Val de viroze în România: 6 recomandări pentru familiile care au bebeluși - de la dr. Mihai Craiu

Val de viroze in Romania: 6 recomandari pentru familiile care au bebelusi - de la dr. Mihai Craiu

Val de viroze în România: 6 recomandări pentru familiile care au bebeluși - de la dr. Mihai Craiu

Val de viroze în România: 6 recomandari pentru parintii care au bebelusi in sezonul virozelor

Trebuie sa ne spălăm bine mâinile, sa evitam să atingem fața, ochii, gura sau nasul, în special în spații publice, fără să ne dezinfectăm anterior, respectăm eticheta tusei, acoperind nasul și gura cu cotul sau cu un șervețel de unica folosință. Și MAI ALES nu ducem sugarii mici la locuri comune de joacă sau la Mall. Măcar luna noiembrie, căci acum e riscul maxim.

La final de toamna, cand temperatura devine tot mai rece - incepe sezonul virozelor (infectii respiratorii).

La final de toamna, cand temperatura de afară devine tot mai scazută - incepe sezonul virozelor (infectii respiratorii) - iar copiii sunt cei mai vulnerabili. 

Scriam la începutul lunii că sezonul de boli virale va fi deosebit de zgomotos anul acesta pentru copiii mici. A început acum mai mult de o lună cu școlarii. Și unii s-au plâns… Vai, vai iar spălat mâinile, jos masca, nu mai vrem dictatură medicală etc, etc. Las’ că e bine acum. Când un val de bronșiolite, de 3 ori mai mare decât cel de anul trecut și cel mai mare din ultimii 10 ani din UE, a început să măture emisfera nordică” - spune dr, Mihai Craiu intr-o postare pe Facebook.

6 recomandari pentru parintii care au bebelusi in sezonul virozelor

Totodată, el a făcut publice și câteva recomandări pentru părinții care au copii foarte mici, aceștia fiind extrem de vulnerabili în fața acestui val de viroze.

„1. Familiile care au un copil mic, mai mic de 6 luni, TREBUIE să aibă grijă. În SUA 4 din 1000 de copii de această vârstă au ajuns spitalizați și ventilați, numai din octombrie încoace. Chiar nu există atâtea ventilatoare de copil în România!

2. „Grijă” înseamnă tot ce făceam în 2020, la începutul pandemiei – spălat bine mâinile, evitat să atingem fața, ochii, gura sau nasul, în special în spații publice, fără să ne dezinfectăm anterior, respectăm eticheta tusei, acoperind nasul și gura cu cotul sau cu un șervețel de unica folosință.

3. Și MAI ALES nu ducem sugarii mici la locuri comune de joacă sau la Mall. Măcar luna noiembrie, căci acum e riscul maxim.

4. Separăm de nou-născut sau sugar foarte mic, toți frații mai mari, răciți. Unii vor spune că nu e posibil. Soluția extremă este ținutul acasă al fratelui mai mare, măcar până la început de decembrie.

5. Riscul maxim este la copiii care sunt foarte mici, sub 6 luni și care au fost prematuri.

6. Sugarii cu malformații cardiace sau cei cu boli respiratorii cronice sunt la fel de predispuși la complicații grave.”, a mai scris el, atrăgând atenția, de asemenea, că tot mai multe persoane au început să ia cu asalt camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie.

Despre virozele respiratorii

Virozele respiratorii ale copilului fac parte din infectiile cailor respiratorii inferioare si reprezinta o patologie foarte frecventa in cadrul bolilor copilului, avand un potential grav, amenintand uneori chiar viata acestuia. Virozele respiratorii reprezinta deci infectii acute ale complexului bronhie terminala - alveola, avand drept consecinta alterarea schimburilor de gaze la nivelul membranei alveolocapilare, avand ca urmare oxigenarea deficitara a intregului organism. Aceste infectii apar mai ales in timpul iernii si in primele luni ale primaverii, fiind mai frecvente la copii cu varste sub 2 ani, incidenta maxima fiind la varsta de 6 luni.

Iată tot ce trebuie să știi despre viroza respiratorie la copil - sfatul medicului.

Despre viroze mai cititi

Alimentatia sanatoasa creste imunitatea copilului in sezonul virozelor
Calendar de circulatie al virusurilor
Sezonul virozelor respiratorii 
Copilul frecvent bolnav: ghid de simptome
Gripa porcina: simptome, protectie si tratament

 

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

autor: Desprecopii.com -Toare drepturile rezervate (c) 2022
 


✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII