Săptămâna 26 și bucuria de a ține sarcina un secret de familie - jurnal de sarcină

Saptamana 26 si bucuria de a tine sarcina un secret de familie - jurnal de sarcina

Săptămâna 26 și bucuria de a ține sarcina un secret de familie - jurnal de sarcină

Dintotdeauna m-am confruntat cu gura lumii care nu era niciodată mulțumită de mine deși aveam respect față de cei care scoteau anumite zvonuri, avusesem și am o singură relație, stabilă de altfel, munceam alături de părinți în afacerea familiei de la 14 ani, terminasem și liceul cu notă mare, bacul luat cu notă mare, intrată la facultate și cu permisul luat. Nimic nu mulțumește gura lumii iar eu m-am prins de asta de foarte mică.

Nimic nu am făcut cu gândul la "Ce va spune lumea"...

- vei citi:
Nimic nu mulțumește gura lumii
Doar familia stie de bebe
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii RoxanaE23 - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Nimic nu mulțumește gura lumii

Păstrarea veștii pentru un grup restrâns de persoane... Dintotdeauna m-am confruntat cu gura lumii care nu era niciodată mulțumită de mine deși aveam respect față de cei care scoteau anumite zvonuri, avusesem și am o singură relație, stabilă de altfel, munceam alături de părinți în afacerea familiei de la 14 ani, terminasem și liceul cu notă mare, bacul luat cu notă mare, intrată la facultate și cu permisul luat. Nimic nu mulțumește gura lumii iar eu m-am prins de asta de foarte mică. Nimic nu am făcut cu gândul la "Ce va spune lumea".

Doar familia stie de bebe

Așadar, după minunatele peripeții avute de-a lungul relației mele cu iubitul meu scornite de lume și știute de noi a fi numai aberații, am decis să ținem această veste frumoasă pentru familiile noastre și oamenii care chiar considerăm noi că s-ar bucura sincer la aflarea acestei vești. Așa cum am spus mai sus, această decizie nu a fost luată de frica gurii lumii, ci din dorința de a duce o sarcină cât mai liniștită, departe de diversele păreri ale atotștiutorilor.

În prezent am 26 de săptămâni iar persoanele care știu despre bebelușul ce îl așteptăm pot fi numărate pe degete.

Săptămâna 26 de sarcină marchează un moment important în parcursul sarcinii.

Dezvoltarea bebelușului: La 26 de săptămâni, bebelușul continuă să se dezvolte rapid. Are o lungime de aproximativ 35 de centimetri și cântărește în jur de 760-900 de grame. Organele sale interne, cum ar fi plămânii, rinichii și creierul, se dezvoltă în continuare.

Mișcările bebelușului: La acest stadiu, bebelușul este foarte activ în uter și vei putea simți mișcările sale în mod regulat. Poți observa că bebelușul tău își schimbă poziția și se mișcă mult mai mult acum.
Dezvoltarea creierului: Creierul bebelușului se dezvoltă rapid și se formează conexiuni importante. Acesta este un moment crucial pentru dezvoltarea funcțiilor cognitive și motorii ale bebelușului - citeste toate detaliile posibile despre saptamana 26 de sarcina aici.

Lucrul acesta a fost posibil datorită faptului că burtica mea nu este enormă iar conformația corpului meu face în așa fel încât ea să nu iasă în evidență dacă eu nu vreau. Nu cred în puteri malefice sau mai știu eu ce dar cred în răutatea oamenilor și cu asta cred că am spus tot. Din acest motiv nu voi posta poze personale sau ale bebelușului pe acest site, cum de altfel am ales în ultimii ani să nu îmi mai afișez viața privată pe site-urile de socializare.

Autor - RoxanaE23, o mamica de la Desprecopii - publicat aici


Despre somnul in timpul sarcinii mai cititi

Pozitii corecte de somn in timpul sarcinii
Gravidute, atentie la dormitul pe spate
Somnul si sarcina
Ajutoare naturale impotriva insomniei
Somniferele scurteaza viata

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2023)

Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII