stat (majoritatea fiind stabiliţi în străinătate de mulţi ani), legislaţia statului de reşedinţă este prevalentă în faţa legislaţiei statului a cărui cetăţenie o are persoana/familia în cauză, adică cea română”, a explicat ANDPDCA. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului din România a mai explicat că „eforturi susţinute şi constante de sprijinire a familiei Furdui au fost depuse de Ambasada României în Germania”, „autorităţile germane au manifestat reticenţă faţă de oferirea oricăror informaţii cu privire la contextul în care a fost luată decizia preluării copiilor din familie, sau faţă de discutarea oricăror aspect care ar releva deciziile viitoare ce ar putea fi adoptate în acest caz, justificat de faptul că instanţa de judecată este singura care se va putea pronunţa în acest caz”.

Ambasada României la Berlin continuă dialogul cu cetăţenii români, cu autorităţile germane competente şi cu ANDPDCA, sprijinind demersurile familiei minorilor, inclusiv prin posibilităţile de intervenţie posibile în baza legislaţiei germane şi a dreptului internaţional în materie şi având în vedere asigurarea respectării principiului interesului superior al copilului”, a mai transmis MAE, la solicitarea „Adevărul”.

 

Citeste  Familia disfuncțională - 8 caracteristici care o definesc

Ce poți face pentru a nu repeta greselile parintilor tai

Indiferent ce varsta ai, ești capabil să rupi ciclul toxic al acestor efecte care stau ascunse adanc in sufletul tau. Si, ce e mai important, copilăria ta nu trebuie să-ți trimită propriii copii la psiholog mai târziu. Nu uita ca tu esti acum o alta persoana si ca viata ta este diferita de a lor.

Semnele menționate mai sus sunt toate comportamente care sunt învățate despre timp și greu de lovit după atâția ani. Dar la fel ca în cele mai multe obiceiuri învățate, ele pot fi înlocuite cu altele mai bune

La fel ca o rană, vindecarea de la părinții tăi toxici va dura timp. Dar atâta timp cât rămâi ferm în eforturile tale de a te corecta și de a fi persoana pe care ți-ai dori-o ca copil, experiențele tale din trecut vor înceta să te afecteze pe tine și pe cei din jurul tău. Primul pas este sa identifici aceste ganduri ...

Despre psihologia copilului sau cum poti afla ce il face fericit sau trist pe copilul tau: sfaturi necesare pentru a-ti intelege mai bine copilul

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte 

sursa: adevarul.ro

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Familie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII