20 de alimente care stimulează lactația

20 de alimente care stimuleaza lactatia

20 de alimente care stimulează lactația

Ești îngrijorată că nu produci suficient lapte pentru copilul tău? Cunosc prea bine acest sentiment, a fost copleșitor la primul copil.

Alăptarea poate fi o provocare, mai ales pentru proaspetele mame care sunt cuprinse de stres, îndoială și incertitudine. Dar te asigur că toate aceste sentimente sunt absolut normale.

Când vine vorba de alăptare și nutriție, există o multitudine de informații și poate fi copleșitor. Suntem aici pentru a-ți oferi informații despre cele mai bune alimente pentru alăptare, pentru a te face să te simți grozav și pentru a beneficia de aprovizionarea cu lapte.

Vei citi:
20 de alimente care stimulează lactația
Importanța hidratării în timpul alăptării
Carbohidrați complecși
Legume
Fructe
Semințe, iaurt și nuci

20 de alimente care stimulează lactația

 semințe de în
 ovăz
 drojdie de bere
 orez
 semințe de susan
 morcovi
 spanac
 fenicul
 mărar
 nuci
 usturoi
 ghimbir
 papaia
 ulei de măsline
 bere fără alcool
 humus
 iaurt
 apă plată
 cartofi dulci
 unt

Importanța hidratării în timpul alăptării

Nu uita de importanța odihnei și consumul unui cantități de lichide mai mari decât de obicei. Acesta vor favoriza producția de lapte.

Sunt de evitat toate băuturile alcoolice, țigările, cafeaua, ceaiul și orice alte substanțe toxice, ca și medicamentele care pot trece în lapte (antibioticele, anticonvulsivele, antifungicile, etc.).

Carbohidrați complecși

Carbohidrații joacă un rol vital atunci când vine vorba de alăptare, iar cerealele integrale sunt întotdeauna o alegere mai bună decât carbohidrații rafinați. Problema cu carbohidrații rafinați (cum ar fi pâinea albă, pastele albe sau produsele de patiserie) este că le lipsesc fibrele și pot crește glicemia.

Folosește carbohidrați complecși, astfel încât atât tu, cât și copilul să beneficiați. Vei câștiga puțină energie cu eliberare lentă și fibre pentru menținerea glicemiei sub control dar și pentru a îmbunătăți digestia. Cartofii dulci sunt, de asemenea, un carbohidrat complex care conține vitamina A.

Ovăzul este excelent pentru producția de lapte, deoarece posedă și o concentrație mare de beta-glucan, la fel ca orzul. Ovăzul poate să nu fie cel mai aromat aliment în sine, dar este foarte ușor de introdus în alimentație.

Drojdia de bere este bogată în fier, seleniu, crom, proteine și vitamine B. A fost folosit ca supliment nutritiv de generații și a fost întotdeauna recomandată pentru alăptare. Cu toate acestea, trece cu ușurință în laptele matern, așa că trebuie să o utilizezi în cantități mici pentru a evita gazele sau agitația la copil.

Legume

După cum știm cu toții, legumele sunt bogate în vitamine și minerale, iar unele au multă apă pentru a te menține hrănită și hidratată. În plus, bebelușul tău se va obișnui cu aceste alimente prin lapte și poate ajunge să le placă.

Morcovii au betacaroten și vitamina B6, esențiale atunci când vine vorba de furnizarea energiei suplimentare de care au nevoie mamele care alăptează pentru a-și îmbunătăți cantitatea de lapte.

Usturoiul este un binecunoscut galactagog și, cu toate că nu există cercetări care să susțină eficacitatea acestuia, mulți vor pretinde că funcționează. Desigur, usturoiul este unul dintre acele alimente pe care vrei să le consumi cu moderație doar din cauza mirosului.

Fructe

Este recomandat să consumi minim două porții de fructe în fiecare zi în timpul alăptării.

Papaya necoaptă gătită este unul dintre cei mai buni galactagogi; este pur și simplu minună pentru inducerea lactației. Papaya conține carotenoizi care pot ajuta la absorbția vitaminei A și a beta-carotenului pentru mamele care alăptează.

Semințe, iaurt și nuci

Similar cu semințele de cânepă, semințele de in conțin fibre, proteine și acizi grași omega-3. Secretul pentru a debloca toate bunătățile este să le macini pentru că organismul nu le digeră bine când sunt întregi.

Poți folosi și ulei de in care are un gust ușor, dulce. Se asortează destul de bine cu legumele și se încorporează perfect în smoothie-uri. Semințele de in nu numai că te vor ajuta cu aprovizionarea de lapte, dar ar putea combate și inflamația.

Nucile sunt bogate în fier, calciu, zinc și vitamine B, precum și acizi grași și proteine, ceea ce le face una dintre cele mai bune gustări. În special migdalele sunt considerate un galactagog. Alte opțiuni bune pentru sprijinirea producerii laptelui includ caju și nucile de macadamia. Mai degrabă decât soiurile prăjite și sărate, încearcă nuci crude atunci când este posibil.

Calciul este fextrem de necesar pentru tine și copil și trebuie să consumi 1000 de miligrame pe zi, iar cea mai bună sursă este iaurtul.

► Citeste in continuare Cele mai mari provocari ale alaptarii - confesiunile unei mamici

Despre alimentatia in timpul alaptarii mai cititi si urmatoarele:

Plante care pot sa scada productia de lapte matern
Super alimente pentru mamici care alapteaza
Alimentatia mamicilor care alapteaza poate influenta laptele

Alaptarea - ghid complet

Alaptarea bebelusului este cel mai natural si mai hranitor mod de a contribui la dezvoltarea sanatoasa a copilului tau. Toate studiile medicale demonstreaza ca alaptarea la san aduce copilului absolut toata hrana de care are nevoie, ii intareste sistemul imunitar si ii scade sansele de a contracta infectii. Laptele matern isi schimba compozitia in timp - adaptandu-si compozitia nutritionala, necesitatilor sugarului. In afara de avantajele sanatatii, alaptatul este un timp special menit adancirii relatiei dintre mama si copil. Astfel, timpul alaptatului reprezinta momente pretioase de tacere, plina de comunicare intensa si dragoste impartasita. Totul despre alaptare, cu detalii  - de la Desprecopii.com:

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Ai probleme cu alaptarea bebelusului?

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII