Infertilitatea este o problema medicala si poate fi tratata

Infertilitatea este o problema medicala si poate fi tratata

Infertilitatea este o problema medicala si poate fi tratata

Poate o sa te surprinda sa auzi ca aproximativ una din 6 femei care decid sa aiba un copil, nu il poate concepe. Exista insa multe cauze care pot justifica aceasta statistica nedreapta

[

Una din 6 femei care decid sa aiba un copil, nu il poate concepe.

Poate o sa te surprinda sa auzi ca aproximativ una din 6 femei care decid sa aiba un copil, nu il poate concepe. Exista multe cauze care pot justifica aceasta statistica nedreapta: trompele lui Falopio obturate, insuficienta ovariana, tulburari hormonale, expuneri la substante toxice sau un numar scazut de spermatoziozi, pt a mentiona doar citeva dintre ele.

Infertilitatea este o problema medicala si poate fi tratata. Cel putin 50% dintre persoanele care au urmat un tratament impotriva infertilitatii au avut dupa aceea o sarcina reusita. Unele probleme legate de infertilitate raspund la tratament cu mai mult sau mai putin succes, iar cei care nu apeleaza la un ajutor profesionist pot avea o rata de "vindecare spontana" de 5% dupa un an de infertilitate.

Cauzele de infertilitate feminina sunt:

- disfunctii ovulatorii
- obstructie tubara
- anomalii ale tractului genital
- endometrioza

Cauzele de infertilitate masculina:

- anomalii ale productiei de sperma
- anomalii ale functiei spermatozoizilor
- obstructia ductelor spermatice
- disfunctii erectile care impiedica realizarea contactului sexual

Ce este infertilitatea de cuplu?

Infertilitatea este o problema cu care se confrunta aproximatix 15% din cuplurile din Romania si este definita ca incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil dupa 12 luni de raporturi sexuale regulate si neprotejate.

Abordarea infertilitatii necesita de multe ori o munca in echipa, din care nu vor lipsi: medicul generalist, endocrinolog, ginecolog, urolog, internist si de laborator, toti acestia ajutand atat la precizarea diagnosticului cat si la conducerea tratamentului.

Fertilizarea in vitro este utilizata in general la cuplurile care nu au putut concepe un copil dupa un an de incercari sau care au una sau mai multe din urmatoarele probleme:
- Tubul falopian este blocat sau prezinta deformari ale anatomiei pelviene.
- Femeile carora li s-au legat trompele cat si barbatii care au suferit o operatie de vasectomie
- Infertilitate masculina severa (cantitate mica de spermatozoizi produsi sau o motilitate scazuta a acestora)
- Procedeul de stimulare ovariana a esuat de cateva ori
- Femei cu varsta avansata (peste 38 de ani)

Ce este infertilitatea secundara?

Cand nu mai puteti avea inca un copil...

Infertilitatea secundara este definita in general ca incapacitatea unui cuplu de a concepe dupa un an de sex neprotejat si contacte sexuale in perioada fertila, in cazul in care unul sau ambii parteneri au mai conceput copii anterior. Cauzele pot fi si masculine si felinine, iar in circa un sfert din cazuri cauzele sunt multiple.

De unde stiu ca am (avem) infertilitate secundara?

Daca aveti sub 35 de ani, ati avut contacte sexuale regulate in perioada fertila timp de 12 luni si nu ati ramas insarcinata, raspunsul este "poate". Si poate este momentul unei consultatii la ginecologul dumneavoastra sau la un endocrinolog specializat in probleme de reproducere.

Daca aveti peste 35 de ani, multi specialisti recomanda inca o scurta asteptare de 6 luni inainte de a solicita o evaluare profesionala a situatiei.

4 lucruri pe care cuplurile ar trebui sa le stie despre infertilitate

Cuplurile care primesc diagnosticul de infertilitate au inca sanse mari sa isi tina in brate propriul copilas. Cu multa determinare si curaj - ei trebuie sa inceapa prin a intelege cateva lucruri esentiale despre infertilitate. Cand vine vorba de intelegerea infertilitatii, poate parea de multe ori ca nu exista o multime de informatii pe care sa le parcurgi. Iata 4 lucruri pe care cuplurile ar trebui sa le stie despre infertilitate.

Despre infertilitatea la femei cititi:

Menopauza prematura

Femeile nu pot da inapoi ceasul biologic

Tulburarile de ovulatie

Probleme ale trompelor uterine

Fertilitatea scade odata cu avansarea in varsta

Dezechilibrul hormonal

Tehnici de reproducere umana asistata (ART)

Teste de evaluare a fertilitatii femeii

Despre infertilitatea la barbati cititi:

 

Disfunctia erectila masculina

Azoospermia

Baile fierbinti reduc fertilitatea masculina

Varsta tatalui este importanta pentru conceperea unui copil

Laptopul poate afecta calitatea spermei!

Infertilitatea masculina

Spermograma

SUPORT: Suntem o comunitate puternică

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica.

 Forum si comunitate de suport pentru femeile care apeleaza la FIV: Forumul FIV (Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme. )

  Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

 Asteptand un ingeras in viata noastra !

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII