Infectarea intenționată cu varicelă - un beneficiu sau un risc?

Infectarea intentionata cu varicela - un beneficiu sau un risc?

Infectarea intenționată cu varicelă - un beneficiu sau un risc?

In Olanda, există un trend nou printre părinți, de a-și lăsa copilul să se joace cu un prieten care are varicelă sub pretextul imunizării naturale.

Este oare o strategie inteligentă, sau te joci cu sănătatea copilului tău?

Vei citi:
Nu este recomandat în cazul unui copil mai mic de 1 an
Nu ai fost niciodată infectat?
Cât durează varicela și care sunt simptomele?
Perioada de incubație a varicelei
Nu călătoriilor cu avionul, dacă ai varicelă

Nu este recomandat în cazul unui copil mai mic de 1 an

Gerda Sinkgraven, asistență medicală la spitalul din Assen - Olanda, afirmă că acest lucru nu face niciun rău, și e uneori indicat să dai o mâna de ajutor naturii, lăsând copilul să se joace cu alt copil care are varicelă. "Poți însă face asta cu un copil mai mare de 12 luni. Nu este recomandat însă în cazul unui copil mai mic de 12 luni. Mâncarimea provocată de varicelă nu este de neglijat, mai ales pentru un copil atât de mic."

Nu ai fost niciodată infectat?

95 la sută dintre adulți au avut deja varicelă. Nu ai fost niciodată infectat? Acest lucru este riscant dacă ai comorbidități, sau dacă vrei să ramâi însărcinată. Nu ești sigură dacă ai avut vreodată varicelă? Poți face un test de sânge pentru a afla.

Începe cu o senzație de stare generală de rău și după 1-2 zile apar mici umflături roșii.

Dacă nu ai avut varicelă până la vârsta adultă și totuși vrei să rămâi însărcinată, te poți vaccina împotriva ei. Dacă te infectezi, șansa de apariție a infecției sau a nașterii premature este ceva mai mare, aproximativ 5 pâna la 10 la sută”, spune Sinkgraven. „Din fericire, acestea sunt excepții de la regulă și aproape toată lumea din lumea civilizată a avut anticorpi de la o vârstă fragedă”.

Cât durează varicela și care sunt simptomele?

Varicela durează aproximativ zece zile de la infecție. "Începe cu o senzație de stare generală de rău și după 1-2 zile apar mici umflături roșii. Acestea încep de obicei pe față și se raspândesc rapid pe restul corpului", spune Sinkgraven. „Cu cât eșți mai în vârstă, cu atât este mai neplăcut să ai varicelă”. Potrivit asistentei olandeze, acesta nu este un mit. "Este foarte bine să fi avut varicelă în copilărie, pentru că atunci când ești adult, mâncarimea este mult mai gravă. Atunci când i se întâmplă unui copil, experiența este foarte diferită."

Nu are sens să ne ținem copilul în casă. Dacă constatăm că un copil are varicelă, încercăm să anunțăm școala și ceilalți părinți.”

Perioada de incubație a varicelei

Perioada de incubație (zilele dintre infecție și apariția primelor simptome) este de treisprezece zile. Un copil este deja contagios cu două zile înainte să apară primele pete. De aceea, copiii cu varicelă sunt bineveniți la grădiniță, spune Maaike Lems, manager de la grădinița Ludens - Olanda.

"Nu are sens să-ți ții copilul acasă. Dacă constatăm că un copil are varicelă, alertăm școala și ceilalți părinți", spune Lems. „Femeile însărcinate, persoanele cu o tulburare imunitară sau nou-născuții ar trebui să nu stea în vecinătatea unui copil cu varicelă pentru un timp”.

Nu călătoriilor cu avionul, dacă ai varicelă

Copiilor care călătoresc cu avionul li se va refuza intrarea în avion dacă au varicelă. Cu unele companii aeriene, ești binevenit la bord doar dacă petele s-au uscat deja. În avion nu știi dacă tu sau copilul tău va sta lânga o persoană însărcinată sau vulnerabilă, care se poate infecta. O grădiniță are datoria să raporteze acest lucru, în timp ce o companie aeriană nu.

Varicela (varsatul de vant) la copil: simptome, complicatii, tratament

Varicela sau varsatul de vant, este o infectie cauzata de virusul varicelo - zosterian care face parte din familia virusurilor herpetice. Acest virus se gaseste in secretia nazala eliminata si in fluidul din vezicule. Varsatul de vant este foarte contagios, 90% din persoanele care nu au imunitate la boala si care sunt expusi o vor face. Epidemia de varicela apare cu precadere intre lunile februarie - aprilie la copiii cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani. Iata totul despre varicela la copil AICI 

Despre varicela, mai cititi:

Tratamentul varicelei la copil
Vaccinul impotriva varicelei si sarcina
Bebelusul meu a facut varsat de vant - povestea Cristinei
Efectele varicelei asupra fatului si viitoarei mame
Varicela in timpul sarcinii: riscuri si imunizare

Despre bolile copilariei merita stiut: 

Bolile contagioase ale copilariei, ghid complet cu video
10 Intrebari si raspunsuri despre bolile copilariei

Copilul frecvent bolnav: ghid de simptome

Viroza respiratorie la copil
Pneumonia la copil
Meningita la copil
Tusea convulsiva
Scarlatina la copil
Boala mainii, piciorului si gurii
Pojarul (rujeola) la copil: simptome, cauze,tratament si prevenire  

 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

Toate bolile copilului aici >>

Comunitatea parintilor informati: forum medical

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Varicela

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII