Locuri ciudate în care părinții ascund cadourile (sau cel puțin încearcă) - PODCAST

Locuri ciudate in care parintii ascund cadourile (sau cel putin incearca) - PODCAST

Locuri ciudate în care părinții ascund cadourile (sau cel puțin încearcă) - PODCAST

În Decembrie mai toți părinții devin un fel de detectivi de ocazie care încearcă să țină departe de ochii micuților obiectele care trebuie să fie supriză de Moș. Pentru a nu fi deconspirați mulți ajung să ascundă lucrurile frumos pregătite pe te miri unde, numai să nu fie depistate și astfel mitul bărbosului distrus.

Mai jos găsești o listă cu cele mai ciudate locuri în care părinții ascund pachetele:

 

vei citi:
În lada frigorifică
În garaj
La bunici
În portbagajul mașinii
În veceul din grădină
Beciul blocului e și el o zonă safe
Podul e și el o zonă sigură
Sub pat e o zonă relativ ok
În debara...
Coșul cu rufe murdare
Deasupra șifonierului sau pe dulap EXCLUS!!!
Ascunde în cutii mari, de carton
La birou
La vecinu nu-i pont

În lada frigorifică

De mulți ani am cumpărat o ladă pe care nu o folosim. Nu e în priză, am și vrut să o vindem, dar uite că ne prinde bine acum că putem ține la adăpost darurile de Crăciun. E un loc ferecat, capacul e greu, e prevăzut și cu o închizătoare deci din punctul ăsta de vedere noi ca părinți dormim liniștiți noaptea, sigur cel mic nu dă de ele.

În garaj

Tati are atât de multe obiecte acolo încât de multe ori ne e și greu să observăm mașina, darmite să găsești un obiect ascuns.

La bunici

Bunicul are un pian mare cu coadă. Ridicăm capacul și gata am rezolvat problema. Bine a fost un an, primul an în care l-am folosit drept ascunzătoare când am uitat cu desvărșire unde am pus darurile. Să ne fi văzut disperarea că nu gasim cadourile, eram în stare să sunam la 112 să le dăm dispărute, noroc cu bunicul care a folosit pianul vrând să ne arate un cântecel de Crăciun.

În portbagajul mașinii

Să vedeți când merg cu mașina la spălătorie și trebuie să o golesc pentru a fi curățată cum încep să scot cutiuțe, pachețele, punguțe, plăsuțe. Băieții de acolo doar se uită și își dau coate zicând ,,uite, iar a venit Moșul,,.

În veceul din grădină

Ideea de frig, de vânt, fac copilul să nu intre acolo niciodată, astfel e o bună ascunzătoare. E indicat totuși peste gaură să pui capacul, asta dacă vrei bineînțeles ca nimănui să nu-i dispară cadoul.

Beciul blocului e și el o zonă safe

E frig, întuneric, ce copil vrea să meargă acolo? Al meu a vrut! Dar nici o problem că tati a inventat repede o soluție salvatoare. O pană de curent. Am intrat cu el după mine și dintr-o dată am stins lumina. Să vedeți ce spaimă, ce strigăte că vrea afară, de atunci toata asociația de locatari acolo ascunde cadourile că știm că cei mici nu vor sa mai intre aflând de pățania băiețelului meu.

Podul e și el o zonă sigură

Însă trebuie să împachetezi bine darurile, de preferat nu doar în hârtie, cât și în folie sau dacă poți în Kevlar, tablă zincată, oricum ceva foarte rezistent. Într-o iarnă pe când să coborâm darurile să le punem sub brad ne-am trezit că’s pline de găinaț de la porumbeii care își făcuseră cuib în pod. Merita să fii văzut cum cu un lighean cu apă călduță și o lavetă frecam de zor cutiile frumos ambalate de "cadourile" fiziologice lăsate de porumbei.

Sub pat e o zonă relativ ok

Însă nu e totuși recomandat, mai ales dacă locuiești cu bunicul bolnav care își ține tot acolo olița de noapte. Nu intru în detalii.

În debara...

În debara e un loc sigur atâta timp cât obiectele din interiorul ei sunt astfel clădite încât la o simplă deschidere a ușii ai risca să se rostogolească pe tine. Blindează accesul cu o cutie voluminoasa, ceva greu, de preferat un aspirator, un uscător de haine, sau și mai sigur pune un lacăt. Vezi să nu uiți unde pui cheia.

Coșul cu rufe murdare

Coșul cu rufe murdare poate fi și el o ascunzătoare însă nu destul de încăpătoare. E un loc bun pentru daruri de mici dimenisuni, pentru obiecte voluminoase schimbă coșul cu unul mai mare.

Deasupra șifonierului sau pe dulap EXCLUS!!!

E primul loc în care cei mici trag cu ochiul, deci nu fă greșeala, daca nu vrei să se năruie orice surpriză și misterul Moșului o dată cu el.

Ascunde în cutii mari, de carton

Riscant puțin, dar funcționabil de multe ori e să le lași la vedere. Adică. Ascunde în cutii mari, de carton, pe care să pui etichete cu "Vase","Haine vechi", "Încălțăminte". Nu sunt obiecte în general care să-l facă pe cel mic curios, deci șansele să-ți descopere ascunzătoarea sunt scazute. Repet. Nu e un loc sigur în proporție de 100% însă de 80% da. Ca masură de precauție folosește scotch și nu te zgârci. Lipește bine!

La birou

La birou e mai greu să le duci mai ales în perioada asta când telemunca e la ordinea zilei, însă și așa, dacă firma la care lucrezi încă nu și-a predat sediul, poți încerca.

La vecinu nu-i pont

Am încercat și ne-am ales fără daruri de Crăciun. Le-am lăsat crezând că’s în siguranță, însă n-a fost așa vecinul plecând val vârtej după ce a fost sunat că tatăl său s-a simțit rău și că l-au dus cu ambulanța la spital. Evident omul cheie nu ne-a lăsat așa că n-am avut cum să intrăm. Nu vă spun dezamăgirea micuțului care n-a găsit sub brad de Crăciun decât dulciuri pe care le-am adunat de prin casă, le-am împachetat frumos și le-am așezat cu titlul de cadouri. Copilul s-a rezumat să spună: Mai Sărac moș ca astă n-am vazut, până și Nicolae mi-a adus mai mult.

Fiți vigilenți dragi Moși!

 

► autor: Mihai Nicoara, redactor tatic de la Desprecopii  - Mihai este tatal unei fetite minunate de 4 anisori si a unui baietel. El scrie si despre meseria de tatic aici: Mihai - ganduri de tatic

Pe Mihai il gasiti aici.

Citeste si alte intamplari din viata taticului Mihai:

Ce scuze folosesc copiii ca să nu meargă la grădiniță - jurnal de tătic

În pelerinaj la nou născut - jurnal de tătic

Acel EL sau acea EA care știe cum se crește corect un copil

Asa NU!
Cu siguranta si in cercul tau de prieteni exista acel EL sau acea EA care desi n-a fost vreodata tatic, respectiv mamica, e gata sa-ti vanda ponturi, sa-ti dea sfaturi despre cum se creste corect un copil. Mai departe>>

 

Pagina tatilor - actuali si viitor

Ganduri si ... sa spunem ... sfaturi, pentru taticii de azi. Vorbim cu seriozitate despre cea mai frumoasa meserie din viata unui barbat: aceea de tata.

Si nu numai cea mai frumoasa - dar si cea mai plina de suprize, emotie, sensibilitate si impliniri. Deci, aici e locul taticilor care vor sa conteze in viata copilului lor.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII