Săptămâna 7 de sarcină: cel mai frumos sunet, cel al inimii copilului - jurnal de sarcină

Saptamana 7 de sarcina -  cel mai frumos sunet, cel al inimii copilului - jurnal de sarcina

Săptămâna 7 de sarcină: cel mai frumos sunet, cel al inimii copilului - jurnal de sarcină

Intru in cabinet, mă întreabă cu ce gând pe acolo iar eu îi spun despre intuiția mea și cele doua teste de sarcină pozitive. "Bun, și? Ce vrei să faci?" mă întreabă doctorița. Eu fac ochii mari, mă uit când la ea, când la asistentă și îi spun: "Cum adică? Îl păstrez!" Mă felicită pentru alegerea mea și îmi spune numai gânduri bune și încurajatoare după care mă invită să efectuam controlul.

După ce a luat secrețiile vaginale necesare pentru o analiză, m-a așezat la ecograf iar de acolo, respirația mea devenise din ce în ce mai greoaie. Așteptam cu sufletul la gură să îmi comunice toate detaliile și să mă liniștească spunându-mi că totul este bine.

- vei citi:
Era prima dată când ajungeam într-un cabinet ginecologic
Cum adică? Îl păstrez!
I-am auzit inimioara in saptamana 7 de sarcina
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii RoxanaE23 - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Prima dată într-un cabinet ginecologic

După cele două teste de sarcină pozitive care îmi confirmau intuiția, a venit timpul controlului ginecologic. Era prima dată când ajungeam într-un cabinet ginecologic iar vocea, și tot corpul îmi erau parcă de gelatină. Ce rușine, ce să mai ții minte întrebările cu care ai venit de acasă? Tremuram de la degetele de la picioare până la ultimul fir de păr din cap iar gâtul îmi era mai uscat ca niciodată. Aveam emoții de nedescris.

Cum adică? Îl păstrez!

Intru in cabinet, mă întreabă cu ce gând pe acolo iar eu îi spun despre intuiția mea și cele doua teste de sarcină pozitive. "Bun, și? Ce vrei să faci?" mă întreabă doctorița. Eu fac ochii mari, mă uit când la ea, când la asistentă și îi spun: "Cum adică? Îl păstrez!" Mă felicită pentru alegerea mea și îmi spune numai gânduri bune și încurajatoare după care mă invită să efectuam controlul. După ce a luat secrețiile vaginale necesare pentru o analiză, m-a așezat la ecograf iar de acolo, respirația mea devenise din ce în ce mai greoaie. Așteptam cu sufletul la gură să îmi comunice toate detaliile și să mă liniștească spunându-mi că totul este bine.

I-am auzit inimioara in saptamana 7 de sarcina

"Totul pare a fi în regulă, pare că ai 7 săptămâni și 3 zile." Răsuflu ușurată dar în următoarea secundă, îmi este tăiată de ce aveam să aud. Cel mai frumos și emoționant sunet ce mi-a fost dat să îl aud până în acest moment! Bătăile inimioarei puiului din pântecul meu! O emoție de nedescris care în acel moment a fost ca un șoc, neștiind cum să reacționez. Cu toate acestea, lacrimile se scurgeau încet pe obraji iar zâmbetul era la fel de mare precum ochii buclucați. După ce am ieșit din cabinet a fost cu adevărat realizarea momentelor prin care am trecut iar lacrimile m-au năvălit din pricina emoției trăite.

Citeste si: Primele batai de inima ale bebelusului din burtica mamei

Autor - RoxanaE23, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2023)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII