Pot să alăptez dacă am băut alcool? Iată ce trebuie să știi dragă mami

Pot sa alaptez daca am baut alcool? Iata ce trebuie sa stii draga mami

Pot să alăptez dacă am băut alcool? Iată ce trebuie să știi dragă mami

A nu consuma alcool este cea mai sigură opțiune pentru mamele care alăptează. Cu toate acestea, consumul moderat de alcool (până la 1 băutură/zi) nu se știe a fi dăunător pentru sugar.

Vei citi:
Ce înseamnă „consum moderat” de alcool?
Ce înseamnă o „băutură”?
Este sigur ca mamele să alăpteze copilul dacă au consumat alcool?
Se poate găsi alcool în laptele matern?
Ce efect are alcoolul asupra copilului alăptat?
Extragerea/pomparea laptelui matern după consumul de alcool
POT SA ALAPTEZ DACA? Alte intrebari la care trebuie sa stii raspunsul

Ce înseamnă „consum moderat” de alcool?

Dietary Guidelines for Americans definește "consum moderat" până la 1 băutură standard pe zi.

Ce înseamnă o „băutură”?

Dietary Guidelines for Americansexternal definește o „băutură” standard ca 355 ml de bere 5%; 236 ml de lichior de malț 7%; 147 ml de vin 12%; sau 44 ml de alcool 40%. Toate aceste băuturi conțin aceeași cantitate (adică 14 grame sau 0,6 uncii) de alcool pur. Cu toate acestea, multe băuturi comune conțin mult mai mult alcool decât acesta.

Este sigur ca mamele să alăpteze copilul dacă au consumat alcool?

A nu consuma alcool este cea mai sigură opțiune pentru mamele care alăptează. În general, consumul moderat de alcool de către o mamă care alăptează (până la 1 băutură standard pe zi) nu este cunoscut a fi dăunător pentru sugar, mai ales dacă mama așteaptă cel puțin 2 ore după o singură băutură înainte de alăptare. Cu toate acestea, expunerea la alcool peste niveluri moderate prin laptele matern ar putea fi dăunătoare dezvoltării, creșterii și modelelor de somn ale bebelușului. Consumul de alcool peste nivelurile moderate poate afecta, de asemenea, judecata și capacitatea mamei de a-și îngriji copilul în siguranță.

Nu este recomandat să consumi mai mult de o băutură pe zi.

Se poate găsi alcool în laptele matern?

Da. Nivelurile de alcool sunt de obicei cele mai ridicate în laptele matern la 30-60 de minute după consumarea unei băuturi alcoolice și, în general, pot fi detectate în laptele matern timp de aproximativ 2-3 ore după ce a fost consumată. Cu toate acestea, perioada de timp în care alcoolul poate fi detectat în laptele matern va crește cu cât o mamă consumă mai mult alcool. De exemplu, alcoolul dintr-o băutură poate fi detectat în laptele matern timp aproximativ 2-3 ore, alcoolul din 2 băuturi poate fi detectat timp de aproximativ 4-5 ore, iar alcoolul din 3 băuturi poate fi detectat timp de aproximativ 6-8 ore și peste. Cu toate acestea, nivelurile de alcool din sânge și perioada de timp în care alcoolul poate fi detectat în laptele matern după consum vor depinde de o serie de factori, inclusiv cantitatea de alcool consumată, cât de repede este consumat alcoolul, dacă este consumat cu alimente, cât de mult cântărește mama și cât de repede se descompune alcoolul în corpul mamei.

Ce efect are alcoolul asupra copilului alăptat?

Consumul moderat de alcool de către o mamă care alăptează (până la 1 băutură standard pe zi) nu este cunoscut a fi dăunător pentru sugar, mai ales dacă mama așteaptă cel puțin 2 ore înainte de alăptare. Cu toate acestea, niveluri mai ridicate de consum de alcool pot interfera cu reflexul de ejecție a laptelui, în timp ce nivelurile de alcool materne sunt ridicate. În timp, consumul excesiv de alcool ar putea duce la scurtarea duratei de alăptare din cauza scăderii producției de lapte. Consumul excesiv de alcool în timpul alăptării ar putea afecta, de asemenea, modelele de somn ale sugarului și dezvoltarea timpurie.

Extragerea/pomparea laptelui matern după consumul de alcool poate reduce alcoolul din laptele matern?

Nu. Nivelul de alcool din laptele matern este în esență același cu nivelul de alcool din fluxul sanguin al mamei. Extragerea sau pomparea laptelui după consumul de alcool și apoi aruncarea acestuia („pompare și aruncare”) NU reduce mai rapid cantitatea de alcool prezentă în laptele mamei. Pe măsură ce nivelul de alcool în sânge al mamei scade în timp, și nivelul de alcool din laptele matern va scădea. O mamă poate alege să extragă lapte după ce a consumat alcool pentru a-și ușura disconfortul fizic sau să respecte programul de pompare a laptelui. Dacă o mamă decide să extragă lapte în termen de două ore (per băutură) de la consumul de alcool, mama poate alege să arunce laptele extras. Dacă o mamă a consumat mai mult de o cantitate moderată de alcool, ea poate alege să aștepte 2 ore (pe băutură) pentru a-și alăpta copilul sau să-și hrănească copilul cu lapte care a fost extras anterior, când nu a băut, pentru a reduce expunerea sugarului la alcool. Laptele matern continuă să conțină alcool atâta timp cât alcoolul este încă în fluxul sanguin al mamei.

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com (c) 2022
referinte - cdc.gov

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII