Intensitatea sentimentelor în sarcină: de la gânduri mici la emoții enorme - jurnal de sarcină

Intensitatea sentimentelor in sarcina: de la ganduri mici la emotii enorme - jurnal de sarcina

Intensitatea sentimentelor în sarcină: de la gânduri mici la emoții enorme - jurnal de sarcină

În noaptea asta vreau să scriu despre sentimente, mai exact despre cum s-au simțit ele în sarcină, pentru mine. O intensitate teribilă mi-a făcut fiecare simțire să fie mult mai importantă - orice gând micuț se transformă într-un gând enorm, ca Făt-Frumos, în foaaarte scurt timp, orice sentiment micuț crește de asemenea, ca un nebun.

Vei citi:
Orice gând micuț se transformă într-un gând enorm
Exemplele sunt multiple
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii ElenaLH - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Orice gând micuț se transformă într-un gând enorm

În noaptea asta vreau să scriu despre sentimente, mai exact despre cum s-au simțit ele în sarcină, pentru mine.

O intensitate teribilă mi-a făcut fiecare simțire să fie mult mai importantă - orice gând micuț se transformă într-un gând enorm, ca Făt-Frumos, în foaaarte scurt timp, orice sentiment micuț crește de asemenea, ca un nebun. Astfel, tot ce am simțit în aceste nouă luni, și tot ce simt încă, este ușor exagerat în permanență. Sunt tare curioasă dacă după ce vine bebe o să fie normal, sau o rămân cu aceste exagerări ne-dorite.

Exemplele sunt multiple

De la foame, care pare că mă va răpune în câteva secunde atucni când apare, până la furie, care în rarele momente în care a apărut a făcut ravagii, și chiar și bucuria - orice mă entuziasmează e capabil să mă facă să sar în sus!

Pe de o parte, îmi închipui că sunt hormonii etc., dar pe altă parte mă gândesc că bebelina simte tot, și dacă ea, așa mică mică cum este, simte toate aceste lucruri atât de intens, o să fie un om care o să trăiască totul foarte aproape de extrem!

De ce sunt sentimentele atat de intense in timpul sarcinii?

Sentimentele intense din timpul sarcinii pot fi influențate de o serie de factori fizici, hormonali, și emoționali. Iată ce motive sunt pentru care sentimentele pot deveni mai intense în timpul sarcinii:

Schimbări hormonale: Sarcina aduce schimbări majore în nivelurile hormonale ale femeii, în special creșterea hormonilor estrogen și progesteron. Aceste schimbări pot afecta starea de spirit și pot duce la fluctuații emoționale intense.

Stresul și anxietatea: Grijile legate de sarcină, naștere și viitorul copilului pot provoca sentimente intense de stres și anxietate. Femeile se pot teme de complicații, de rolul lor ca părinți, de schimbările din viața lor și multe alte aspecte.

Schimbările fizice: Modificările fizice ale corpului în timpul sarcinii, cum ar fi creșterea în greutate, durerile și disconfortul pot influența starea emoțională. Aceste schimbări pot determina femeile să se simtă vulnerabile sau nesigure.

Așteptările sociale: Presiunea din partea societății și a familiei de a fi o mamă perfectă și de a face totul corect poate adăuga stres și anxietate.

Noua responsabilitate: Realizarea faptului că vei deveni părinte și vei avea grijă de un nou-născut poate genera o serie de emoții intense, inclusiv bucurie, teamă și incertitudine.

Sensibilitate crescută la nevoile copilului:
Pe măsură ce sarcina avansează, mulți părinți încep să se simtă mai conectați emoțional cu copilul nenăscut și să se preocupe mai mult de starea lui de bine.

Schimbările de viață: Sarcina aduce cu ea multe schimbări în viața unei femei, inclusiv ajustări în carieră, relații și rutine zilnică. Aceste schimbări pot provoca sentimente intense de neliniște și incertitudine.

Despre ultimele saptamani de sarcina, citeste si

Panica in ultimele saptamani de sarcina - jurnal de sarcina

Internata in saptamana 35 de sarcina - jurnal de sarcina

Ultimele 4 saptamani ale sarcinii sau cand te simți ca o balena - 10 solutii la probleme

Autor - ElenaLH, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Ianuarie 2024)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII