Greșeli cand vrei să concepi un bebe: activități sexuale neregulate atunci când e momentul IDEAL

Greseli cand vrei sa concepi un bebe: activitati sexuale neregulate atunci cand e momentul IDEAL

Greșeli cand vrei să concepi un bebe: activități sexuale neregulate atunci când e momentul IDEAL

Cand un cuplu isi doreste cu ardoare sa conceapa un bebe - informatia corecta este esentiala. Una dintre greșelile cele mai mari pe care le comit cuplurile este să nu aiba activitate sexuală suficient atunci cand TREBUIE. Dacă plănuiți un copil, trebuie să fiți conștienți că actul sexual înainte și în timpul ovulației este cel mai bun moment pentru concepție.

Unele cupluri ratează momentul potrivit, ceea ce duce la decalaje în frecvență.

Vei citi:
Contacte sexuale neregulate
Ce se întâmplă dacă faci sex în ziua în care ovulezi?
Daca vrei sa ramai insarcinata, trebuie sa faci sex inainte de ziua ovulatiei
10 lucruri de facut in timpul in care vrei sa ramai insarcinata - incepe imediat

Contacte sexuale neregulate

Sfat pentru a evita această greșeală: cuplurile care fac sex de aproximativ trei până la patru ori pe săptămână pot avea mai multe șanse de a concepe decât cele care se rezumă la numai o dată pe săptămână.

Ce se întâmplă dacă faci sex în ziua în care ovulezi?

Pe scurt, ai putea concepe dacă momentul este potrivit și ai un ovul viabil. Pentru a concepe un copil trebuie să faci sex în cele mai fertile zile; această perioadă fertilă începând, de obicei, cu 2-3 zile înainte de ovulație și terminandu-se a doua zi după ovulație. Multe femei pot concepe prin întreținerea contactului sexual cu o zi sau două înainte de ovulație, așadar este posibil ca așteptarea până în ziua ovulației să nu îți crească foarte mult șansele. Chiar dacă ai contact sexual în ziua în care te-ai aștepta să ovulezi, ai putea concepe pentru încă 24 de ore, în funcție de momentul exact în care ovulul este eliberat și în care ajunge la spermă.

Dacă vrei să rămâi însărcinată, trebuie să faci sex înainte de ziua ovulației

Sperma poate supraviețui în sistemul reproductiv al femeii până la șase zile. Spermatozoizii vor muri pe măsură ce trec zilele, deci, cu cât ovulația este mai aproape, cu atât mai bine. Dar nu trebuie să ajungă acolo „în momentul” ovulației.

Din nefericire, ovulul devine nonviabil foarte repede. Dacă o celulă spermă nu fertilizează ovulul în 12 până la 24 de ore de la eliberarea din ovar, nu mai poate avea loc concepția. Deci, dacă faceți sex după ovulație, ar putea fi prea târziu.

Așadar, acum, când știți ce greșeli puteți face, nu ar trebui să vă fie greu să concepeți. Răbdarea este secretul! Și nu vă pierdeți speranța dacă rezultatul este încă negativ. Acordați-vă ceva timp!

Alte greseli cand vrei sa concepi un bebe

Greșeala nr. 1 când vreți să concepeți un bebe: contacte sexuale neregulate
Greșeala nr. 2 când vreți să concepeți un bebe: prea multă intimitate fizică
Greșeala nr. 3 când vrei să concepi un bebe: pierzi fereastra fertilă

10 lucruri de facut in timpul in care vrei sa ramai insarcinata - incepe imediat

Vrei sa ramai insarcinata insa cum poti modera aceste impulsuri puternice, biologice, instalate in perioada unui ciclu de 28 de zile, care dicteaza o reproducere imediata?

Fie ca ai 28, 35, sau 43 de ani, e bine sa iei in considerare urmatoarele 10 lucruri pe care te poti concentra chiar de azi. Urmandu-le, vei fi mai sanatoasa, radianta, si vei arata mai bine. Iar sansele de a ramane insarcinata vor creste...

Forumul aspirantelor la meseria de mamica

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!


autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII