Febra la bebeluși: cauze și ce e de făcut - sfatul medicului pediatru cu video
La bebeluși, febra este un motiv de mare panică pentru parinti. Febra este de fapt primul semnal ca bebe se lupta cu o infectie, așadar, febra nu este o boală ci simptomul unei anumite boli.
→ Iată cum iti poti da seama dacă bebelusul tău are febra, care sunt cauzele febrei, cum se poate reduce febra la bebeluși și tot ce trebuie să stii despre febra la bebelusul tău - sfatul medicului pediatru.
- despre febra bebelusului, veti citi:
Cum imi dau seama cand copilul meu are febra?
Ce fel de termometru se foloseste pentru detectarea febrei la bebelus?
Cand sa chem doctorul daca bebelusul are febra?
Ce va face doctorul?
Simptome care alaturi de febra pot indica probleme grave la sugar
Ce va face doctorul daca bebelusul are febra ?
Care sint cauzele febrei?
Daca febra este un mod de aparare impotriva infectiilor, de ce incercam sa o reducem?
Cum se reduce febra?
Ce medicamente pentru scaderea febrei sunt fara riscuri pentru copil?
De ce n-a scazut febra dupa ce i-am dat copilului medicamente?
Ce e de facut cand copilul are o criza din cauza febrei foarte mari?
De ce revine febra?
Copilul are febra si nimic altceva. Ce nu e in regula?
Despre febra, si mai multe informatii
Boli care pot produce febra bebelusului
Primele 12 luni din viata bebelusului - pe luni
Forumul mamicilor de bebelusi - haideti alaturi de noi
Cum imi dau seama când bebelușul meu are febră?
Cea mai simpla si rapida metoda este sa-i atingeti sau sarutati fruntea. Daca vi se pare fierbinte, probabil aveti dreptate; studiile arata ca testul atingerii este corect in 75% din cazuri. Un termometru va confirma (sau infirma) febra. Temperatura exacta va va ajuta pe dvs. si pe medic sa gasiti repede cea mai buna cale de insanatosire.
La cate grade are copilul febra?
Majoritatea pediatrilor sint de parere ca temperatura normala pentru un sugar este intre 36 si 38 grade Celsius. Daca temperatura rectala a copilului este mai mare de 38 de grade, atunci are febra. Chemati doctorul imediat daca sugarul e mai mic de 3 luni.
Ce fel de termometru se foloseste pentru detectarea febrei la bebelus?
-Termometru digital - usor de folosit, ieftin si mai ales foarte acurat. Nu e nevoie sa cumparati un termometru mai scump.
-Termometru de ureche - desi este simplu de folosit, ar putea fi greu de potrivit palnia termometrului in urechea bebelusului daca el plange sau isi misca des capusorul. SUnt destul de scumpe iar acuratetea rezultatului depinde de cat de bine ati putut potrivi termomentrul in urechea bebelusuui.
- Termometru banda de lipit pe fruntea bebelusului. Nu este o metoda foarte acurata pentru ca acest termomentru raporteaza temperatura de la nivelul pielii si nu a corpului bebelusului.
Nu uitati: Nu luati temperatura bebelusului dupa ce ii faceti baita - pentru ca acest lucru ii poate afecta temperatura. Si nici daca a stat infasat.
cititi neaparat: Cum se ia corect temperatura la copii
Când sa chem doctorul?
Mama este cea care simte cel mai bine cand copilul e intr-adevar bolnav. Chemati doctorul daca sinteti ingrijorata, indiferent de cat de mare este febra.
Temperatura rectala nu e singurul lucru care arata cat de grava e febra.Trebuie sa luam in considerare varsta copilului: febra e mai grava la sugarii sub 3 luni. Si comportamentul: daca temperatura crescuta nu-l impiedica pe copil sa se joace si sa manance normal, s-ar putea sa nu existe motive de ingrijorare. Aveti in vedere ca un copil e intotdeauna mai fierbinte dupa ce a alergat.
Alt lucru care trebuie retinut: temperatura corpului uman creste dupa-amiaza si seara si scade din nou dupa miezul noptii, pana dimineata. Acest ciclu natural al termostatului nostru intern explica de ce medicii pediatri primesc cele mai multe apeluri alarmate de febra in timpul serii.
Recapituland, chemati doctorul cand copilul e mai mic de 3 luni si are temperatura rectala peste 38 de grade sau e mai mare de 3 luni si are temperatura rectala peste 38.3 grade.
Simptome care alături de febra pot indica probleme grave la sugar
Trebuie sa fiti atenta si la urmatoarele simptome, care, combinate cu febra, pot fi indiciul unei probleme mai grave:
Bebelusul si-a pierdut pofta de mancare, nu are energie, e palid, sau observati alte schimbari in comportament si aspect.
Observati pe piele pete micute rosii care nu se albesc daca le apasati sau pete mari de culoare rosu-inchis. Ambele pot fi semne de meningita, o infectie a creierului.
Copilul nu poate inghiti si saliveaza excesiv. Poate fi un semn de epiglotita, o infectie foarte periculoasa.
Copilul are dificultati de respiratie, chiar cand are nasucul perfect curatat. Aceasta poate insemna pneumonie sau astm.
Copilul pare in delir, are ochii "de gheata", e foarte impredictibil sau iritabil.Acestea pot fi semnele unei boli virale sau bacteriale grave.
Consultati doctorul in orice situatie daca simtiti ca ceva nu e in regula cu aspectul sau comportamentul copilului, indiferent de temperatura. Retineti ca febra e doar un semn de boala. Povestiti doctorului toate simptomele pe care le-ati observat: tuse, dureri de urechi, voma, diaree. Totul e important pentru a obtine un diagnostic corect.
Ce va face doctorul daca bebelușul are febră ?
Daca varsta copilului e mai mica de 3 luni, doctorul va va cere probabil sa-l aduceti la spital pentru examinare. De asemenea, vi se va recomanda sa nu-i dati nici un medicament inainte de a fi vazut de pediatru. Daca sugarul e mai mare de 3 luni si nu prezinta alte simptome, doctorul va va recomanda sa-i dati acetaminofen sau ibuprofen pentru copii. Daca febra nu scade intr-o ora, intrebati doctorul ce alt medicament ar fi bine sa incercati.
Indiferent de varsta, daca exista simptome care sugereaza o boala sau o infectie, vi se va recomanda sa aduceti copilul la medic spre examinare - la cabinet sau la camera de garda. Dar daca bebelusul e suficient de alert, accepta lichide si temperatura ramane sub 38.9 dupa administrarea medicamentelor, atunci puteti astepta 24 de ore inainte de a-l aduce la medic. De obicei febra e doar primul simptom al unei boli, asa ca s-ar putea ca doctorul sa nu observe nimic daca examineaza copilul prea devreme.
Care sunt cauzele febrei la bebeluș?
Febra este in general un indiciu ca organismul copilului dvs. duce o lupta impotriva unei infectii. Sistemul imunitar include celule albe, care sint specializate in atacul si distrugerea bacteriilor invadatoare.
Temperatura creste si in caz de insolatie. Insolatia este periculoasa si apare cand copilul se joaca prea mult in plin soare pe plaja sau e lasat inchis in masina cu ferestrele inchise intr-o zi torida. Copilul cu insolatie trebuie dezbracat de hainute si dus imediat intr-un loc racoros. Daca temperatura nu scade, chmati medicul.
Daca febra este un mod de aparare impotriva infectiilor, de ce incercăm să o reducem?
Avand in vedere ca febra este un mod natural de lupta al organismului impotriva bacteriilor si virusilor, unii cercetatori sustin ca lupta este mai eficienta daca temperatura e mare. Pe de alta parte, daca e prea mare, copilul se va simti prea neconfortabil si nu va putea sa manance, sa bea sau sa doarma.Si aceasta ingreuneaza insanatosirea.
O solutie este sa-i dati acetaminofen sau ibuprofen pentru copii. Ambele sint fara riscuri pentru copiii de orice varsta si ajuta la scaderea febrei fara sa interfereze cu lupta organismului impotriva infectiei. Simplu spus, medicamentul "anunta" creierului ca trebuie sa micsoreze temperatura curenta a corpului. Efectul e ca temperatura va cobori putin, nu neaparat de tot. Scopul medicamentului nu e sa aduca temperatura in limite normale, ci in limite confortabile. Daca febra scade putin, copilul se va simti imediat mai bine.Aceasta il va face sa accepte lichide si astfel sa ramana hidratat.
Totusi, inainte de a folosi orice fel de medicament, consultati medicul.
Cum se reduce febra la bebelus?
Daca micutul dumneavoastra are un inceput de febra (sub 38 de grade la un bebelus mai mic de 3 luni sau in jur de 38.3 la un copil peste 3 luni) care nu-i afecteaza comportamentul, nu trebuie sa-i dati nimic pentru scaderea febrei. Dati-i mult lapte -natural sau artificial- pentru prevenirea deshidratarii si nu-l imbracati prea gros.
Se poate ca temperatura copilului sa fie mai mare decat de obicei daca a fost imbracat prea gros,dupa o zi caniculara,sau daca a alergat mult. Ajutati-l sa se racoreasca prin scoaterea unor haine si incurajati-l sa se odihneasca sau sa se joace linistit intr-un loc racoros.
Daca febra e mare (mai mult de 38 la un copil sub 3 luni sau mai mult de 39.2 la un copil peste 3 luni), faceti-i o frectie sau baie cu apa calduta. Nu incercati niciodata frectie cu alcool, pentru ca exista riscul ca alcoolul sa fie absorbit in sange prin piele. Atunci copilul poate avea probleme de respiratie, crize sau poate deveni letargic sau iritabil din cauza scaderii zaharului din sange.
Ce medicamente pentru scaderea febrei sint fara riscuri pentru copil?
Ce putem face cand copilul are febra - masuri medicamentoase. Sfatul medicului pediatru. 🩺 Avem sfaturile dnei DR. ROXANA HRISTIANOVICI - Medic specialist pediatru.
Folositi acetaminofen sau ibuprofen pentru copii. Doza potrivita depinde de greutatea copilului. Folositi intotdeauna o lingurita sau o pipeta pentru a da copilului exact doza prescrisa de medic.Nu administrati nici un medicament mai des decat este recomandat. Acetaminofenul se administreaza o data la 4 ore, iar ibuprofenul o data la 6 ore.
Nu dati niciodata copilului aspirina - il poate face sensibil la sindromul Reye, o boala rara dar potential fatala.
Un ultim avertisment: multe medicamente combinate, pentru raceala si tuse, contin substante care scad febra, ca ibuprofen ori acetaminofen. Verificati etichetele cu atentie si nu dati copilului un medicament separat pentru scaderea febrei daca face deja tratament cu un medicament combinat.
De ce n-a scazut febra dupa ce i-am dat copilului medicamente?
Daca febra copilului se mentine 30-45 de minute dupa ce a luat medicamentul, verificati doza prescrisa si instrumentul de masura folosit, pentru a va asigura ca ati administrat doza corecta.
Se poate ca pur si simplu bebelusul sa nu raspunda la medicamentul pe care i l-ati dat. Daca acetaminofenul nu-i scade febra intr-o ora, intrebati doctorul ce altceva puteti incerca.
Ce e de facut cand copilul are o criza din cauza febrei foarte mari?
Daca febra creste brusc - de exemplu, de la 38.9 la 40.5 grade, s-ar putea sa fie vorba de o "criza febrila". De obicei aceste crize nu sint periculoase, dar va pot speria foarte tare. Daca bebelusul are o astfel de criza (respira greu, se invineteste, da ochii peste cap, isi scutura bratele si picioarele incontrolabil), ce e de facut? Cititi despre criza febrila aici: Convulsiile febrile
Asezati-l imediat pe spate sau pe o parte, departe de obiecte tari. Intoarceti-i usurel capul pe o parte, pentru ca saliva sau voma sa curga in afara. Asigurati-va ca nu are nimic in gura si nu-i puneti nimic in gura pana la trecerea crizei.
Dupa ce criza a trecut, stergeti cu atentie voma, asezati copilul cat mai comod si incercati sa-i scadeti febra. Dezbracati-l si frictionati-l cu apa calduta. Daca poate sa bea, dati-i lapte. O doza potrivita de acetaminofen sau ibuprofen ajuta la scaderea febrei, de asemenea.
Notati cat a durat criza - de obicei e intre 10 secunde si 3-4 minute. Chiar daca a fost o criza scurta sau nu prea puternica, consultati medicul, pentru a elimina posibilitatea unei meningite. Daca observati invinetirea copilului in timpul crizei, sau convulsii mai lungi de cateva minute, sau dificultati de respiratie dupa ce a trecut criza, sau stare letargica la o ora dupa criza, trebuie sa chemati salvarea.
De ce revine febra?
Copilul va avea febra pana cand infectia e distrusa, adica cel putin 2-3 zile. Unele infectii, ca influenza (gripa) dureaza 5-7 zile. Daca au fost administrate antibiotice impotriva unei infectii bacteriale, febra dispare cam dupa 48 de ore. Medicamentele pentru scaderea febrei au efect temporar si ele nu ataca in nici un fel infectia, de aceea febra va reveni atata timp cat exista infectia.
Copilul are febra si nimic altceva. Ce nu e in regula?
Cand copilul are febra, dar nu-i curge nasul, nu tuseste, nu vomita, nu are diaree.. e foarte greu de determinat ce nu e in regula. Unele infactii virale, ca rujeola, se manifesta prin 3 zile de febra foarte mare, urmate de o urticarie roz pe corp. Infectii mai grave, ca meningita, infectii ale tractului urinar sau bacteremia (bacterii in circulatia sangvina) se pot de asemenea manifesta prin febra neinsotita de alte simptome. Pe scurt, daca bebelusul dvs. are febra si nimic altceva, anuntati medicul.
Febra copilului: cum ajuta febra la uciderea bacteriilor care cauzeaza boala
Febra, tipica pentru bolile copilariei, forteaza copilul sa se calmeze, sa se odihneasca si sa doarma mai mult, toate vitale procesului de recuperare. Febra este de multe ori prietenul copilului lor! Febra poate ajuta de fapt, copilul in a se recupera mai repede, mai ales daca el sau ea se lupta o boala virala.
Febra ajuta copilul sa inviga boala mai repede
Cand apare sezonul gripelor, multi parinti apeleaza la comprese reci si paracetamol pentru a scadea febra copiilor. Dar, se pare, ca o temperatura ridicata ajuta copiii sa lupte cu boala. Un medic pediatru american a descoperit ca, febra ridicata, tipica pentru bolile copilariei, forteaza copilul sa se calmeze, sa se odihneasca si sa doarma mai mult - toate vitale procesului de recuperare citeste mai departe aici.
► Citeste si Măsoară corect febra bebelușului tău pentru a depista din timp orice boală. Iată cum luam corect temperatura unui copil și ce termometru folosim în funcție de vârstă
Bebelusul e bolnavior: 10 motive ca sa suni de urgenta medicul pediatru
Cand bebelusul se imbolnaveste orice pãrinte trãieste cele mai cumplite spaime si neputinte. Tocmai pentru ca este vorba despre un bebelus, îngrijorarea este de zece ori mai mare pentru cã cei mici nu pot spune ce-i doare.
Totul devine si mai confuz când nu poti sti sigur dacã bebelusul tãu este bolnav si dacã trebuie sã suni la doctor.
Ca sã-ti fie mai clar când trebuie sã actionezi, îti prezentãm mai jos 10 simptome care nu trebuie niciodatã ignorate.
Despre febra la copil, si mai multe:
7 medicamente interzise bebelusului
Febra copilului. Cum ajuta febra la uciderea bacteriilor care cauzeaza boala
Cum se ia corect temperatura la copii
Despre cresterea dintisorilor
Cum tratam corect durerile micutilor?
Cum aleg un medic pediatru pentru copilul meu.
Schema vaccinurilor in 2020: calendarul de imunizare a copiilor in Romania
In 2020, schema de vaccinare a copiilor aduce in plus vaccinarea antiHPV. Vaccinarea bebelusului si a copiilor este o masura de importanta majora pentru sanatatea si viata lui. Vaccinurile determina copilul sa-si produca proprii anticorpi care-l vor proteja de boala si in cazul fetelor vor proteja copiii acestora cand vor fi la randul lor mame. In Romania, vaccinarea nu este obligatorie insa pe internet circula o multime de informatii anti-vaccinare - complet iresponsabile. Orice parinte trebuie sa se informeze din surse sigure inainte de a lua o decizie de renuntare la vaccinarea copilului. Desprecopii sustine vaccinarea copiilor. Citeste Schema de vaccinare in 2020: calendarul de vaccinare a copiilor in Romania
Bolile contagioase ale copilariei, ghid complet cu video
Din fericire, multe boli contagioase ale copilariei, odata contractate, duc la imunitate pe viata la copilul infectat. Sistemul imunitar al copiilor se afla in maturizare, iar ei adesea sunt in vecinatatea apropiata a altor copii, in crese si gradinite, in sali de clasa si in mijloacele de transport. Asta face ca transmiterea bolilor contagioase sa fie foarte usoara si rapida, explicand partial de ce aceste boli sunt asa frecvente la copii. Iata o trecere in revista a bolilor contagioase ale copilariei.
La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com
Toate bolile copilului aici >>
Comunitatea parintilor informati: forum medical
Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.
Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA
autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate © 2024
cu contriutia doamnei DR. ROXANA HRISTIANOVICI - Medic specialist pediatru.
referinte medicale: Academia Americana de Pediatrie - norme de sanatate pentru copii 2023
WebMd. 2020
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
15 comentarii din totalul de 76:
Bună tuturor a născut soÈ"ºia acum 2 zile un băieÈ"ºel de 2,300 kg È™i a făcut febra 39,9 ce ie de făcut va rog ajutaÈ"ºi-mă
Buna ziua . Specific ca suntem în Germania . Vin cu o întrebare bebe are 9 luni iar de aseara a început sa faca temperatura 38,3 , azi la fel a avut i am administrat un supozitor dat de pediatru paracetamol dimineaţa iar acum febra a crescut la 39,5.... Noi azi am fost la pediatru la consulat in urechii şi la plamâni totul bine nu ia dat nimic ca mai manânca cate cv , este alaptat exclusiv ,bea şi alte putina apa, nustiu de la ce ar putea fi are pe corp niste brobonele mici şi roşii i am zis laedic a zis ca nu e nimic în schimb am citit pe acesta pagina şi zice ca ar putea avea meningita 😒va mulţumesc pt eventualele raspunsuri
Buna am o fetiță de 3 luni jumatate iar temperatura din camera ei e undeva la circa 23-24 de grade tinand cont ca afara este destul de rece.foloses si umidificator.este in regula cu temperatura sau este prea mare?
scrie cam peste tot ca 19-20 e-o temperatura perfecta insa... din experienta proprie nici noi parintii nu ne simteam confortabil la 19-20 si-am sta la 23-24 tot cu umidificatorul la 45-50 aerisita camera la fiecare 7 ore min. 1 ora si-am iesit din iarna doar cu consultarile de rutina la medici... P.S. Sa va creasca fetita sanatoasa!!!
Buna ziua, am o fetita de sapte luni si a facut febra, i- am dat la 17 2,5 ml de algin si avea 38,5 temp, trebuia sa ii dau inca o doza la unu noaptea si apoi la noua dimineata, insa i-am dat a doua doza la 3:50 noaptea , si avea temp 38,9 , este foarte grav ca iam dat mai tarziu doza? Nu se va mai intampla asta e sigur. Bebe nu se manifesta negativ .
Am un Bebeluş de 2 luni şi 3 saptamâni ,6,3 kg şi de cateva zile temperatura ii oscileaza de la 36/6 pana la 37/ 9 este normal aşa? Ii dau panadol, stodal, vit C , are nasul înfundat şi tuşeşte de 3-4 ori pe zi
BUNA.ACUM TREI ZILE AM NASCUT O FETITA DE 3.050G SI ASTAZI A FACUT FEBRA 38.6 MEDICUL PEDIATRU DIN MATERNITATE A ZIS CA NU ARE NIMIC SA O LASAM IN PACE CA E DE LA PLANS.EA DE SAMBATA PANA AZI A SCAZUT IN GREUTATE 300G.CARE SA FIE CAUZAI
NEPOTELUL MEU A FACUT FEBRA 38,4 are aproape 2 luni
Buna ziua,Sora mea de 3 ani si 2 luni are exact acelasi probleme ca dorina si gina. Merge la gradinita de vreo 2 luni este un copil energic si ascultator. Lunea trecuta a fost la gradinita (particulara cu asistenta care cica verifica copii bolnavi in fiecare dimineata si ii trimite acasa) perfect sanatoasa iar in noaptea respectiva a facut o febra monstru de urmatoarea zi nu a mai putut copilul sa se dea jos din pat. Dupa primele 2 zile in care iti revenea ziua si seara teorare (febra 38-39) am apelat la doctor. Acesta a recomandat atibiotice. Dupa inca 3 zile de tratament cu antibiotic am ajuns cu ea la spital. Acum nu are probleme numai seara. De ieri tot fac analize , saracul copil are perfuzii de i s-au umflat manutele azi a facut iar o criza de a ajuns la 40 de grade si medicii nu stiu sa zica sau sa faca absolut nimic.Nu mai stiu pe cine sa intreb si ce sa ii fac. Are cineva vreo sugestie?
Am un baietel de 1an si 9 luni scum 1 Luna jumatate a facut febra 39.3 si a facut convulsii.E normal?
buna am un baietel de un an si o luna si de 3 zile tot imi face febra are ochii impaienjeniti tuseste foarte urat,este foarte mofturos scanceste incontinu am mers cu el la doctor si mi-a prescris un tratament,sper sa dea rezultate pentru ca sunt disperata.mamici aveti grije de copiii vostrii.
bana am un baietel de 2,7 luin de 2 zile face febra am fost la medic mi a dat NUROFEN SI PANADOL sincer e o prostie:(( deci copilu meu ufera si ei nu fac nimic e culmea si vai de bolnav fie matur fie copil :(
Am un baietel de 4 ani si din septembrie 2011 a inceput sa mearga la gradinita , de atunci este vesnic racit.In ianuarie anul acesta a fost mai rau , am fost la spital si mi s-a spus ca a facut puroi in gat ,a facut gentamicina cu penicillina de 500 pe branula , dar este in continuare racit .O data stranuta , alta data ii curge nasul si stranuta pur si simplu sunt disperata nu mai stiu ce siropuri sa mai cumpar.Am luat si de imunitate si de febra si tuse , nu mai stiu ca sa ii mai dau .Este si foarte slab la 4 ani are 15Kg este mofturos la mancare si destul de energic acasa la gradinita este cel mai ascultator din clasa.Nu stiu unde gresesc cu el , ajutatima cu un sfat. Multumesc mult tuturor mamicilor si va doresc sanatate multa la copii .
buna am o fetita de 3ani ea-m dat atibiotic dar febra tot presista de4zile ma tot chinuesc si acuma are o raceala care si ochi lacrimeaza si o ea cu frisoane si o tusa seaca va rog spuneti ce sa mai fac.multumesc
eu am o fetita de doua luni si de dimineata mi-a facut febra 38,1 e normal?
Buna fetelor ,am o fetita de 4 luni si aseara am fost cu ea la urgente imi facea febra in skimb era foarte vesela apoi sprea seara din ce e in ce mai rau si voma,are rosu in gat va sfatuesc pe toate sa consultati medicul mai alea dak febra trece de 38 aveti mare graija.
Am un bebe de 1 luna si medicu pediatru mi-a recomandat tantum verde sprey. Ce sa fac?
fetita mea are 5 ani, in vara asta este a doua oara cand face febra foarte mare,39-40, fara niciun alt simptom; prima data, medicul de familie a zis ca e racita la rinichi, mi-a dat un antibiotic, nu mai stiu cum ii spunea, si i-a trecut, acum, de ieri, face febra f mare din nou, nu mai stiu incotro sa apuc...., sunt speriata, iar medicii...simt ca habar nu au ce au de facut!!!!!!!!
buna.am un bebe de trei luni si are de 2 zile febra.il mananca si gingiile , ar putea avea febra din aceasta cauza?multumesc
Am o mare problema ,va rog sa ma ajutati cu un sfat.Fetita mea de 5 luni a facut rosu in gat,am fost la spital si mi s-a spus sa-i dau nurofen ,panadol si tantum verde.Am urmat tratamentul iar dupa 5 zile ne-am dus la medicul de familie la control.Nu mai avea rosu in gat dar febra facea 38.3-38.4. Ni s-a recomandat sa mai tinem tratamentul inca 3 zile dupa care sa ne ducem din nou la control.Nu am mai apucat deoarece in acea noapte mi-a facut frisoane si am ajuns la camera de garda.Ne-a internat si s-a constatat ca avea infectie urinara din cauza ca avea fimoza labiala ( va spun diagnosticul medicului pediatru).Am stat 5 zile internata cu fetita si am urmat tratament cu antibiotic.Acum suntem acasa ,ne ducem doar la tratamentul cu antibiotic din 12 in 12 ore.Problema este ca in continuare face febra mare ,azi mi-a facut 38.9 ;m-am dus la spital acolo i-a dat eferalgan si mi-a spus ca in cazul in care mai face sa-i dau nurofen sau panadol.Mentionez ca tratamentul cu antibiotic il termin de-abia luni ( 10 zile trebuie sa-l faca).Intrebarea mea este : de ce daca face tratament cu antibiotic face in continuare febra? Intotdeauna febra o face cam la o ora dupa ce i se administreaza antibioticul. Ce alte complicatii pot aparea daca febra nu inceteaza sa apare? Ce sa fac? Nu mai stiu ce sa cred si am vazut-o si pe doctorita cam nelamurita,m-am cam speriat. Alte simptome nu are.Astept un raspuns de la dv. Va multumesc anticipat.
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII