Nașterea naturală la Spitalul Județean Ilfov: dă-i mă lapte praf, ce chinui copilul ăla, tu crezi că se satură din 2 picături de zeamă chioară ce ai tu? - experiența mea pe repede înainte.

Nasterea naturala la spitalul judetean Ilfov -  da-i ma lapte praf, ce chinui copilu ala, tu crezi ca se satura din 2 picaturi de zeama chioara ce ai tu? - experienta mea pe repede inainte

Nașterea naturală la Spitalul Județean Ilfov: dă-i mă lapte praf, ce chinui copilul ăla, tu crezi că se satură din 2 picături de zeamă chioară ce ai tu? - experiența mea pe repede înainte.

Am nascut la spitalul judetean Ilfov, Bucuresti.  Foarte ok spitalul și personalul medical. Asistentele de la neonatologie însă lasă de dorit. Ma rugam de ele sa ma ajute sa alăptez in prima zi cu bebe si o asistenta mi-a spus “da-i ma lapte praf, ce chinui copilu ăla, tu crezi ca se satura din 2 picături de zeama chioara ce ai tu?”

Dar nu m-am lăsat descurajata si m am rugat de ele la fie care tura schimbată pana am dat de o Donna de nota 10+ care mi-a spus sa nu-i mai dau lapte praf deloc la copil ca am lapte sa hrănesc toată secția aceea si mi-a explicat toate beneficiile alăptatului. Iar din ziua aceea puișorul meu papa doar san.

Vei citi:
Am fost controlată și internata pentru naștere
Timpul trecea și durerile erau din ce in ce mai rele
Abține-te ca nu avem niciun doctor
Am născut la spitalul județean Ilfov
Nașterea la București - alte experiente povestite de mămici

nastere vaginala

Am fost controlată și internata pentru naștere

Ajunsă la spital la ora 12 am fost controlată și internata pentru naștere. M-am schimbat de haine si am stat puțin cu moașa la povesti. Ea îmi spunea sa stau întinsa sa ma odihnesc pentru momentul nașterii dar nu puteam din cauza durerilor. Stăteam in picioare cu capul pe acea chestie de pui piciorul si ma odihneam, când venea contracția mușcam din ea :)

Timpul trecea și durerile erau din ce in ce mai rele

Mi-am sunat doctorul sa-l rog sa ma opereze de cezariana iar el mi-a spus sa mai asteptam puțin ca voi reuși. La ora 17 doctorul meu era pe drum spre spital iar eu nu mai rezistam. Moașa a chemat medicul de garda sa ma controleze, nu mi s-a spus nimic iar medicul a fugit cât de repede din sala. Am rămas singura cu moașa si dupa 5 minute de la control am început sa simt furnicături si corpul meu începuse sa împingă.

Abține-te ca nu avem niciun doctor

Moașa s-a panicat si se uita între picioarele mele in timp ce eu ma ghemuiam de dureri “abține-te ca nu avem niciun doctor“ tot îmi spunea. In câteva minute a apărut și doctorul meu și sala sa implut de oameni. Eu i-am spus “îmi vine sa împing, ce fac?”. Iar el in timp ce se așeza între picioarele mele îmi spune “împinge când îți vine și scoate limba afara“ (încă nu am înțeles de ce a spus sa scot limba :))) ).

Zis și făcut am împins o dată cat de tare am putut și in câteva secunde in brațele mele a aterizat cel mai frumos dar de la Dumnezeu ❤️. Ne-au lăsat sa ne iubim câteva minute bune iar apoi asistentele l-au luat la spălat, cântărit și mi l-au dat iar sa-l iubesc puțin. Apoi am rămas singura timp de câteva ore.

Am născut la spitalul județean Ilfov

Foarte ok spitalul și personalul medical. Asistentele de la neonatologie însă lasă de dorit. Ma rugam de ele sa ma ajute sa alăptez in prima zi cu bebe si o asistenta mi-a spus “da-i ma lapte praf, ce chinui copilu ăla, tu crezi ca se satura din 2 picături de zeama chioara ce ai tu?” Dar nu m-am lăsat descurajata si m am rugat de ele la fie care tura schimbată pana am dat de o Donna de nota 10+ care mi-a spus sa nu-i mai dau lapte praf deloc la copil ca am lapte sa hrănesc toată secția aceea si mi-a explicat toate beneficiile alăptatului. Iar din ziua aceea puișorul meu papa doar san.

Recomandările ar fi: sa se mai lucreze cu personalul de la neonatologie (nu toate) sa fie puțin mai empatice cu proaspetele mămici.

Nota de la DESPRECOPII.COM

Laptele matern este, fără îndoială, cea mai bună opțiune pentru un nou-născut încă de la naștere. Colostrul, prima formă de lapte produsă de sânii unei mame în primele zile după naștere, este o substanță extrem de valoroasă și benefică pentru bebeluși. Calitățile colostrului sunt superioare laptelui formulă, oferindu-le copiilor un început sănătos în viață.

Colostrul este un lichid bogat în nutrienți esențiali, anticorpi și factori de creștere, care contribuie la protejarea și susținerea sistemului imunitar al nou-născutului. Această substanță unică este produsă în cantități mici, dar este concentrată și plină de substanțe nutritive esențiale. Colostrul este ușor digerabil și oferă o protecție naturală împotriva infecțiilor, ajutând la construirea imunității bebelușului în primele zile ale vieții.

Pe măsură ce zilele trec, colostrul se transformă treptat în laptele matur, adaptându-se nevoilor de creștere ale bebelușului. Laptele matern furnizează toți nutrienții necesari în cantități adecvate și într-o formă ușor asimilabilă. Este perfect echilibrat pentru a susține creșterea și dezvoltarea sănătoasă a bebelușului.

Beneficiile laptelui matern sunt multiple. Acesta oferă protecție împotriva infecțiilor respiratorii, gastrointestinale și a altor boli comune ale copilăriei. De asemenea, este asociat cu un risc mai mic de alergii, astm și obezitate în copilărie. Laptele matern promovează, de asemenea, dezvoltarea cognitivă și emoțională a copilului, susținând o legătură puternică între mamă și bebeluș - citeste detalii aici

Autor - Izabela, o mamica de la Desprecopii care a trimis povestea nasteri la adresa redactiei info@desprecopii.com

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Nașterea la București - alte experiente povestite de mămici

Nașterea prin cezariană la Maternitatea Polizu a fost cu muuuulte emoții dar a meritat - experienta mea

Nașterea la Medlife: de frica unei cezariene am incercat toate metodele de declanșare a nașterii - experiența mea

Nașterea prin cezariană la Maternitatea Giulesti din Bucuresti: m-aș mai intoarce acolo și la al doilea copil - iată experiența mea

Am născut prin cezariană la Maternitatea Polizu, cu un medic foarte calm și empatic - experienta mea

Am nascut la prin cezariana la Maternitatea Giulești. Bebelusilor li se ofera lapte praf si eu nu am fost de acord cu asta - experienta mea

Nasterea la Filantropia: Am nascut la 37 de saptamani prin cezariana si e o decizie pe care nu o regret - experienta mea

Nașterea de urgență la maternitatea Bucur a fost o experiență pozitivă - tot personalul a fost de nota 10

►► NASTEREA IN BUCURESTI - EXPERIENTELE MAMICILOR

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Izabela, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII