Mancarea preparata in casa ajuta la hranirea sanatoasa a bebelusului

Mancarea preparata in casa ajuta la hranirea sanatoasa a bebelusului
Multe mamici prefera sa isi hraneasca bebelusii cu mancare gata preparata. Este mai sigura, are indicatii precise in ceea ce priveste varsta si produsele pe care le contine si, chiar daca uneori este mai costisitoare, ajuta la economisirea timpului. Un studiu recent realizat in Marea Britanie arata insa ca, pe termen lung, mancarea pentru bebelusi preparata in casa are efecte mult mai benefice decat s-ar crede.
Studiul, condus de Universitatea din Bristol si de psihologul Helen Coulthard de la Leicesters, Universitatea Montfort, se bazeaza pe datele culese in urma intervievarii a 7500 de mamici si arata ca acei copii care au fost hraniti de la 6 luni cu mancare preparata in casa, au ajuns sa consume mai multe fructe si legume la varsta de sapte ani, decat copiii care au fost alimentati cu hrana ambalata.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Cercetatorii sustin importanta introducerii alimentelor preparate in casa in meniul bebelusilor
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori
Alergiile la bebelusi
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului
Studiul nu pare sa fie insa prea concludent, pentru ca nu se stie daca preferinta pentru fructe si legume se datoreaza exclusiv faptului ca respectivilor copii li s-a introdus devreme alimentatia cu mancare facuta in casa sau daca o influenta majora a avut-o educatia primita in familie.
Totusi, cercetatorii sustin importanta introducerii alimentelor preparate in casa in meniul bebelusilor, din mai multe motive.
Helen Coulthard considera ca hranirea exclusiv cu mancare ambalata poate crea o dependenta psihica a copilului de acest tip de alimente, dependenta care se va prelungi in timp. De asemenea, este important ca din momentul introducerii hranei solide, bebelusul sa guste alimente cat mai variate. Copiii mici sunt mult mai receptivi la orice aliment nou decat copiii mai mari. De aceea, daca vreti sa nu aveti un copil mofturos la mancare mai tarziu, obisnuiti-l cu alimente variate din timp. Specialistii ii sfatuiesc pe parinti sa ii hraneasca pe bebelusi cu alimente care variaza ca gust si textura si care sa fie apropiate de ceea ce se consuma in general in familie.
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni.
Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi GHIDUL DIVERSIFICARIII BEBELUSULUI aici.
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori
Multii parinti practica autodiversificarea cu bebelusul lor, fara macar sa stie ca asa se numeste. Citeste mai jos despre autodiversificare si alimentele care pot fi oferite mancaciosilor fara dinti.
Alergiile la bebelusi
Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?
Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.
Citeste si: Reactii la alergiile alimentare
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului
Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)
Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului.
► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.
autor: Anamaria Ghiban, Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2019
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII