InfoCons te informează - Ce trebuie să știi despre jucării?!

InfoCons te informeaza - Ce trebuie sa stii despre jucarii?!

InfoCons te informează - Ce trebuie să știi despre jucării?!

InfoCons te ajută să fii informat! Perioada în care ne aflăm este predominată de spiritul sărbătorilor și, implicit, de dorința de a-i suprinde pe cei mari și mici cu cadourile mult dorite. Deși aventura și goana după cadouri par lipsite de peripeții, iar la o primă vedere, par chiar niște activități simple și îmbucurătoare, totuși atunci când achiziționăm cadouri (mai ales pentru cei mici) trebuie să fim atenți.

Aspecte de care trebuie să ținem cont, atunci când achiziționăm jucării

Jucăriile mult visate de cei mici se pot transforma în adevărate pericole, dacă nu le cumpărăm din surse sigure – magazine și raioane specializate. De asemenea, vârsta copilului este încă un criteriu important în alegerea jucăriei potrivite. În cazul în care, cumpărăm o jucărie nepotrivită pentru vârsta copiilor noștri, riscăm să îi punem pe cei mici în pericol.

Din aceste considerente, InfoCons subliniază câteva aspecte de care trebuie să ținem cont, atunci când achiziționăm jucării:

 Achiziționarea jucăriilor din magazine sau raioane specializate care eliberează bon fiscal, chitanță fiscală sau factură. Aceste documente vă vor fi de ajutor atunci când doriți să faceți o reclamație.
 Alegerea jucăriilor în funcție de vârsta copiilor, de capacitățile și aptitudinile sale. Fiți atenți la instrucțiunile de pe ambalaj, precum și avertismentele care însoțesc jucăria.
 Conștientizarea asupra faptului că alegerea unei jucării nepotrivite îi pot pune pe cei mici în pericol.
 Cumpărarea jucăriilor din piese mici, ce pot fi desprinse pot constitui un real pericol pentru copiii cu vârsta mai mică de 3 ani. De obicei, cei mici introduc jucăriile în gură, riscând să le ingereze.
 Respectarea atenționărilor de pe ambalajele jucăriilor este esențială! Nu ignorați avertismentele! Avertismentul dedicat copiilor cu vârsta mai mică de 36 de luni se găsește sub forma: `Atenţie. Nerecomandat copiilor mai mici de 36 luni. Pericol de strangulare`; fraza `Atenţie. Nerecomandat copiilor mai mici de 3 ani` poate fi înlocuită cu simbolul grafic de interzicere / pictograma care vizează copiii între 0 şi 3 ani; ele (fraza şi simbolul) nu trebuie puse împreună.
 Asigurarea că jucăriile au următoarele marcaje vizibile, lizibile și durabile: coordonatele producătorului şi/sau importatorului (numele, denumirea comercială/marca înregistrată a producătorului şi/sau a importatorului şi adresa la care pot fi contactaţi ); numărul unic de identificare a jucăriei (tipul, lotul sau numărul de serie ori al modelului sau alt element de identificare); marcajul de conformitate CE care conduce la supoziţia că jucăria este sigurăș dacă jucăriile sunt de dimensiuni mici, elementele de mai sus sunt indicate pe ambalaj sau într-un document care însoţeste jucăria.
 Verificarea existenței instrucțiunilor de utilizare și a avertismentelor, însoțite de indicații pentru categoriile de vârstă. ATENȚIE! Este necesar ca aceste informații să fie scrise în limba română!
 Reclamațiile privind jucăriile trebuie semnalate, în primă fază, vânzătorului/mgazinului, iar în caz de nesoluționare, autorităților competente.

Deși perioada dinaintea sărbătorilor este una aglomerată, totuși nu trebuie să cumpărăm, în grabă, jucării nepotrivite vârstei, capacității și abilităților copiilor noștri. Trebuie să ne asigurăm că nu le putem copiilor noștri viețile și sănătatea în pericol!

Împreună luăm atitudine - o9atitudine!

 Forumuri specializate ale comunitatii Desprecopii

In floarea copilariei (4-12 ani)

Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare!
Am nevoie de un baby-sitter...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Jocuri

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII