Zâmbetul de la 6 săptămâni - primul zâmbet adevărat al bebelușului tău

Zambetul de la 6 saptamani - primul zambet adevarat al bebelusului tau

Zâmbetul de la 6 săptămâni - primul zâmbet adevărat al bebelușului tău

În jurul vârstei de 6 până la 8 săptămâni, un bebeluș începe să aibă primele impresii despre lumea din jurul lui, și atunci când o va face, vei observa primele zâmbete intenționate... menite doar pentru mami sau tati. Zâmbetele adevărate luminează întreaga față a bebelușului tău și au o strălucire magică. ⁣

Aceasta înseamnă că vederea bebelușului tău s-a îmbunătățit, creierul lui s-a maturizat și zâmbetele reflexe au dispărut. Micuțul zâmbește acum pentru a intra în legătură cu cei dragi. Începe să realizeze că sentimentele lui influențează oamenii din jurul lui.

Atât de adorabile sunt aceste zâmbete... încât nu le vei uita niciodată.

Vei citi:
Primele zambete magice ❤️
Cand zambesc bebelusii pentru prima data?
Cand zambesc bebelusii cu adevarat pentru prima data?

Primele zambete magice ❤️

Prima data cand bebelusul tau iti zambeste cu adevarat, toate noptile nedormite, greturile matinale si stresul vietii cu un nou-nascut vor parea deodata ca merita, de un milion de ori.

Cand zambesc bebelusii pentru prima data?

Bebelusii incep sa zambeasca destul de devreme – in timp ce sunt inca in pantec, de fapt. Este posibil chiar sa fi surprins copilul zambind in timpul unei ecografii din al doilea trimestru (sau mai tarziu).

Dar probabil ai auzit si ca zambetele unui nou-nascut nu sunt zambete „adevarate”. Adevarul este ca aceste zambete reflexe difera de zambetele sociale care urmeaza sa vina.

Nou-nascutii pot zambi atunci cand adorm, se simt confortabil sau fac pipi. Delecteaza-te cu primele zambete dulci, indiferent de cauza lor. Cine te-ar putea invinovati?

Inainte de a-si lansa primul zambet social cu drepturi depline, s-ar putea sa-l vezi pe copilul tau facand o multime de probe de zambet, exersand si explorand cum se misca gura.

Cand zambesc bebelusii cu adevarat pentru prima data?

Primul zambet adevarat al bebelusului tau va aparea cel mai probabil candva intre saptamanile 6 si 8 (si de obicei nu inainte de saptamanile 4 - 6) si cel mai probabil va fi ca raspuns la recunoasterea cuiva drag - chiar tu mami! Pentru un zambet social, bebe isi va folosi toata fata, nu doar gura - vei observa imediat diferenta cand o vei vedea.

Zambetul social al bebelusului tau va deveni in curand o alta modalitate prin care poate comunica cu tine si se va conecta cu lumea din jurul sau. Si pana la varsta de 3 luni, va putea chiar sa inceapa o „conversatie” cu tine, gangurind si zambind pentru a-ti atrage atentia.

Cum putem comunica cu bebelusul ?

Dupa Odiseea Sarcinii, intra cu un plans si cu un zambet in viata noastra. Si, este deja o mare iubire. Un nou nascut este o fiinta ingereasca,  parte a sufletului nostru cu care putem intra deja in contact. Mai mult chiar, nou nascutii comunica deja cu mamicile si taticii lor.

Cum pot parintii unui nou nascut sa il ajute in stabilirea relatiei de comunicare si mai ales cum putem sa stimulam bebelusul in cel mai bun si efectiv fel posibil? Aflati in continuare cum putem comunica cel mai bine cu bebelusul...

Primul an de viata al bebelusul - pe luni

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici. 

 autor: Desprecopii.com- Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII