Intrebare pentru săptămâna 27: Tu ai înțeles ce e sarcina? - jurnal de sarcină

Intrebare pentru saptamana 27 - tu ai inteles ce e sarcina? - jurnal de sarcina

Intrebare pentru săptămâna 27: Tu ai înțeles ce e sarcina? - jurnal de sarcină

Sarcina ... un cuvânt pe care îl folosim adesea. Totuși, din punctul meu de vedere, nu îi acordăm valoarea cuvenită.

La un simplu search pe dexonline.ro, iată primele 3 explicații afișate: SARCINĂ s. 1. v. povară. 2. v. greutate. 3. v. graviditate.

De ce? De ce „povară”? De ce „greutate” pe primele două locuri?

- vei citi:
Sarcina implică o responsabilitate foarte mare
Pentru mine, sarcina este o binecuvântare
Transformare, cuvânt cheie prin care pot defini sarcina
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Ana1298 - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Sarcina implică o responsabilitate foarte mare

Sarcina ... un cuvânt pe care îl folosim adesea. Totuși, din punctul meu de vedere, nu îi acordăm valoarea cuvenită.

La un simplu search pe dexonline.ro, iată primele 3 explicații afișate: SARCINĂ s. 1. v. povară. 2. v. greutate. 3. v. graviditate.

De ce? De ce „povară”? De ce „greutate” pe primele două locuri?

Încă din perioada de tranziție de la vârsta adultă la cea tânără am privit sarcina cu oarecare teamă, nesiguranță, chiar ca pe o „povară”/„greutate”, dacă stau bine să mă gândesc. De aceea cred că am amânat momentul conceperii, din teama că nu sunt (suntem) pregătită (pregătiți) pentru o etapă ce implică atât de multă responsabilitate.

Consider că, de la vârste fragede, ni se înrădăcinează ideea că a avea o sarcină implică o responsabilitate foarte mare. Așa și este! Însă, conotația cuvântului ne determină să fim reticenți. Ne e frică să ne angajăm în așa ceva cu gândul că răspunderea asumată este una mare. Ne e teamă că vom eșua, pentru că a greși, în zilele noastre, este încă o rușine.

Atât eu, cât și tu, mamă în devenire care citești aceste rânduri, cred că simțim același lucru - acela că am fost însărcinate cu o binecuvântare, nu cu o povară!

Mai departe, mi-ar plăcea să îmi aștern aici gândurile despre conotația pe care aleg să o dau cuvântului „sarcină” și sper ca orice viitoare mămică să fie în asentimentul meu.

Pentru mine, sarcina este o binecuvântare

Pentru mine, sarcina pe care o am acum, de aproape 7 luni, simt că este o binecuvântare și o perioadă de transformare. Așa cum viața unui om este împărțită în copilărie, tinerețe, viață adultă etc., tot la fel consider că ar trebui inserată și perioada de graviditate (ulterior, maternitate). De ce? Deoarece transformările ce apar în viața unei femei din punct de vedere fizic, psihic, hormonal etc. sunt unice și merită separate de celelalte etape de viață!

Transformare, cuvânt cheie prin care pot defini sarcina

Am intrat în această perioadă a vieții mele într-un mod în care orice om s-ar comporta dacă ar veni vorba de a-și asuma o sarcină incertă, cu negare! Nu am crezut că este adevărat, nu am crezut că sunt pregătită și DA, mi-a fost teamă că voi greși. Dar, ce să vezi? Satisfacția îndeplinirii acestei sarcini mi-a adus zilnic zâmbetul pe buze exact ca unui copil care exersează zeci de rânduri de bastonașe până reușește să scrie unul corect. Ce a făcut pentru a reuși? A GREȘIT! Lui nu i-a fost teamă să greșească, ci a încercat neîncetat până a transformat „covrigul” pe care îl scria inițial, într-un bastonaș de-a dreptul dichisit.

Simt, pe zi ce trece, că mă transform într-o versiune din ce în ce mai bună a mea. Pe lângă bagajul de transformări fizice și hormonale prin care toate trecem, mă simt diferită din punct de vedere psihic și emoțional.

Sarcina m-a transformat într-un om responsabil, curajos să-și asume orice spune și ce face! M-a transformat într-o femeie căreia nu îi e teamă să își exprime în mod direct nevoile și limitele. M-a transformat într-o soție care știe să facă diferența acum între job și familie. M-a transformat într-o mamă în devenire care știe că dacă are grijă de ea va emana energie pozitivă în jurul ei și va fi liantul care va menține familia unită și armonioasă.

Tu, viitoare mamă care ai citit până la final gândurile așternute aici, cum te-ai transformat?

Te rog să-mi lași o apreciere, dacă te-ai regăsit printre rândurile de mai sus, sau să lași un răspuns la întrebarea cu care am încheiat blogul de astăzi. Pe curând și... sarcină „transformatoare” îți doresc! :)

Autor - Ana1298, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iunie 2024)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII