3 moduri prin care copiii scapa de frica de medicul dentist

3 moduri prin care copiii scapa de frica de medicul dentist

3 moduri prin care copiii scapa de frica de medicul dentist

Vizita la medicul dentist inca din primii ani de viata este esentiala pentru dezvoltarea sanatoasa a copiilor.
Vizita la medicul dentist inca din primii ani de viata este esentiala pentru dezvoltarea sanatoasa a copiilor. Insa oricat de mult am incerca sa-i oferim copilului argumente rationale pentru a-l convinge ca medicul stomatolog este doar un prieten care il va ajuta sa aiba grija de dintisorii sai, stim ca frica indusa de persoanele din jur il va determina sa refuze hotarat consultatia dentara.  

De aceea, este important sa stim cum sa indepartam sentimentul de frica al copilului fata de medicul dentist inaitne de prima sa vizita la clinica. Iar psihologii si specialistii in stomatologie pediatrica ne ofera 3 metode prin care putem obtine acest lucru cu usurinta:

1. Jocul  Medic-pacient
Acest joc ii ajuta pe micutii pacienti sa inteleaga mai bine ceea ce urmeaza sa se intample in cabinetul stomatologic si sa priveasca vizita ca pe o joaca. El are doua etape si presupune simularea intregii vizite la cabinetul medicului dentist.

In prima etapa copilul joaca rolul medicului, iar parintele pe cel al pacientului. Astfel pot fi observate cu usurinta dorintele si asteptarile copilului fata de vizita stomatologica.
In etapa a doua, rolurile se inverseaza pentru ca cel mic sa treaca print-o experienta similara intr-un mediu familiar si sa accepte consultatia si tratamentele dentare fara frica.

2. Happy Visit
Clinica, atmosfera, medicii, atitudinea personalului in cazul primei vizite a copilului la medicul dentist sunt esentiale pentru modul in care va privi ulterior importanta sanatatii sale dentare. De aceea, este important ca in prima vizita medicul sa ii prezinte copilului ambientul clinicii, jocurile, animalele si jucariile din clinica, sa ii explice cum functioneaza scaunul stomatologic si care este rolul fiecarui instrument. 

AICI  poti face un tur virtual al primei clinici stomatologice pentru copii din Romania, DENT ESTET 4 KIDS .

Aceasta prima vizita gratuita, Happy Visit, este menita sa castige increderea copilului si sa-i induca dorinta de a reveni in acel mediu prietenos. Din acest motiv, copilul nu va fi tratat in timpul sedintei, iar in cazul in care prezinta semne de anxietate, el nu va fi nici consultat de catre specialistul in stomatologie pediatrica.

3. Tehnica tell-show-do
Tehnica Tell-show-do , sau Spui-arati-faci este o metoda eficienta prin care medicii specializati in stomatologie pediatrica o folosesc pentru a castiga de la inceput increderea micutilor pacienti. In timpul primei consultatii dentare, mediciul ii va prezenta copilului tot ce urmeaza sa faca si il va anunta de fiecare data cand va incepe o procedura noua. 

In acest fel, copilul va intelege mai bine experienta prin care trece si se va convinge ca un simplu consult este nedureros si ca medicul isi respecta mereu promisiunea. Iar o promisiune respectata ii va oferi specialistului statutul de  prieten al dintisorilor si un pacient fidel pentru o perioada indelungata de timp.

Acestea sunt doar 3 dintre cele mai eficiente moduri prin care ne putem convinge copiii sa accepte si sa inteleaga ajutorul medicului dentist. Daca, insa, cei mici au nevoie de tratamente complexe, este bine sa urmam sfatul medicului de a-i trata sub unul dintre cele trei tipuri de sedare: inhalosedare, analgosedare, sau anestezie generala

Afla detalii despre: Tehnicile moderne de sedare a copiilor la medicul dentist.

Atentie: membrii comunitatii Desprecopii.com, se bucura de o reducere de 10% la DentEstet4Kids - citeste aici.

Campanie a comunitatii Desprecopii

Tot despre ingrijirea dintilor mai cititi:

Mai cititi si:

 Forumuri specializate

Cabinet stomatologic pentru copii
Intrebari si raspunsuri despre problemele de stomatologie ale copiilor. Medici stomatologi raspund intrebarilor parintilor.

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII