5 sfaturi pentru tatici singuri

5 sfaturi pentru tatici singuri

5 sfaturi pentru tatici singuri

  • Meseria de parinte nu e deloc usoara, insa e o provocare frumoasa, de care ar trebui sa ne bucuram din clipa in care ne-o asumam. E drept ca e mai usor atunci cand este practicata in doi, insa nu e imposibil sa-i faci fata de unul singur. Iata niste sfaturi pentru taticii singuri.
Meseria de parinte nu e deloc usoara, insa e o provocare frumoasa , de care ar trebui sa ne bucuram din clipa in care ne-o asumam. E drept ca e mai usor atunci cand este practicata in doi, insa nu e imposibil sa-i faci fata de unul singur. 

Asadar, te-ai trezit in ipostaza de tatic singur si te lupti sa ii faci fata. Ti se pare  extrem de greu si nu stii de unde sa o apuci pentru ca lucrurile sa mearga bine...

Mai cititi si: Ce fel de tata esti? Afla facand acest TEST

Inainte de a te aventura in multiplele provocari pe care aceasta noua ipostaza ti le va oferi zilnic, incearca sa gandesti pozitiv si sa te inarmezi cu rabdare. Pentru a face fata statutului de tatic singur e nevoie, inainte de toate, de un psihic puternic.

Iata 5 sfaturi care te vor ajuta sa te concentrezi mai bine asupra lucrurilor pe care le ai de facut...

1.Ai grija de sanatatea ta!

Mananca sanatos, fa miscare zilnic si asigura-ti doza de 8 ore de somn! Daca iti vei mentine un stil de viata sanatos, vei reusi sa depasesti mai usor stresul de a face fata singur meseriei de parinte. E o perioada stresanta pentru corpul tau si de aceea e bine sa nu-ti neglijezi sanatatea. Pentru a te descurca in ipostaza de parinte singur e necesar sa fii sanatos, asa ca ai grija de tine!

2.Tine-ti promisiunile!

Indiferent care sunt motivele din cauza carora ai ajuns sa iti cresti singur copilul, trebuie sa fii constient ca daca pentru tine este o experienta complicata, pentru copilul tau este si mai dificila. Daca tu intelegi de ce s-au petrecut anumite lucruri, copilul tau s-ar putea sa nu reuseasca sa le inteleaga si sa le accepte deocamdata. De aceea, construirea increderii intre voi e foarte importanta. Nu iti incalca cu niciun pret o promisiune pe care i-o faci, chiar daca e vorba despre lucruri marunte, cum ar fi faptul ca i-ai promis ca vedeti un film sau ca ii vei gati ceva bun.

Mai cititi si: A fi tata inseamna sa fii o calauza

3.Lasa-ti canalele de comunicare deschise!

Nu te inchide in tine! Chiar daca iti este greu sa te plangi de dificultatile pe care la intampini ca tata singur, incearca sa-ti calci pe orgoliu si sa verbalizezi ceea ce simti, macar fata de persoanele mai apropiate. Feedback-ul pe care il vei primi va fi intotdeauna pozitiv si te va ajuta sa iti analizezi propriile trairi.

4.Accepta ajutorul altora!

Uneori e greu sa accepti ajutorul celor din jur, insa in aceasta situatie este indicat sa nu stai pe ganduri cand cineva iti ofera ajutor. Lasa mandria la o parte si nu te incapatana sa faci fata singur unor lucruri cu care nu te-ai mai confruntat pana acum. Nu iti cere nimeni sa fii un parinte perfect si nici nu iti reproseaza nimeni ca nu te descurci in toate privintele. Omul cat traieste, invata. Prin urmare, lasa-i pe cei care stiu deja anumitee lucruri sa te ajute.

5.Rezerva-ti timp pentru tine!

Chiar daca te simti coplesit de indatoriri si simti ca nu faci fata tuturor noilor provocari, nu uita de propria identitate! Nu te transforma intr-un martir, pentru ca asta nu te va ajuta deloc sa faci fata mai bine meseriei de tatic singur si, in plus, iti va crea o imagine de fiinta slaba in ochii copilului tau. Acorda-ti timp pentru tine, pentru pasiunile tale si, foarte important, acorda-ti timp sa reflectezi la ceea ce esti, la ceea ce vrei in continuare de la viata!

autor: redactor Desprecopii.com A.G. Toate drepturile rezervate (c) 2012

 Lecturi esentiale pentru taticii incepatori:

 Lecturi OBLIGATORII pentru taticii de azi:

 Asteptam gandurile taticilor despre Meseria de Tatic la acest topic >>.

Tot pentru tatici, mai cititi 

 Comunitate, forumuri recomandate

In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. samuel sandor
    samuel sandortrimis la 15/5/2012

    da asa i am 4 copii si stiu cum e domnu sa ai binecuvanteze amin

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII