Acneea este în legatură stransă cu lipsa de Omega 3 - acest studiu confirma legatură

Acneea este in legatura stransa cu lipsa de Omega 3 - acest studiu confirma legatura

Acneea este în legatură stransă cu lipsa de Omega 3 - acest studiu confirma legatură

Acneea afectează aproape 23 de milioane de oameni în Europa - de diverse varste.  Un studiu din 2022 facut in Germania a concluzionat ca persoanele cu acnee au niveluri scăzute de acizi grași omega 3 în sânge.

• Studiul a fost prezentat în cadrul simpozionului Academiei Europene de Dermatologie și Venereologie.

Vei citi:
Acneea afectează aproape 23 de milioane de oameni în Europa
Acneea a fost mult timp atribuită dietei occidentale
O alimentație sănătoasă poate fi esențială pentru remiterea acneei
Alimente bogate in Omega 3 - infografic

 

Acneea afectează aproape 23 de milioane de oameni în Europa

 

Oamenii de stiință germani cred că acest rezultat ar putea deschide noi posibilități de tratare a afecțiunii despre care se estimează că afectează aproape 23 de milioane de oameni în Europa. Deși studiul este făcut cu un grup relativ mic de subiecți - au fost studiate 100 de persoane, iar rezultatele sunt foarte clare, spune cercetătorul principal dr. Anne Gürtler.

Din 100 de pacienți cu acnee, 94 aveau niveluri mai mici decât cele recomandate de acizi grași omega-3 în sânge. Pacienții cu niveluri mai mari de acizi grași consumau în mod regulat leguminoase precum năut și linte.

Pacienții care nu consumau ulei de floarea soarelui aveau niveluri mai scăzute de acizi grași omega-3 în sânge. „Nivelurile mai ridicate de acizi grași omega-3 ar putea duce la scăderea producției de sebum, răspunzătoare pentru înfundarea foliculilor de păr, ceea ce ar putea atenua severitatea clinică a acneei”, a spus Gürtler.

Acneea a fost mult timp atribuită dietei occidentale

Acum, nivelul scăzut de acizi grași, omega-3 în special, pare să fie de vină; o cantitate mai mare de acizi grași omega 3 pare promițătore datorită efectului său antiinflamator. Gürtler face apel la medici să ofere pacienților cu acnee informații despre impactul dietei lor asupra afecțiunilor pielii atunci când discută despre căile de tratament. „Măsurile nutriționale preventive și de însoțire a terapiei sunt insuficient abordate.”

O alimentație sănătoasă poate fi esențială pentru remiterea acneei

Descoperirile întăresc ideea că o alimentație sănătoasă poate fi esențială pentru remiterea acneei pe termen lung, potrivit dermatologilor. Acizii grași omega-3 se găsesc în alimente precum leguminoasele, algele, nucile, semințele, peștele, cum ar fi somonul sălbatic și sardinele. „Așa că, atunci când tratăm acneea, trebuie să privim dincolo de unguentele topice pentru piele și de tratamentele clasice cu hormoni și antibiotice.

Deși această descoperire necesită investigații suplimentare, poate da speranță oamenilor care caută o modalitate de a-și gestiona starea", a spus cercetătorul asistent Asli Bilgic.

Alimente bogate in Omega 3 - infografic

alimente omega 3

Tratamente naturale impotriva acneei

Acneea este o problema dermatologica extrem de complexă, care afectează peste 50% din adolescenţi şi 10 % dintre adulţi. Primele semne de acnee apar odată cu pubertatea, chiar de la 11-12 ani, având un apogeu la vârsta de 16 -17 ani.

Acneea se poate trata natural. In loc sa alegeti medicamente potential daunatoare imptriva acneei, incercati sa scapati de acnee cu ajutorul remediilor naturale, sigure si eficiente. Puteti scapa chiar si de problemele asociate cu acneea, cum ar fi roseata si cicatricile, in mai putin de doua saptamani. Mai departe>>

Despre vitamine mai cititi

Lipsa de vitamine la copii: ce vitamine pot fi deficitare si cand se recomanda suplimente?

Vitaminele in sarcina: Ce se intampla daca nu luam vitamine in timpul sarcinii?

Dictionarul vitaminelor: ghid complet

Despre imunitate

15 alimente care stimuleaza imunitatea

5 modalitati usoare de a stimula imunitatea copiilor

Microbii de la gradinita sau cresa si bolile copilului: ce trebuie sa stim

Cafea cu ulei de nuca de cocos: sau cadoul zilnic de energie si imunitate

Importanta sistemului imunitar pentru supravietuire in timpul epidemiilor

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

redactor: redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII