Săptămâna 33: Redescoperind legătura cu bebelușul și frământările dinainte de naștere - jurnal de sarcină

Saptamana 33: Redescoperind legatura cu bebelusul si framantarile dinainte de nastere - jurnal de sarcina

Săptămâna 33: Redescoperind legătura cu bebelușul și frământările dinainte de naștere - jurnal de sarcină

Recunosc că, în ultima perioadă, de când cu cearta din casă pe care am avut-o de suportat din cauza fostului, m-a cam îndepărtat de burtică. Simțeam că s-a pierdut conexiunea dintre mine și bebelușul meu și mă gândeam că poate sunt furioasă pe el, pentru că el ar fi motivul pentru care trec prin lucrurile astea.

Mi-a fost teamă să țin "legătura" cu bebelușul din cauza neregulilor dintre mine și părinți. M-am lăsat afectată atât de tare și acum regret că am pierdut din timpul nostru.

Vei citi:
Simțeam că s-a pierdut conexiunea dintre mine și bebe
Mi-e teamă de viitor
Oare or fi 33 de săptămâni deja?
Se poate întâmpla să nu îmi iubesc propriul copil?
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Ann123 - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Simțeam că s-a pierdut conexiunea dintre mine și bebe

Recunosc că, în ultima perioadă, de când cu cearta din casă pe care am avut-o de suportat din cauza fostului, m-a cam îndepărtat de burtică. Simțeam că s-a pierdut conexiunea dintre mine și bebelușul meu și mă gândeam că poate sunt furioasă pe el, pentru că el ar fi motivul pentru care trec prin lucrurile astea. Mi-a fost teamă să țin "legătura" cu bebelușul din cauza neregulilor dintre mine și părinți. M-am lăsat afectată atât de tare și acum regret că am pierdut din timpul nostru.

Mi-e teamă de viitor

Dacă în continuare vor exista divergențe între mine și părinți, și sunt sigură că vor exista, o să mă las și atunci afectată? Cu siguranță îl afectează pe copil și pe viitor îl v-a afecta și mai mult. Sper să nu mă las înduplecată de emoții și puterea mea psihică de a rezista să se înmulțească și să se întărească până la nașterea bebelușului.

Oare or fi 33 de săptămâni deja?

Am observat scăderea maximă de comunicare dintre mine și burtică, așa că am să încep din nou, cu încredere în mine, să recreez și să întregesc legătura dintre noi. Va fi o legătură atât de puternică încât nu o va distruge nimeni oricât de mult s-ar încerca. Nici nu mai rețin numărul săptămânilor, oare o fi 33 de săptămâni deja? Îmi lipsesc plimbările scurte, dar singuratice sau cele împreună cu sora mea în vârstă de 5 ani. Ea este cu siguranță încântată de sarcină și povestește cu Luca ori de câte ori apucă. Mă întreabă mereu ce face bebelușul și uneori ne uitam amândouă la cum se mișcă. Am să îmi fac o lista cu lucruri pe care să le îndeplinesc ca să mă simt mai împăcată cu mine și cu liniștea mea, ca să pot avea parte de liniștea bebelușului și de iubirea lui, pe care într-un fel sau altul, o simt.

Se poate întâmpla să nu îmi iubesc propriul copil?

Uneori când sunt tristă, faptul că lovește, indiferent că doare sau nu, e cel mai fericit moment pe care îl pot simți. Uneori mă trezesc noaptea și observ că el lovește. Momentele de mamă-bebeluș sunt foarte importante. Mă tot întreb... se poate întâmpla ca la naștere să nu îmi iubesc propriul copil? Și dacă da, e normal acest lucru? Și dacă totuși îl voi iubi de prima dată, exact ca atunci când am aflat că o să existe în viata mea? Nu știu dacă ar trebui să mă frământe aceste lucruri, însă îmi amintesc momente random din sarcină și mi se par puțin amuzante. De exemplu, bebelușul meu a fost cu mine afară din țară, și am vomitat chiar și la graniță (Ungaria - România).

Mi-a fost foarte rău, aveam rău de mașină și nu mâncasem nimic. Tot drumul am vomitat, la toate popasurile, de parcă îmi lăsam semne pe unde să mă întorc. Exact ca în povestea aceea cu cei doi soți pădurari care aveau mulți copii, cred că 7. Nu puteau să îi crească, să le ofere mâncare, așa că au decis să îi ducă într-o zi în pădure și să îi lase acolo, iar unul din copii, cel mai mic, auzise discuția. Acesta își lăsă urme cu pietricele albe din câte îmi amintesc, să știe pe unde să se întoarcă el și frații lui. Minunata poveste. Am să i-o povestesc fiului meu cand va mai crește.

Despre ultimele saptamani de sarcina, citeste si

Panica in ultimele saptamani de sarcina - jurnal de sarcina

Internata in saptamana 35 de sarcina - jurnal de sarcina

Ultimele 4 saptamani ale sarcinii sau cand te simți ca o balena - 10 solutii la probleme

Autor - Ann123, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Ianuarie 2024)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII