Vorbește zilnic cu bebe. Mult! Chiar din prima zi - este un mod minunat de a-i stimula creierul

Vorbeste zilnic cu bebe. Mult! Chiar din prima zi - este un mod minunat de a-i stimula creierul

Vorbește zilnic cu bebe. Mult! Chiar din prima zi - este un mod minunat de a-i stimula creierul

Vorbește zilnic cu bebe. Mult! Chiar din prima zi. Acest tip de comunicare este esențial pentru dezvoltarea creierului său.

Vei citi:
Vorbește zilnic cu bebe. Chiar din prima zi de viață.
Doar vorbește 
Creierul bebelusului si misterele sale
Primul an de viata al bebelusului: cate un sfat important pentru fiecare luna

Vorbește zilnic cu bebe. Chiar din prima zi de viață.

La început, s-ar putea să te simți nesigură de tine sau să nu fii sigură ce să spui unui bebe nou-născut. Dar, NU îți fă griji. Vorbește cu copilul tău așa cum ai vorbi cu oricine altcineva. Pe măsură ce schimbi un scutec sau îi faci baie, spune-i lui bebe ce faci. Așează-l în bucătărie în cărucior când ai ceva de făcut acolo - și povestește-i cu ce te ocupi... ce face tati, la ce te gândești, cum e vremea afară...

Doar vorbește 😁

Spune cu voce tare cu ce te ocupi, ce alimente ai în mâna când mergi la cumpărături și ce vreme e afară... Este posibil ca bebelușul să nu interacționeze cu tine deocamdată, dar, înainte de a-ți da seama, vei avea conversații tot mai interesante. Acest tip de interacțiune îl face pe bebe mai inteligent și îi crește puterea de înțelegere a creierului.

Acest lucru se datorează faptului că părinții care vorbesc mult cu copiii lor mici folosesc multe sunete și cuvinte diferite. Când copiii aud o mulțime de cuvinte, asta le îmbunătățește înțelegerea limbajului. De asemenea, le crește numărul și varietatea cuvintelor pe care le înțeleg și le folosesc.

Și nu este vorba doar despre abilități lingvistice mai bune. Discuția cu bebelușii le ajută să se dezvolte creierul și îi poate ajuta pe copii să se descurce mai bine la școală când sunt mai mari.

PS: și tati trebuie să îi vorbească zilnic - despre orice crede el că e important

 

Creierul bebelusului si misterele sale

Ganguresc, rad in hohote, silabisesc sunete fara sens aparent si toate aceste lucruri ne fascineaza pe noi, adultii. Ce se intampla insa in mintea unui bebelus atunci cand are toate aceste reactii care ne incanta? Nimic din ceea ce fac bebelusii nu este intamplator.

Cu fiecare nou gest, cu fiecare suntem nou, creirul lor se dezvolta intr-un ritm uluitor, pentru ca in final sa ii ajunga din urma pe adulti citeste mai departe aici.
 

Despre cum invata sa vorbeasca bebelusul citeste neaparat:

Bebelusii invata sa vorbeasca citind pe buze
Limbajul Dunstan sau limbajul bebelusilor - pe intelesul tuturor
Vorbiti cu bebelusul … folosind cuvintele corecte


Primul an de viata al bebelusului: cate un sfat important pentru fiecare luna

Primelele 12 luni de viata ale bebelusului tau scump si drag sunt speciale. Desi e un omulet mic si ti se pare ca de la luna la luna e tot mai maricel si mai jucaus, bebelusul tau e dependent de dragostea si atentia parintilor si trebuie stimulat special in fiecare luna.

Acorda-i atentia si dragostea ta pentru ca primul an trece atat de repede. Iata cate un sfat special pentru fiecare luna din primul anisor al bebelusului.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

 Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII