De la cine aș vrea să moștenească bebe trăsăturile emoționale și personalitatea - jurnal de sarcină

De la cine as vrea sa mosteneasca bebe trasaturile emotionale si personalitatea - jurnal de sarcina

De la cine aș vrea să moștenească bebe trăsăturile emoționale și personalitatea - jurnal de sarcină

Dacă ar fi să aleg de la cine aș vrea să moștenească copilul meu trăsături emoționale și personalitatea, ar fi o alegere dificilă. Fiecare persoană are atuurile și caracteristicile sale unice, iar fiecare trăsătură are potențialul de a contribui la dezvoltarea copilului meu în moduri diferite și valoroase.

Cu toate acestea, există câțiva oameni din viața mea pe care i-aș considera modele de urmat și de la care aș dori ca micuțul meu să învețe și să preia câteva calități.

Vei citi:
Modele de urmat pentru copilul meu
Mama, un om plin de compasiune și înțelegere
Tata, un explorator al cunoașterii
Bunica, o puterea interioară mare

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii AndreeaGhi - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Modele de urmat pentru copilul meu

Dacă ar fi să aleg de la cine aș vrea să moștenească copilul meu trăsături emoționale și personalitatea, ar fi o alegere dificilă. Fiecare persoană are atuurile și caracteristicile sale unice, iar fiecare trăsătură are potențialul de a contribui la dezvoltarea copilului meu în moduri diferite și valoroase. Cu toate acestea, există câțiva oameni din viața mea pe care i-aș considera modele de urmat și de la care aș dori ca micuțul meu să învețe și să preia câteva calități.

Mama, un om plin de compasiune și înțelegere

Prima pe listă ar fi mama mea, un om plin de compasiune și înțelegere. Ea are un dar extraordinar de a-i ajuta pe ceilalți, de a fi prezentă în momentele dificile și de a oferi sfaturi înțelepte. Aș dori ca micuţul meu să moștenească această empatie și să aibă capacitatea de a se conecta cu ceilalți într-un mod autentic și profund.

Tata, un explorator al cunoașterii

În egală măsură, aș dori ca micuțul meu să preia de la tatăl meu pasiunea și curiozitatea pentru lume. Tatăl meu a fost întotdeauna un explorator al cunoașterii, mereu în căutare de noi informații și experiențe. El m-a făcut să apreciez învățarea continuă și să îmi păstrez mintea deschisă către cunoaștere. Aș vrea ca micuţul meu să aibă aceeași dorință de a descoperi lumea și de a se dezvolta intelectual într-un mod creativ și inspirat.

Bunica, o puterea interioară mare

De asemenea, aș dori ca micuțul meu să preia de la bunica mea puterea interioară. Ea a trecut prin multe greutăți în viață, dar întotdeauna a găsit puterea de a merge înainte și de a se ridica din nou. Aș dori ca copilul meu să aibă aceeași putere de a depăși obstacolele și de a învăța din experiențe, pentru a deveni o persoană puternică și încrezătoare în sine.

Desigur, acestea sunt doar câteva dintre exemplele de modele pe care le-aș alege ca izvor de inspirație pentru copilul meu. În final, cred că ar fi minunat ca el să moștenească o combinație unică de trăsături emoționale și personalitate de la toate persoanele dragi din viața noastră. Fiecare persoană aduce ceva special și valoros în lume, iar copilul meu ar avea privilegiul de a învăța de la fiecare dintre ei și de a se dezvolta într-o persoană minunată și autentică.

► Citeste si: Al doilea trimestru de sarcină, trimestrul de miere al sarcinii: evoluția sarcinii și momente importante

Autor - AndreeaGhi, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2023)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII