Prima lună de sarcină: 9 lucruri speciale pe care sigur le vei experimenta

Prima luna de sarcina: 9 lucruri speciale pe care sigur le vei experimenta

Prima lună de sarcină: 9 lucruri speciale pe care sigur le vei experimenta

Prima lună de sarcină începe în a treia săptămână după ultima menstruație. În săptămânile cinci și șase, s-ar putea să începi să realizezi că ești însărcinată și să experimentezi o creștere a simptomelor fizice.

• Nu uita: este normal să experimentezi schimbări de dispoziție ca răspuns la schimbările prin care treci în timpul sarcinii.

Prima luna de sarcina si 9 lucruri speciale pe care le experimenteaza viitoarele mamici

La o lună de sarcină, s-ar putea să nu experimentezi multe simptome (sau deloc). Cu toate acestea, unele dintre semnele timpurii ale sarcinii, la o lună de sarcină, pot include:

Lipsa menstruației

Dacă ai un ciclu menstrual regulat, acesta este poate cel mai grăitor semn al sarcinii. Mai întâi ai putea bănui că ai putea fi însărcinată atunci când menstruația întârzie și apoi când nu mai apare deloc.

Balonare

Creșterea hormonilor de sarcină poate duce la balonare, pe care ai putea chiar să o confunzi cu un simptom normal al sindromului premenstrual. Consumul de mai multe fibre și exercițiile fizice regulate pot ajuta la ameliorarea balonării.

Sângerare ușoară - sângerare de implantare

Dacă observi câteva pete de sânge pe lenjerie, ar putea fi ceea ce se numește sângerare de implantare. Această sângerare poate avea loc atunci când ovulul fertilizat se implantează în mucoasa uterului la începutul sarcinii.

• Citeste Sângerarea de implantare: poate fi PRIMUL simptom al sarcinii

Nevoia de a urina frecvent

Când rămâi însărcinată, cantitatea de sânge din corpul tău începe să crească. Asta înseamnă că rinichii tăi trebuie să lucreze ore suplimentare pentru a procesa lichidul suplimentar, care ajunge apoi în vezică. Deși unele simptome timpurii ale sarcinii se pot ameliora în timp, acesta ar putea să nu fie unul dintre ele. Nu redu aportul de lichide - este important să rămâi hidratată.

Sânii dureroși / sensibili

Sânii tăi pot fi sensibili sau chiar dureroși în acest moment, dar acest simptom poate dispărea în câteva săptămâni, pe măsură ce corpul tău se obișnuiește cu schimbările hormonale care au loc.

Oboseală

Nu este neobișnuit să te simți puțin mai obosită decât de obicei... hormonul progesteron ar putea fi de vină. Ia-o mai ușor și nu uita că multe viitoare mame experimentează o explozie de energie odată ce intră în al doilea trimestru.

Greţuri

Temutele grețuri matinale (greață cu sau fără vărsături) nu apar deseori decât după prima lună de sarcină, dar unele viitoare mame ar putea să aibă ceva mai devreme, iar unele femei norocoase nu le vor avea niciodată. Rămâi hidratată, ia multivitamine și bea ceai de ghimbir pentru a calma stomacul.

• Citeste 4 motive pentru care grețurile de dimineață in timpul sarcinii sunt un semn bun

Scurgeri vaginale mai abundente

Modificările la nivelul colului uterin în timpul sarcinii afectează, de asemenea, secrețiile vaginale. Pe măsură ce colul uterin și peretele vaginal se înmoaie, organismul produce un exces de mucus pentru a ajuta la prevenirea infecțiilor. Capul bebelușului poate apăsa, de asemenea, pe colul uterin pe măsură ce te apropii de sfârșitul sarcinii, ceea ce duce adesea la o altă crește a scurgerilor vaginale. Majoritatea femeilor însărcinate vor secreta un mucus lipicios, alb sau galben pal la începutul primului trimestru de sarcină și pe tot parcursul sarcinii.

Constipația

Dacă te simți puțin "blocată", este din cauza nivelurilor în creștere de hormoni, care pot încetini sistemul digestiv. Vitaminele prenatale, care de obicei conțin fier, pot fi, de asemenea, un factor. Solicită sfaturi medicului.

Aversiunile alimentare

Când ești proaspăt însărcinată, s-ar putea să descoperi că anumite mirosuri și arome nu sunt la fel de atrăgătoare ca înainte. Senzația de greață atunci când vezi anumite alimente și le simți mirosul poate merge uneori mână în mână cu grețurile matinale. Folosește un ventilator de bucătărie când gătești și roagă-ți partenerul să scoată gunoiul dacă anumite mirosuri încep să te deranjeze.

Schimbări de dispoziție

Când rămâi însărcinată, nivelurile tale de hormoni încep să crească dramatic, iar acest lucru te poate face să te simți mai emoțională decât de obicei. De asemenea, este obișnuit să experimentezi o serie de stări - orice, de la a fi anxioasă și copleșită la a te simți entuziasmată și extatică - atunci când afli că ești însărcinată. Discută cu cei dragi despre sentimentele tale și discută cu medicul dacă ai orice nelămurire.

Crampe

Unele viitoare mame au crampe uterine ușoare în primele zile și săptămâni de sarcină. Aceste senzații se pot simți uneori ca niște crampe menstruale, așa că s-ar putea să crezi că e pe cale să apară. Dacă aceste crampe sunt dureroase sau te deranjează, adresează-te medicului.

Iar un ultim lucru pe care toate mămicile îl experimentează în prima luna de sarcina este rezultatul pozitiv al unui test de sarcina!

► Citeste si

Teste de sarcina care se fac in trimestrul 1: ghid complet

Primul trimestru de sarcina: Iata 9 greseli pe care ai putea sa le eviti

 Daca tocmai ai aflat ca esti insarcinata...

Te-ai bucurat! Testul de sarcina a iesit pozitiv. Liniuta aceea magica iti va schimba viata. Urmeaza calatoria ta prin sarcina pe saptamani sau Odiseea Sarcinii. Dar, dupa primele momente de incantare, incepi sa te gandesti: oare cum iti va afecta aceastã stare job-ul?

Ti-ai anuntat familia si prietenii, iar acum e momentul sã te gândesti o clipã si la efectele pe care sarcina le-ar putea avea asupra carierei tale profesionale. Legea protejeazã dreptul femeii gravide de a beneficia de un tratament corect, de salarii nediscriminatorii si de concediile de sarcinã, lãuzie si pentru îngrijirea copilului. Iata sfatul de la Desprecopii.com.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de decembrie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2022 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII