Tot ce ati vrut sa stiti despre uleiul de masline si nu ati indraznit sa intrebati

10 intrebari despre uleiul de masline

10 intrebari despre uleiul de masline

  • In acest articol sunt postate cele mai frecvente si mai interesante intrebari despre uleiul de masline, intrebari pe care, posibil  chiar dvs. le aveti sau pe care le-ati auzit vreodata.

1. Deci ... este cu adevarat foarte bun pentru noi
2. Cat de mult ar trebui sa consumam?
3. Cine sunt cei mai mari consumatori de ulei de masline din lume?
4. De unde provin toate aceste masline?
5. Exista diferente intre soiuri si regiuni?
6. Ce determina aceste caracteristici de gust si aroma?
7. Cum putem asigura arome si gusturi minunate in permanenta?
8. Ce ziceti de un ulei dintr-un singur soi de masline?
9. Ce face un ulei de masline de calitate?
10. Deci, acum il putem folosi pur si simplu, nu?
11. Ce parere aveti despre gatit si prajit?

In acest articol sunt postate cele mai frecvente si mai interesante intrebari despre uleiul de masline, intrebari pe care, posibil  chiar dvs. le aveti sau pe care le-ati auzit vreodata.

1. Deci ... este cu adevarat foarte bun pentru noi?

Da. Uleiul de masline are diverse proprietati medicinale demonstrate, si este o sursa excelenta de acizi grasi monosaturati (care ajuta la eliminarea colesterolului rau si cresc colesterolul bun). Surprinzator, uleiul de masline este similar in componenta sa cu acizii grasi din laptele matern.

2. Cat de mult ar trebui sa consumam?

Consumul zilnic recomandat este de 25 ml. FDA SUA recomanda aceasta cantitate zilnica (3-4 linguri), pentru a reduce riscul de boli de inima.

3. Cine sunt cei mai mari consumatori de ulei de masline din lume?

Spaniolii si italienii consuma peste 10 litri de persoana pe an, dar detinatorii recordului mondial sunt fara indoiala, grecii, care consuma mai mult de 20 de litri de persoana pe an (doua pahare pe saptamana!).

4. De unde provin toate aceste masline? 

Mai mult de 16 soiuri diferite de maslini pentru ulei cresc in Israel, de la Inaltimile Golan la Negev Highland. Cele mai multe dintre soiuri provin din bazinul mediteranean si s-au adaptat foarte bine in tara noastra. Cea mai des intalnita varietate in regiunea noastra este varietatea siriana (care, in ciuda numelui sau, nu a crescut in Siria, ci mai ales in Israel si Liban).

5. Exista diferente intre soiuri si regiuni?

Desigur! Uleiul de masline este o lume intreaga de arome si gusturi care rezulta din soiul de masline si zona de crestere. Expertii in arome fac o distinctie intre trei parametri majori in degustarea uleiului de masline: cat este de fructat (numarul total de arome care provin din fructe), amar (un simt al gustului pe limba) si picant (o senzatie de arsura pe limba) .

6. Ce determina aceste caracteristici de gust si aroma?

Mai intai de toate, soiurile de masline pe care le cuprind. Dar la fel de importante sunt zona de crestere si dezvoltarea agricola. Si in cele din urm desigur, procesul de productie de ulei in presa de ulei si de conditiile de depozitare.

7. Cum putem asigura arome si gusturi minunate in permanenta?

Prin utilizarea unui amestec optim de zeci de soiuri din diferite arii de dezvoltare. Echipele de degustatori gusta si probeaza (si gusta din nou) zeci de uleiuri si simbolizeaza calitatile lor senzoriale. Numai atunci se decide, care soiuri si uleiuri ar trebui sa "se casatoreasca" intr-un mod care va asigura gustul si aroma dorite.

8. Ce ziceti de un ulei dintr-un singur soi de masline?

La fel ca alte categorii (vin, cafea, etc), in ceea ce priveste uleiul de masline, exista doua scoli de gandire: cea a unui singur soi (care promite un singur soi de masline) si cea de amestec (care promite un spectrum complet de arome si gusturi amestecate. La Yad Mordechai am ales notiunea amestec, plecand de la convingerea ca, in acest fel, natura isi poate manifesta bogatia si puterea de perfectiune.

9. Ce face un ulei de masline de calitate?

Uleiul de masline extra virgin este uleiul produs intr-un proces de presa la rece, al carui procent de acizi grasi liberi este mai mic de 0,8%, si care, prin gustare, nu prezinta defectele de gust, cele care sunt definite de Standardul Global al Uleiului de Masline (exista un astfel de lucru!). Acestea si multe alte calitati sunt monitorizate in mod constant in laboratoare.

10. Deci, acum il putem folosi pur si simplu, nu?

Da! Uleiul de masline este acompaniamentul dorit pentru preparatele reci, salate si diverse sosuri. Tendinta recenta cere utilizarea de ulei de masline in feluri de mancare dulci, de asemenea.

11. Ce parere aveti despre gatit si prajit?

Contrar credintei comune, uleiul de masline extra virgin este rezistent la gatitul si prajitul de scurta durata, datorita compozitiei sale unice, si este preferabil altor uleiuri. Bucatarii profesionisti si cei amatori il folosesc la prajirea snitelelor, cat si la prepararea mancarurilor sarate.

Sper ca acum va simtiti cu mult mai informati despre minunata lume a uleiului de masline.

Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:


Reduceti consumul de ulei de floarea soarelui

Reduceti consumul de ulei de floarea soarelui

 Nu e nici o îndoială că grăsimile polinesaturate, în formele lor naturale, cum ar fi peștele gras, sunt sănătoase. Ele reduc tensiunea arterială,…

Cat de virgin este uleiul de masline virgin...

Cat de virgin este uleiul de masline virgin...

Cam toata lumea a auzit de beneficiile uleiului de masline si acesta este consumat din ce in ce mai mult si in Romania. Uleiul de masline virgin, obtinut prin prima presare mecanica a maslinelor este…

5 calitati ale iaurtului de care trebuie sa stii

5 calitati ale iaurtului de care trebuie sa stii

Iaurtul este un aliment sanatos, bogat in calciu, proteine de calitate, foarte prietenos pentru sistemul digectiv si prietenos chiar si pentru persoanele care au intoleranta la lactoza - asadar…

 Comunitate, grup de support

 Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

/Images/bucatarie.jpg La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!


autor: Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com  (c) 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. asd
    asdtrimis la 26/11/2014

    Deci... nu se incepe asa o propozitie.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII