3 ani: ramas bun pruncie, bine ai venit copilarie!

3 ani. Ramas bun pruncie si bine ai venit copilarie!

3 ani: ramas bun pruncie, bine ai venit copilarie!

Care ar fi granița dintre bebelușie și copilărie? Desprecopii.com crede că ar fi aniversarea de 3 anișori.

După acea zi, fostul bebeluș, actual copilaș, începe să devină mai conștient de lumea din jurul și, deci, să devină mai ușor de crescut :)

despre copilul de 3 ani, veti citi
Comportamentul copilului de 3 ani
3 ani si abundenta prietenilor imaginari
la 3 ani, timpul e copt pentru a merge la gradinita
Despre gradinite, va recomandam sa mai cititi
Forumul despre Crese si Gradinite - Cea mai vasta sursa de informatii despre gradinite din Romania

La granita dintre bebelusie si copilarie

Care ar fi granita dintre bebelusie si copilarie? Desprecopii.com crede ca ar fi aniversarea de 3 anisori. Dupa acea zi,  fostul bebelus, actual copilas, incepe sa devina mai constient de lumea din jurul si deci sa devina mai usor de crescut :)

Comportamentul copilului de 3 ani

Copilul cu varsta de 3 ani pune mai multe intrebari decat un avocat. Pentru el, nimic nu este sacru sau intim si unele intrebari va vor lasa cu gura cascata. Este varsta de la care poate participa CU SUCCES la emisiunea Copiii spun lucruri trasnite.

► citeste si Iată DE CE fiecare intrebare a copilului merită un raspuns

Cu cei mai multi copilasi care au in jur de 3 ani, incepi deja sa te intelegi.  Adora sa se joace cu jucariile, isi ajuta parintii sa ii imbrace sau sa-i dezbrace, cei mai multi cer olita in timpul zilei, cu toate ca se mai pot petrece accidente ocazionale ca de exemplu atunci cand se iau cu joaca si uita ca au nevoie. 

Cum puteti sa il ajutati si incuraja:

continuati sa-i cititi copilului dvs. Adora povestile ! (ce varsta minunata, nu-i asa???)

faceti-va timp pentru plimbari sau alte activitati in afara casei

jocul impreuna cu alti copii este foarte important. Ajutati-l sa isi gaseasca tovarasi de joaca de varsta si mintea lui.
Permiteti-i copilului dvs. sa se joace impreuna cu alti copii. Copilul la aceasta varsta este foarte sociabil si-i place sa se joace cu alti copii de aceeasi varsta cu el. Puteti sa-i oferiti prilejul inscriindu-l la gradinita, ducandu-l in zonele special amenajate pentru joaca sau invitand alti copii la dv. acasa.

cititi si: Nevoia de socializare a copilului la varsta de 2-3 ani

3 ani si abundenta prietenilor imaginari

De fapt la 3 anisori este foarte normal ca un copil sa aiba prieteni imaginari.

Deseori, parintii se folosesc de acesti prieteni imaginari in avantajul lor ( ca de exemplu sa va determinati copilul sa faca un anume lucru pe care-l doriti)

limitati timpul petrecut in fata televizorului; nu-l utilizati pe post de baby-sitter sau ca substitut al prezentei dvs., pentru un timp indelungat. Priviti programele pentru copii impreuna cu copilul dvs. cat mai des posibil.

nu va ingrijorati daca copilul dvs. isi exprima curiozitatea in ceea ce priveste partile corpului sau. Este normal la aceasta varsta. Si mai ales, folositi termenii corecti cand ii vorbiti despre organele genitale.

copiii la aceasta varsta incep sa constientizeze diferentele intre sexe si vor spune corect: sunt fetita sau sunt baietel .

disciplinarea trebuie sa fie ferma si consecventa, dar trebuie facuta cu dragoste si intelegere. Laudati-va copilul atunci cand se poarta frumos sau cand da dovada de indemanare.

copiiilor de 3 ani le place sa faca multe lucruri pentru ei insisi.

copiii de 3 ani nu inteleg comentariile ironice si nu pot spune cu exactitate cand unul din parinti glumeste. De exemplu, nu incercati sa va prefaceti ca va lasati copilul in magazin daca acesta se poarta urat. Nu va intelege gluma, va crede ca-l parasiti cu adevarat.

copilul dvs. va continua sa-si manifeste atasamentul de un anume obiect care-i confera siguranta ( de exemplu o paturica, o jucarie preferata, etc). Este normal si il va abandona atunci cand va fi pregatit sa o faca.

faceti plimbari scurte cu toata familia. Copiii la aceasta varsta obosesc usor si activitatile de durata ii obosesc si ii irita.

 

pescari amatori - unul dintre ei are 3 anisori. 

La 3 ani, timpul e copt pentru a merge la gradinita

Trebuie sa incepeti sa va ganditi la a-l inscrie la o gradinita. Parintii care lucreaza, au posibilitatea sa aleaga o gradinita cu program prelungit, dar chiar si copiii ai caror mamici stau acasa trebuiesc angrenati intr-o forma sau alta intr-o activitate organizata., chiar si numai cateva zile pe saptamana. Acest lucru ii va permite mamei cateva ore de respiro si-i va da posibilitatea copilului sa-si faca prieteni noi.

Succesul sau insuccesul integrarii in colectivul de la gradinita va depinde de maturitatea copilului si de calitatea gradinitei respective. De exemplu, daca vedeti ca copilul dvs. devine anxios si se agata cu disperare de dvs. pentru a-l lua acasa, inseamna ca nu este inca pregatit pentru a merge la gradinita.


3 ani: Varsta mersului la gradinita de citit: 3 ani: Varsta mersului la gradinita

Gradinita: este copilul pregatit? Gradinita: este copilul pregatit?

Prima zi de gradinita Prima zi de gradinita

Despre gradinite, va recomandam sa mai cititi:

Ai grija cu cine iti lasi copiii acasa!
Pregatirea copilului pentru societate 
Teama (anxietatea) despartirii
Copiii, obligatoriu la gradinita
Mersul la gradinita reduce riscul de cancer la copii

Daca asteptati un nou bebelus, discutati acest lucru cu medicul copilului dvs. pentru a va explica cum trebuie sa-l pregatiti pentru acest eveniment.

Copilul de 3 ani, dezvoltarea fizica si sociala

Varsta de 3 ani este una delicioasa. Pe de o parte, copilul e tot mai putin incapatanat si devine de la zi la zi mai cooperant. Incepe sa inteleaga ce este rabdarea (chiar daca ii displace acest concept) si are primele tendinte sa isi stapaneasca frustarile. Copilul incepe sa semene tot ma putin cu bebelusul plangacios care era acum un an. Este mai putin tiranic pentru parinti si tot mai captivat de cei din jur si de lumea minunata care il inconjoara.

La trei ani, copilul isi plaseaza mama in centrul vietii sale afective. Tata este preferat in special pentru anumite activitati precise citeste in continuare despre dezvoltarea fizica si sociala a copilului de 3 ani aici.

Forumul despre Crese si Gradinite - Cea mai vasta sursa de informatii despre gradinite din Romania

Pentru multe intrebari, studii critice ale gradinitelor si experientele sincere ale parintilor cu aproape toate gradinitele din Bucuresti si multe orase ale tarii, studiati cu atentie forumul la sectiunea GRADINITE. Acolo veti gasi cele mai complete informatii despre gradinite, evaluari si topuri de gradinite din Romania. Stim ca nu e o alegere usoara si de aceea, va uram Succes!

 Cititi in continuare:  Bunele maniere si pregatirea pentru viata a copilului de 4 ani
 

 Comunitate, Forumuri recomandate

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare! Am nevoie de un baby-sitter... Cel mai mare forum romanesc despre gradinite, scoli, crese si bone.

Forum de Parenting modern

Suntem parinti si invatam mereu: Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

 autor: Desprecopii.com, Referinte: Jurnal de pediatrie american,
Desprecopii.com (c) Toate drepturile rezervate, 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 8 comentarii

  1. lory
    lorytrimis la 1/2/2012

    noi avem 3 anisoriii si ceea ce scrie mai sus sunt adevarate ptr ca exact asa se intampla la noi

    Raspunde la acest comentariu
  2. ivone_mihaela
    ivone_mihaelatrimis la 31/1/2012

    eu am o fetita de 3 ani si trei luni,intradevar o regasesc foarte mult in acest articol....si chiar mai mult...sa ne traiasca copii,si mult suces celorlalte mamici...care se confrunta cu aceleasi probleme!

    Raspunde la acest comentariu
  3. nicoleta
    nicoletatrimis la 20/12/2009

    mi se pare foarte interesant.copilasul meu face 3 anisori in februarie si este un copil foarte inteligent si pentru ai oferi o educatie buna folosesc si citesc tot ce gasesc.imi este de folos tot ce gasesc si ma bucur ca ma pot verificapup

    Raspunde la acest comentariu
  4. m_marinela
    m_marinelatrimis la 1/1/2007

    Noi avem 2 ani si 9 luni si ne cam regasim in cele de mai sus....interesant....unele chiar ma ajuta...

    Raspunde la acest comentariu
  5. ciobanu mariana
    ciobanu marianatrimis la 31/7/2004

    foarte bun articolul dar deja am niste probleme din cele amintite in articol si nu stiu ce sa fac. fetita mea are aproape trei ani si la doi ani si jumatate am dus-o cateva luni la gradinita. a inceput sa se balbaie putin dar acum s-a accentuat, nu stiu ce sa fac, nu o certam, nu-i facem observatie dar a inceput sa-di dea seama ca se balbaie si atunci inlocuieste cuvintele la care se balbaie. adica daca vrea sa spuna mama si se balbiae nu mai incearca si-mi spune mariana, etc.. ce sa fac? imi da cineva un sfat?

    Raspunde la acest comentariu
  6. emonica
    emonicatrimis la 2/12/2002

    Andreea are doi anisori si o luna, multumesc, precis candva (foarte curand ) aceste informatii imi vor fi utile.

    Raspunde la acest comentariu
  7. Iulia
    Iuliatrimis la 30/11/2002

    Foarte bun articolul. L-am printat si-l pun la dosar! Cristina, sa-ti traiasca fetita. Parca-i o zana din povesti!

    Raspunde la acest comentariu
  8. Sofie
    Sofietrimis la 27/11/2002

    Suuuuuuper articolul!!! L-am salvat si-l pastrez, ca acusica imi va prinde foarte bine ... pentru "Monstrulici" al meu !!! ps Si fotomodelul articolului tot de 5 Stele!!!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII