Căderea părului post-partum nu trebuie sa fie un subiect tabu - Iată ce este recomandat să faci ca proaspătă mămică

Caderea parului post-partum nu trebuie sa fie un subiect tabu - Iata ce este recomandat sa faci ca proaspata mamica

Căderea părului post-partum nu trebuie sa fie un subiect tabu - Iată ce este recomandat să faci ca proaspătă mămică

Dacă observi că îți cade părul după ce ai născut, acest lucru este absolut normal. Majoritatea femeilor se confruntă cu căderea părului din a treia lună post-partum, iar multe dintre ele experimentează acest lucru puțin mai târziu dacă alăptează. Soluția? Cu o îngrijire atentă a părului, utilizarea unor produse potrivite tipului de păr și ajustându-ți puțin alimentația, poți încuraja și stimula regenerarea părului.

Ce cauzează căderea părului după sarcină?

În primul rând, este important să nu te stresezi din cauza asta, deoarece acest lucru nu va face decât să agraveze lucrurile.

Apoi, trebuie să știi că în timpul sarcinii organismul se confruntă cu un nivel ridicat de estrogen și progesteron, ceea ce încurajează creșterea părului, creând fire mai strălucitoare și mai groase.

Din păcate, pentru majoritatea mamelor, această minune nu durează mult după naștere, deoarece hormonii încep să se echilibreze, ducând adesea la căderea părului și subțierea firelor. Această schimbare poate părea dramatică la început, dar nu te îngrijora: corpul tău începe să se stabilească din nou la ritmul său obișnuit, la fel și părul.

Cât durează căderea părului după naștere?

Pierderea firelor de păr continuă de obicei timp de 10-12 săptămâni post-partum, iar după această perioadă ar trebui să începi să observi cum cresc fire noi de păr.

Părul crește din folicul sau rădăcină, fiind hrănit de vasele de sânge de la baza foliculului, care transportă minerale și substanțe nutritive. Fiecare fir trece prin ciclul propriu, independent de celelalte fire de păr aflate pe pielea capului. Deci, dacă părul tău încă mai cade după această perioadă, poate există o cauză subiacentă, cum ar fi alimentația, stresul sau dezechilibrul hormonal, care trebuie abordată cu un tricolog (specialist în păr și scalp).

Cum îți afectează hormonii părul?

Hormonii sunt principalul declanșator al aspectului pozitiv al părului din perioada sarcinii, dar și pentru căderea acestuia după naștere. Însă, pentru a înțelege cum anume afectează hormonii părul, trebuie să înțelegi mai întâi procesul de creștere și de cădere a părului, care este constituit din 4 etape:

Anagenă - perioada de creștere activă a firului de păr din folicul, care durează între 2 și 8 ani.
 Catagenă - faza de degradare a părului, când foliculul de păr se micșorează, și care durează aproximativ 10 zile.
 Telogenă (de repaus) - etapă în care firul de păr nu mai crește, dar rămâne atașat de folicul, și durează aproximativ 3-4 luni.
 Exogenă - în această etapă firul de păr iese din folicul și cade.

Aproximatix 50-100 de fire de păr cad zilnic, este un lucru absolut normal. Problema intervine atunci când se constată subțierea și căderea excesivă a acestuia.

În timpul sarcinii, nivelurile ridicate de estrogen previn rata obișnuită de cădere a părului. În mod normal, părul tău cade în cantități mici zilnic. În timpul sarcinii, rata căderii părului scade, deoarece se prelungește faza anagenă, de creștere activă a firului de păr din folicul. Efectul este agravat de creșterea volumului și a circulației sângelui, ceea ce face ca părul să cadă mai puțin decât în mod normal.

Însă după naștere, după ce nivelurile de hormoni scad, părul tău compensează timpul pierdut căzând în cantități mult mai mari decât în mod normal. Volumul total al căderii părului probabil nu este mai mare decât ce ai fi pierdut în ultimele nouă luni, dar pare mult deoarece se întâmplă deodată. Asta înseamnă doar că ciclul de viață al firului de păr revine la normal.

Căderea părului după naștere poate apărea în orice zi după sosirea bebelușului și uneori continuă până la un an. De obicei, atinge vârful în jurul a 4 luni post-partum, așa că, dacă copilul tău are câteva luni și încă îți pierzi multe din firele de păr, asta nu înseamnă că este timpul să intri în panică!

Ce ar trebui să mănânci pentru a opri căderea părului post-partum?

Părul este alcătuit din proteine. Prin urmare, asigurarea unei alimentații echilibrate va ajuta la încurajarea creșterii firelor de păr.

Fructele de pădure, tot ce este verde închis, nucile, alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea roșie, peștele, tofu și lintea sunt toate renumite pentru proprietățile lor de întărire a părului. De asemenea, ouăle sunt o sursă fantastică de proteine și biotină, care pot promova creșterea. Așadar, cunoaște-ți nutrienții și consumă-i pentru a te simți fabulos!

În același timp, nu uita de vitamine și minerale, mai ales dacă alăptezi.

Acordă atenție rutinei tale zilnice de îngrijire a părului

Știm că este greu să te acomodezi într-o rutină cu un nou-născut, dar dacă poți să-ți rezervi timp, masajele regulate ale scalpului pot optimiza creșterea sănătoasă a firelor de păr. Roagă-ți partenerul să aplice o presiune ușoară pe scalp cu degetele sau mâinile, ceea ce va stimula fluxul sanguin și te va ajuta să te relaxezi. Alternativ, periajul scalpului în fiecare seară poate ajuta, de asemenea, la stimularea circulației sanguine, dar asigură-te că o faci folosind o perie moale cu peri naturali, pentru a reduce ruperea firelor de păr.

Ia în considerare un alt stil de tunsoare, o reîmprospătare a stilului. Deoarece căderea părului este adesea cel mai vizibilă în față, de ce să nu încerci un nou look experimentând un breton? Acesta este o modalitate excelentă de a adăuga volum și textură părului tău. Ca alternativă, încearcă o tunsoare mai scurtă, deoarece deseori face părul fin să pară mai plin și este mai ușor de gestionat, în special când ai un bebeluș care îți solicită atenția și prezența constant.

Ce produse ar trebui să folosești?

Căderea părului la femei reprezintă frecvent un subiect tabu, dar care nu trebuie acceptat în mod tacit. Din păcate, nu există un tratament minune care să-ți facă părul să crească peste noapte, dar există produse de ȋngrijire cu nutrienți care asigură în mod țintit aprovizionarea cu substanțe nutritive la nivelul scalpului și a rădăcinii firului de păr.

Șamponul și Tonicul din gama PARUSAN conțin o formulă unică pe bază de ingrediente de calitate superioară - biotină, arginină, keratină, vitamina E - și o substanță patentată AnaGain™, ce are la bază un extract din lăstari organici de mazăre care stimulează moleculele specifice din foliculii firelor de păr, responsabile de reluarea procesului natural de creștere a părului.

În urma studiilor clinice, s-a demonstrat că după 3 luni de utilizare a produselor PARUSAN, numărul de foliculi aflați în faza de creștere activă (anagenă) a crescut, rezultatul fiind un efect pozitiv asupra densității părului.

PARUSAN Șampon Stimulator & Tonic Energizant

 Reduce căderea părului și accelerează faza de creștere a acestuia.
 Hrănește rădăcina părului cu substanțe nutritive.
 Stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului.

Șamponul se aplică pe scalp și se lasă să acţioneze asupra pielii capului timp de 2 - 3 minute, apoi se clăteşte cu o cantitate mare de apă. Tonicul se aplică după spălarea părului, cu ajutorul vârfului de dozare și se masează uniform tot scalpul. Nu se clătește, se lasă să se usuce, apoi părul se piaptănă și coafează în mod obișnuit.

După doar 3 de luni de tratament rezultatele devin vizibile - căderea părului este redusă, iar faza de creștere a acestuia este accelerată. Pentru rezultate eficiente, se recomandă utilizarea ambelor produse.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII