Vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani va începe la data de 26 ianuarie

Vaccinarea anti-Covid a copiilor cu varste intre 5 si 11 ani va incepe la data de 26 ianuarie

Vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani va începe la data de 26 ianuarie

Copiii cu vârste între 5 şi 11 ani vor putea fi imunizaţi anti-Covid începând cu data de 26 ianuarie, anunță Comitetul naţional pentru coordonarea activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

Vei citi:
Modalităţile de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 la copii
Programarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani
În ce condiții se face vaccinarea

Modalităţile de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 la copii

CNCAV a informat joi despre modalităţile de administrare a vaccinului Comirnaty-Pfizer/ BioNTech împotriva COVID-19, pentru grupa de vârstă 5 - 11 ani, începând cu data de 26 ianuarie.

Programarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani

"Astăzi, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, pentru data de 26 ianuarie. Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel naţional. Vaccinarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor este optimizat şi permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare", a precizat CNCAV, într-un comunicat transmis joi.

În ce condiții se face vaccinarea

CNCAV a făcut mai multe precizări cu privire la modul în care se va realiza vaccinarea pentru această categorie de vârstă.

 sunt obligatorii acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către reprezentantul legal al minorului şi efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile şi pe platforma naţională de vaccinare;
 schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză, la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile;
 dacă se iniţiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceştia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 micrograme.

CNCAV menţionează că vaccinul Comirnaty produs de compania farmaceutică Pfizer/ BioNTech este deja aprobat pentru administrarea la populaţia de peste 12 ani.

"În urma finalizării evaluării datelor ştiinţifice a rezultat că raportul beneficiu/risc este pozitiv, mai ales la copiii care au comorbidităţi şi care prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecţiei cu SARS-CoV-2. Reglementările menţionate se bazează pe studiile de siguranţă şi recomandările care arată că răspunsul imun rămâne maximal pentru beneficiari în cazul administrării vaccinului Comirnaty. Studiul realizat la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani a arătat că răspunsul imun la Comirnaty administrat la o doză mai mică (10 micrograme) a fost comparabil cu cel observat la doza mai mare (30 micrograme) administrată celor peste 16 ani (măsurat prin nivelul de anticorpi împotriva SARS-CoV-2)", arată CNCAV.

AdTEADS

Doar 4 la un milion riscă să facă miocardită după vaccin, față de 1 la 1.600 dacă face COVID

Datele de eficacitate și siguranță, principala preocupare și termere a părinților în cazul vaccinării anti-COVID a copiilor de 5-11 ani, sunt foarte bune, acel risc de miocardită de care se teme toată lumea la copii fiind foarte, foarte mic, a declarat vineri seara, la Digi24, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Astfel, în Statele Unite, unde sunt peste 37 de milioane de doze de vaccin pediatric administrat la categoria 5-11 ani, s-au raportat 12 cazuri de miocardită din 8,7 milioane de doze II administrate - pentru că după doza II s-au observat aceste cazuri. Practic, rata de raportare la băieți este de 4 cazuri la 1 milion față de rata de miocardită după COVID, la aceeași grupă de vârstă, care este de 1 la 1.600 de cazuri, a arătat Valeriu Gheorghiță.

Despre cum distrugem virusurile din apropierea noastra, mai poti citi

Cum spalam hainele pentru a fi siguri ca distrugem bacteriile si virusurile?

5 lucruri pe catre trebuie sa le dezinfectezi pentru a impiedica răspandirea virusului

Cat timp traieste coronavirusul COVID-19 pe haine? Iata ce trebuie sa stii

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz 

Coronavirusul poate supravietui zile întregi pe plastic si inox

Telefonul nostru poate fi o ruta de infectare cu coronavirus - iata cum il poti dezinfecta

 Verifica ultimele stiri despre coronavirus in Romania pe topicurile de discutii 

Coronavirusul este și in Ro

Ce facem în situații de criză - COVID 2019

► Citeste si Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Despre CORONAVIRUS in Romania

Coronavirusul si gripa - asemanari si diferente

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz

Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc - sfaturi din presa italiana

Coronavirusul si copiii - patru masuri esentiale pentru a-i proteja. Sfaturi de la UNICEF

Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

sursa stirii> digi24.ro (c) 2022

AdTEADS

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII