Și copiii au problemele digestive în preajma Sărbătorilor. Sfaturi și mici trucuri pentru a le evita

Si copiii au problemele digestive in preajma Sarbatorilor. Sfaturi si mici trucuri pentru a le evita

Și copiii au problemele digestive în preajma Sărbătorilor. Sfaturi și mici trucuri pentru a le evita

Nu vi s-a întâmplat ca cei mici să se plângă de dureri de burtică? Și asta după ce au mâncat cu poftă din toate bucatele de pe masă? Nu te speria, este vorba despre o indigestie alimentară ale cărei manifestări nu sunt tocmai prietenoase nici cu tine, adultul, dar nici cu copilul. Iată care este soluția ca toată familia să treacă cu bine de sărbătorile de iarnă și să pună problemele digestive deoparte.

Indigestia este provocată adesea de excese alimentare: mese prea abundente, prea grase și prea alcoolizate. Nu este de mirare că în preajma sărbătorilor mulți dintre noi suferim de probleme digestive, chiar și copiii.

Ce este și care sunt simptomele indigestiei

Indigestia în sezonul sărbătorilor provine din trei factori: prea multă mâncare, băuturi alcoolice (în cazul adulților) și un program stresat și încărcat. Toate acestea fac ravagii în sistemul digestiv, deoarece nu funcționează bine în condiții de stres. În general, nu funcționează bine sub presiune; preferă să fim super relaxați, iar atunci când combinăm senzația de stres cu prea multă mâncare, obținem acea indigestie excesivă, pe care o simțim de obicei cel puțin o dată în acest sezon.

Dar aceasta nu trebuie să fie realitatea familiei tale. Cu câteva sfaturi și trucuri simple, te poți bucura de toate petrecerile și mesele festive!

Dar ce este mai exact indigestia? Indigestia este un termen medical pentru problemele cauzate de un stomac deranjat. I se mai spune și dispepsie. Dispepsia este senzaţia de arsură sau durere apărută în partea superioară a abdomenului şi care este însoţită de obicei de greaţă, balonare, senzaţie de plenitudine şi uneori vărsături.

De cele mai multe ori, dispepsia este rezultatul unei mese abundente sau bogată în grăsimi, prăjeli sau condimente, consumului de lichide în timpul mesei, a ingerării rapide a alimentelor sau a unei mese luate într-o situaţie stresantă. Indigestia poate fi şi rezultatul altor boli sau a unui ulcer gastro-duodenal.

Cele mai frecvente simptome ale indigestiei sunt: durere, arsură sau disconfort în partea superioară a abdomenului, eructaţie (râgâială) sau sunete intestinale puternice (borborisme), greaţă, constipaţie, diminuarea apetitului, diaree, flatulenţă.

Indigestia (dispepsia) este o problema comună a copiilor și adulților. Stresul, somnul insuficient, băuturile carbogazoase sau condimentele pot contribui și provoca aceste crize de indigestie, mai ales în preajma sarbatorilor.

Sfaturi și trucuri pentru o digestie ușoară

Mănâncă încet: Acest lucru poate necesita un anumit control de sine atunci când toate preparatele arată uimitor, dar poate face o diferență enormă. Mâncând încet și mestecând bine, scazi multă presiune de pe sistemul tău digestiv. În plus, a mânca lent te va împiedica automat să înghiți tot ce vezi pe masă.

Pune mai puțină mâncare în farfurie: Acest mic truc te poate salva. Dar nu-ți face griji, poți oricând să îți mai pui în farfurie dacă încă îți este foame. Dacă ai mai multă mâncare în farfurie, vei continua să mănânci până când farfuria este goală, fără să-ți dai seama dacă încă îți mai este foame sau nu.

Ia cu tine niște ajutoare digestive: Oricât de mult ai încerca, sunt șanse fie să mănânci prea mult, fie să mănânci alimente care nu sunt neapărat prietenoase. Așa că ia mereu cu tine niște ajutoare digestive! Enzimele digestive te pot ajuta cu adevărat să digeri mai bine masa de sărbători. Acestea ajută sistemul digestiv și scad presiunea de pe stomac.

Cu aceste câteva trucuri simple, petrecerile și cinele de sărbători pot fi cu adevărat distractive 🙂

Ce faci pentru a avea (in)digestia la degetul mic

Excesul alimentar poate provoca tulburări digestive, ducând la o digestie deficitară, manifestată prin stări de disconfort gastric, greață, indigestie, balonare, senzație de preaplin.

DIGEX® PLUS, comprimate filmate gastrorezistente conține un amestec complex de enzime digestive (lipaza, amilaza, proteaza, glucoamilaza, α-galactozidaza, celulaza, lactaza, invertaza, bromelaina), ce ajută organismul să facă față suprasolicitării cauzate de mese copioase sau alimentație inadecvată, reprezentând alegerea perfectă în perioadele de sărbători.

Complexul de enzime digestive acționează asupra unei mari varietăți de compuși alimentari, îmbunătățind digestia acestora.

DIGEX® PLUS
Reprezintă soluția perfectă pentru digestie după mese copiase, reducând senzația de preaplin și cea de greață.
Asigură o digestie completă chiar și în cazul exceselor alimentare.
Permite digestia unei largi varietăți de alimente, precum și a mâncărurilor ce asociază alimentele proteice cu sursele de carbohidrați și lipide.
Combate eficient indigestia după mese copioase, reducând disconfortul gastric.
Contribuie la eliminarea gazelor intestinale și reduce balonarea.
Stimulează secreția biliară.

Mod de administrare:
Copii peste 6 ani şi adulţi: 1-2 comprimate filmate în timpul mesei sau după masă.

Dar cum ajutăm copilul în cazul unei indigestii?

Dacă corpul nu produce suficiente enzime digestive, nu poate digera bine alimentele. Acest lucru poate însemna dureri de stomac, diaree, gaze sau alte simptome dureroase pentru cel mic. Alinan® Digestie ușoară conține un complex de 8 enzime digestive care acționează asupra unei mari varietăți de alimente, asigurând digestia acestora. Produsul este special conceput pentru bebeluși și copii mici, ținând cont de necesitățile fiziologice ale acestora, dar se poate administra și adulților.

Alinan® Digestie ușoară reprezintă soluția perfectă pentru digestia zilnică a copiilor:

Combate și previne simptomele neplăcute ale indigestiei și intolerantelor alimentare.
Favorizează absorbția nutrienților necesari creșterii și dezvoltării organismului: minerale, vitamine liposolubile etc., fapt important în special în cazul copiilor care, deși se alimentează normal, au o greutate corporală redusă.
Stimulează dezvoltarea florei intestinale normale.

Mod de administrare:
Copii 1-3 ani: 1 plic/zi.
Copii 4-12 ani: 1-2 plicuri/zi.
Copii peste 12 ani și adulți: 2 plicuri de 2-3 ori pe zi.

Alinan® Digestie ușoară înlătură simptomele neplăcute ale indigestiei și intoleranțelor alimentare (dureri și crampe abdominale, balonare, senzația de preaplin, eliminarea de gaze, eructații, greață, diaree).

Enzimele prietenoase pentru stomăcelul copilului se află și în Alinan® Digestie ușoară

Proteaza asigură digestia proteinelor vegetale și animale până la stadiul de aminoacizi ușor asimilați de organism și scade concentrația de proteine digerate incomplet, cu potențial alergen.
Lipaza asigura digestia grăsimilor animale și vegetale, stimulează secreția biliară și îmbunătățește puterea de digestie a celorlalte enzime.
Amilaza este cea mai importantă enzimă ce rupe legăturile chimice ale carbohidraților până la stadiul de dextrine și oligozaharide.
Glucoamilaza continuă acțiunea amilazei, rupând lanțurile de dextrine până la molecule simple de glucoză ce pot fi absorbite de organism și utilizate în procese metabolice.
Lactaza digeră lactoza din lapte și produse lactate și previne balonarea, diareea și crampele abdominale după consumul de lapte și lactate.
Celulaza ajută la digestia celulozei - fibra insolubilă din fructe, legume, cereale - înlătură senzația de preaplin și reduce balonarea cauzată de fermentația celulozei.
Pectinaza asigură digestia pectinei din coaja legumelor și fructelor, din gemuri și jeleuri, echilibrează flora intestinală și susține sănătatea și motilitatea intestinală.
Fitaza favorizează absorbția mineralelor (fier, calciu, magneziu, zinc) din vegetale și cereale, și previne apariția diverselor carențe minerale la vegetarieni.

O nutriție adecvată este benefică pentru sănătatea noastră, totuși, dacă nu avem enzimele digestive corecte, nu putem benficia de elementele nutriționale furnizate de alimentele consumate. Utilizarea enzimelor digestive naturale poate fi de un real ajutor.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Digestie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII