Bebelușul meu face des iritație de scutec: Iată cum poți preveni apariția acestor probleme, dragă mami!

Bebelusul meu face des iritatie de scutec: Iata cum poti preveni aparitia acestor probleme, draga mami!

Bebelușul meu face des iritație de scutec: Iată cum poți preveni apariția acestor probleme, dragă mami!

Erupția cutanată de scutec este o afecțiune foarte frecventă a pielii. Fundulețul bebelușului tău va fi iritat, pielea poate deveni rapid roșie și inflamată pe anumite porțiuni aflate la contactul direct cu scutecul, iar când îi atingi pielea, îi provoci bebelușului un disconfort vizibil.

Majoritatea bebelușilor vor experimenta o oarecare roșeață și iritare din când în când, însă unii se vor confrunta mai des cu erupții cutanate, care nu par să dispară ușor. Deci, cum cum poți preveni apariția acestor probleme?

 Ce cauzează iritația de scutec?

Erupția cutanată de scutec este cauzată cel mai adesea de contactul direct și prelungit cu scutecul umed. Cu toate acestea, mai sunt câțiva factori declanșatori ai iritației de scutec, precum:

Alergiile - Pielea bebelușului poate fi iritată din cauza parfumurilor, săpunurilor sau coloranților din scutece. Bebelușul poate fi, de asemenea, alergic la îmbrăcăminte sau șervețele umede. Dacă ai încercat un produs nou și observi că pielea bebelușului este iritată, atunci este posibil ca micuțul să aibă o reacție alergică.

Utilizarea antibioticelor - Atunci când sunt administrate antibiotice, bacteriile bune care mențin sub control fungii (ciupercile) sunt distruse, ceea ce duce la erupții cutanate din cauza infecției fungice. De asemenea, utilizarea antibioticelor crește și riscul de diaree.

O infecţie - Erupțiile cutanate care nu dispar sunt adesea rezultatul unei infecții fungice. Scutecul bebelușului este o zonă caldă, iar Ciuperca Candida albicans (termenul medical pentru ciupercile de drojdie) este un vinovat comun pentru iritația de scutec. Pe piele apar bubițe (uscate sau apoase), iar unele porțiuni ale pielii sunt mai umflate.

Iritarea - Umiditatea și aciditatea din urină și materii fecale pot provoca, de asemenea, iritația de scutec. Acest lucru este valabil mai ales dacă bebelușul se confruntă cu diaree, care îl lasă cu un scutec frecvent umed. Umiditatea combinată cu o temperatură mai ridicată în zona de contact, creează un mediu prielnic dezvoltării iritației.

Erupția cutanată de scutec poate face copilul să fie din ce în ce mai sensibil la schimbatul scutecului. Bebelușul poate deveni agitat și va plânge atunci când îi curăți pielea.

 Cum poţi preveni iritaţia de scutec?

Pentru a preveni iritația de scutec, cel mai important lucru de care este bine să ai grijă, este ca fundulețul să fie mereu curat și uscat, prin schimbarea frecventă a scutecelor. Este indicat ca fundulețul bebelușului să stea cât mai mult timp în contact cu aerul, așa că lasă-i pielea să respire pentru câteva minute, înainte să-i pui un scutec nou.

Dacă bebelușul are piele sensibilă, evită scutecele din comerț care conțin parfumuri sau alte substanțe chimice. Unele mame păstrează pur și simplu un termos plin cu apă caldă și o rolă de prosoape moi de hârtie la schimbarea scutecului, în loc de a folosi șervețele umede.

Un caz moderat de iritatie produsă de scutece ar trebui să dispară la 3 - 4 zile. Dar dacă iritația persistă, se înrăutățește, sau pare a fi infectată, discută cu medicul pediatru.

La Clinica Medicum, binele copilului tău contează!

Cuvântul definitoriu pentru meseria de pediatru ar trebui sa fie “grijă” - iar la Clinica Medicum, grija și înțelegerea pentru micuțul om sunt oferite de o echipă multidisciplinară de specialiști! Alături de pediatru, părinții pot înțelege mai bine importanța diferitelor componente din viața juniorului (de la vaccinare la alimentația echilibrată) și pot lua decizii informate privind viitorul familiei lor!

Tratamentul tipic pentru erupția cutanată de scutec include menținerea fundulețului bebelușului cât mai curat și uscat posibil. Apoi, aplică o cremă sau un unguent pentru protecție zilnică, de fiecare dată când schimbi scutecul, dar numai după ce te-ai asigurat că pielea fundulețului este uscată. Un astfel de produs va proteja pielea de contactul cu umezeala.

Cutaden® Bebe este o cremă protectoare recomandată atunci când bebe mic are iritaţie de scutec sau prezintă mâncărimi sau înroşire a pielii provocată de diverşi factori: expunere prelungită la soare, intrarea în contact cu diferite substanţe cu potenţial alergizant, diversificarea alimentaţiei sau erupţiile dentare care predispun la scaune dese.

Crema conţine un număr minim de ingrediente, special selecţionate pentru rolul emolient și protector asupra tegumentelor sensibile.

În compoziţia produsului Cutaden® Bebe, se regăsește o formă naturală de vitamina E, Vital ET® , α-tocoferol în variantă fosforilată, care protejează lipidele din membrana celulară de a fi degradate oxidativ, hrănind durabil pielea. Vital ET® și-a dovedit eficienţa în tratamentul tegumentelor sensibile prin reducerea aspectului de roșeaţă a pielii indus de diferite agresiuni externe: bacteriene și mecanice.

Oxidul de zinc este utilizat pentru calităţile de astringent, adsorbant și desicant. Formează o barieră temporară peste ţesuturile expuse, cu efect în reducerea secreţiilor lichide și favorizarea reepitelizării. Acest ingredient nu se absoarbe la nivel cutanat, fiind ca urmare non-iritant și non-alergenic.

Beneficii Cutaden® Bebe

• roşeaţa şi iritațiile sunt reduse vizibil iar pielea bebeluşului se reface rapid şi devine moale şi netedă;
• Cutaden® Bebe menţine sănătatea pielii bebeluşilor care poate fi mai sensibilă deoarece nu este complet dezvoltată;
• conţine un număr minim de ingrediente selecţionate pentru rolul emolient şi protector asupra tegumentelor sensibile;
• prezenţa unei forme naturale de vitamina E prin complexul biofunctional Vital ET®, indicat în tratamentul pielii sensibile şi care acţionează prin reducerea iritaţiilor cutanate induse de diferite agresiuni externe
• este un bun emolient şi formează un strat protector la nivel cutanat.

 Vino și tu în familia Cutaden®!

Înregistrează-te în Clubul Cutaden® și vino alături de o comunitate minunată. E foarte simplu!

Aici vei găsi o familie întreagă dedicată protecției pielii tale și a familiei tale, prieteni implicaţi, preocupaţi de un stil de viaţă curat și sănătos, o comunitate omogenă în care părerile fiecărui membru contează, concursuri cu premii dedicate, articole dedicate îngrijirii corecte a pielii, dar mai ales, sfaturi și recomandări de la specialiști.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII