Apa sărată când bebe are nasul infundat - un remediu natural la indemână

Apa sarata cand bebe are nasul infundat - un remediu natural la indemana

Apa sărată când bebe are nasul infundat - un remediu natural la indemână

Toate mămicile stiu importanța curățării nasului bebelușului. Un năsuc infundat inseamnă că bebe nu poate dormi bine, nu poate manca bine, e obosit și smiorcăit.

→ Iată cum putem face acasă un spray salin - atât de util când bebe are năsucul infundat.

Vei citi:
Cum să-ți dai seama dacă nasul nou-născutului tău este înfundat
Utilizează picături sau spray cu ser fiziologic
Cum faci un spray salin acasă
De ce este indicat spray-ul salin?
Bebelusul e bolnavior: 10 motive ca sa suni de urgenta medicul pediatru

Cum să-ți dai seama dacă nasul nou-născutului tău este înfundat

În afară de semnele evidente de răceală sau infecție, dacă bebelușul tău pufnește, respiră zgomotos, îi este greu să se hrănească sau este foarte iritabil, ar putea fi din cauza unui nas înfundat. Un alt semn că bebelușul tău are nasul congestionat este când respiră doar pe gură.

Dacă bebelușul tău are cu adevărat nasul congestionat și are probleme cu respirația, poate fi puțin îngrijorător, mai ales când vine vorba de somn și mâncare. Iată cum poți ajuta la curățarea nasului bebelușului.

Utilizează picături sau spray cu ser fiziologic

Una dintre cele mai ușoare modalități de a curăța nasul unui bebeluș sau unui copil mic este să folosești un spray nazal salin. Sprayul nazal funcționează prin subțierea mucusului, permițând nasului să se curețe și să ușureze congestia. Insa, poti face si tu acest spray salin acasa.

Cum faci un spray salin acasă

Dacă nu poți fugi la magazin pentru a cumpăra picături de soluție salină sau spray, încearcă să amesteci o cană de apă fiartă, caldă, filtrată și o jumătate de linguriță de sare. Asigură-te că amestecul este complet răcit înainte de utilizare.

Încearcă să înclini capul copilului pe spate și incearca să pulverizezi sau să pui câteva picături în interiorul nasului. Apoi, urmează să pui puțin copilul pe burtică sau pe o parte, permițând mucusului să se scurgă. Ține un șervețel moale la îndemână pentru a-i șterge nasul. Dar cel mai indicat, cu ajutorul unei pompițe speciale pentru bebeluși, trage afară mucozitățile.

Poți păstra soluția salină de casă la temperatura camerei timp de 3 zile.

De ce este indicat spray-ul salin?

 Curățarea nasului cu apă sărată ajută la menținerea căilor nazale deschise și sănătoase prin clătirea mucusului și a crustelor groase sau uscate.
 Ajută la îmbunătățirea funcției cililor care ajută la curățarea sinusurilor. Cilii sunt structurile minuscule asemănătoare părului de pe celulele care căptușesc nasul și sinusurile.
 Ajută la prevenirea infecției sinusurilor și reduce picurarea postnazală.
 Ajută la menținerea membranele mucoase umede.

 Bebelusul e bolnavior: 10 motive ca sa suni de urgenta medicul pediatru

Cand bebelusul se imbolnaveste orice pãrinte trãieste cele mai cumplite spaime si neputinte. Tocmai pentru ca este vorba despre un bebelus, îngrijorarea este de zece ori mai mare pentru cã cei mici nu pot spune ce-i doare. Totul devine si mai confuz când nu poti sti sigur dacã bebelusul tãu este bolnav si dacã trebuie sã suni la doctor.

Ca sã-ti fie mai clar când trebuie sã actionezi, îti prezentãm in linkul urmator 10 simptome care nu trebuie niciodatã ignorate.


Despre febra la bebelus si copil merita sa citesti:

Mituri demontate despre febra si cauzele ei
Ce tulbura noptile copilului mic?
Febra copilulu: cum ajuta febra la uciderea bacteriilor care cauzeaza boala
10 Intrebari si raspunsuri despre bolile copilariei
Cum se ia corect temperatura la copii
Convulsiile febrile
Despre cresterea dintisorilor

Bolile contagioase ale copilariei, ghid complet cu video

Din fericire, multe boli contagioase ale copilariei, odata contractate, duc la imunitate pe viata la copilul infectat. Sistemul imunitar al copiilor se afla in maturizare, iar ei adesea sunt in vecinatatea apropiata a altor copii, in crese si gradinite, in sali de clasa si in mijloacele de transport. Asta face ca transmiterea bolilor contagioase sa fie foarte usoara si rapida, explicand partial de ce aceste boli sunt asa frecvente la copii. Iata o trecere in revista a bolilor contagioase ale copilariei.

 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

Toate bolile copilului aici >>

 Comunitatea parintilor informati: forum medical

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII