Clătită la cuptor, cu mere - rețetă pentru bebeluși

Clatita la cuptor, cu mere - reteta pentru bebelusi

Clătită la cuptor, cu mere - rețetă pentru bebeluși

Stiai ca poti face o clatita si la cuptor? Dar nu o simpla clatita, ci o super simpla dar delicioasa clatita cu mere! Nu doar cei mici o vor savuroa, ci si voi! Pofta buna, dragilor!

Vei citi:
Cand introducem oul in alimentatia copilului?
Preparare: Clatita la cuptor
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Alergiile la bebelusi
Aplicatie mobilă - Diversificarea Alimentației Bebelușului

Cand introducem oul in alimentatia copilului?

In ciuda faptului ca oul face parte din primii opt alergeni, medicii il recomanda intreg si galbenusul ca prim aliment. Conform Academiei Americane de Pediatrie - norme de sanatate din 2020, intarzierea introducerii alimentelor alergice comune, cum ar fi oul, nu impiedica copiii sa dezvolte boli atopice.

Cu toate ca alimentele solide nu trebuie introduse inainte de varsta de 5-6 luni, nu exista nici o dovada convingatoare curenta care sa intarzie introducerea lor dupa aceasta perioada.

Un alt curent pediatric - sugereaza parintilor sa introduca galbenusul de ou incepand de la varsta de 8 luni in cazul in care nu exista nici un istoric familial de alergie. Iar apoi, dupa prima aniversare a copilului, se poate introduce si albusul, deoarece nu este usor de digerat.

In cazul in care familia ta are un istoric de alergie la oua, ideal este sa astepti pana ce copilul implineste un an, apoi sa discuti cu pediatrul. Mai multe detalii <<aici>> 

Ingrediente Clatita la cuptor:

 2 mere, taiate felii
 1/2 ceasca stafide
 2/3 ceasca de lapte
 2/3 ceasca faina (sau mai putin, cat sa formeze aluatul ceva mai gros decat cel de clatite)
 4 galbenusuri
 30g unt, topit si racit
 1 lingura pasta de curmale
 un varf de cutit de scortisoara

Mod de preparare:

Merele si stafidele se gatesc putin la aburi sa se inmoaie, apoi se paseaza cu furculita sau se lasa intregi. Se amesteca apoi cu scortisoara si pasta de curmale, apoi se pun intr-o tava termorezistenta in cuptorul incins la 180 grade timp de 5 minute. Intre timp se amesteca untul cu laptele, ouale si faina, si se toarna peste merele din tava. Se lasa in cuptorul incins la 230 grade C cca 15-25 minute sau pana ce o scobitoare infipta in centru iese curata. Se serveste calduta.

Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici. 

Alergiile la bebelusi

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare

Aplicatie mobilă - Diversificarea Alimentației Bebelușului

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii, cost 4.99 euro one time)

 Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. 

 Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

 Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII