Cele mai ciudate produse pentru parinti si bebelusii lor

Produse ciudate pentru parinti si bebelusi

Produse ciudate pentru parinti si bebelusi

  • Atunci cand devenim parinti suntem gata sa facem orice pentru ca bebelusului nostru sa ii fie bine. Ne mandrim cu mica fiinta care pentru noi este cea mai frumoasa din intregul univers.
Atunci cand devenim parinti suntem gata sa facem orice pentru ca bebelusului nostru sa ii fie bine. Ne mandrim cu mica fiinta care pentru noi este cea mai frumoasa din intregul univers. Facem sacrificii fara sa ni se para greu, incercam sa alegem produsele cele mai bune de care avem sau ni se pare ca avem nevoie pentru a ne creste copiii. Uneori insa producatorii ne-o iau inainte si inventeaza tot felul de obiecte care mai de care mai ciudate, menite sa ne usureze meseria de parinte. Unele dintre ele sunt insa de-a dreptul ridicole. Iata cateva dintre cele mai bizare produse inspirate de maternitate si de cresterea copiilor.

Pentru mamici...

Daca vreti sa va asigurati ca bebelusul primeste o educatie muzicala inca din perioada in care se afla inca in burtica, atunci nu aveti decat sa achizitionati un sistem audio special si sa-l purtati in jurul abdomenului. Cine stie, poate ca veti naste un mic geniu intr-ale muzicii. Iar daca vreti sa il fascinati pe micut atunci cand il tineti in brate, trebuie sa stiti ca s-au inventat bluze cu imprimeuri speciale, menite sa atraga atentia copiilor. Desigur, s-ar putea sa nu fiti tocmai in pas cu moda, dar ce mai conteaza... veti avea un bebelus atent si mereu preocupat de... bluza mamei.

Sfatul DC: Relatia cu bebelusul se infripa inca din lunile de sarcina. De aceea, poate ca n-ar fi rau sa-i cultivati gustul pentru frumos vorbindu-i bland in timp ce mangaiati burtica sau cantandu-i ceva dragalas. Va avea tot timpul din lume sa testeze alte sisteme audio... Cat despre vestimentatia menita sa atraga atentia bebelusilor, poate ca ar fi mai nimerit sa le atrageti atentia cu priviri, gesturi si cuvinte...

Piesele de rezistenta pentru mamici, in topul ciudateniilor, par sa fie insa bijuteriile inspirate de maternitate. Ce spuneti de niste cercei in forma de spermatozoizi sau, de ce nu, de o brosa in forma de placenta?

Sfatul DC: Fiecare are dreptul sa-si pastreze amintirile cum doreste... chiar si sub forma unor astfel de bijuterii ciudate, insa... tot pentru amintiri s-au inventat albumele foto.

Baby fashion

Exista, in randul parintilor, tendinta bizara de a-i impopotona pe bebelusi cu tot felul de accesorii care sa-i faca sa para mai maturi, ca si cum n-ar avea mai tarziu tot timpul sa fie adulti. Si, pentru ca astfel de tendinte sunt foarte usor de speculat de catre producatorii de hainute si accesorii pentru copii, nu e de mirare ca au aparut suzete incrustate cu cristale Swarowski, breton artificial pentru copii, pantofi cu tocuri flexibile sau costume de baie in 2 piese pentru bebelusi.

Sfatul DC: Lasati-va copiii sa-si traiasca copilaria si bucurati-va de varsta lor. De ce sa-i faceti adulti inainte de vreme, obisnuindu-i cu niste accesorii care nu fac decat sa le grabeasca maturizarea? Veti avea tot timpul sa-i admirati cum cresc si cum isi schimba nevoile fara sa le stalciti dragalasenia cu tot felul de ciudatenii vestimentare.

Mai usor pentru parinti?

Gasirea unor modalitati de a va face viata mai usoara atunci cand sarcinile de parinte va coplesesc a starnit imaginatia producatorilor de obiecte menite sa va ajute in procesul de crestere a unui copil. Unele dintre ele sunt insa, daca nu ridicole, cel putin ciudate... Suportul pentru bebelusi (nu stim cum altfel l-am putea denumi) a fos inventat pentru situatiile in care aveti nevoie sa mergeti la toaleta atunci cand va aflati intr-un loc public si nu aveti cui lasa in grija copilul. Este special conceput pentru a fi agatat de un perete de toaleta.

Daca iesiti la plimbare iarna, un carut cu manusi incorporate s-ar putea sa vi se para o investitie buna. S-ar putea... pentru ca nu ni se spune ce facem atunci cand trebuie sa scoatem bebelusul din carut sau sa cautam ceva prin geanta.

Un alt produs de-a dreptul bizar este saua pentru tatici, bunici sau alte personaje dispuse sa se joace de-a calul cu copiii. La ce-o fi folosind oare? Nu cumva de sute de ani genul asta de joaca nu a avut nevoie de dispozitive speciale pentru a fi amuzanta?

Sfatul DC: Ganditi-va de doua ori inainte de a arunca banii pe astfel de produse care, la prima vedere, par a fi foarte utile. In realitate, puteti sa va descurcati foarte bine si fara ele. De cate ori vi se poate intampla sa aveti nevoie urgenta la toaleta si sa nu aveti cu cine lasa bebelusul, incat sa merite investitia intr-un astfel de suport? Nu aveti oare deja o pereche de manusi pe care sa le folositi cand iesiti iarna la plimbare cu carutul? Iar parintii si bunicii nostri nu se descurcau oare de minune cand ne luau in spinare fara un ham special? Sunt intrebari la care ar fi bine sa meditati inainte de a investi in niste obiecte pe care, cel mai probabil, le veti rataci prin vreo debara.

Protectie exagerata

Nevoia de a ne proteja copiii este ceva ce tine de instinct. De aceea, orice obiect menit sa mareasca gradul de protectie pare a fi o investitie utila. De la capacele pentru prize, la suporturile din cauciuc pentru colturile mobilei, lista e lunga si mereu imbogatita de producatorii care au grija sa mai inventeze cate ceva pentru siguranta copiilor. Uneori insa zelul este de-a dreptul excesiv, iar rezultatele sunt, evident, ridicole.

Spre exemplu, casca de protectie pentru bebelusi ar trebui sa ne faca sa respiram usurati atnci cand copilul incepe sa mearga singur si cade frecvent, pentru ca il protejeaza de loviturile la cap. Va imaginati insa un bebelus purtand asa ceva vara, la o temperatura de peste 30 de grade? Tot cu rol protector, de data asta impotriva bacteriilor, sunt manusile pentru stat pe olita. Da, suna ciudat, dar exista asa ceva  manusi care sa-i protejeze pe bebelusi de microbi atunci cand stau pe olita. Si, in fine, pentru ca tot suntem la domeniul olite... s-a inventat masa de stat pe olita, un fel de sora mai mare a mesei pentru schimbat scutece.

Sfatul DC: A fi protector e un lucru bun, insa ce e prea mult strica. Copilul trebuie invatat care sunt pericolele la care se expune atunci cand se catara pe mobila, chiar daca asta presupune si cateva cazaturi. Cat despre olite si accesoriile aferente, ce-ar fi sa nu transformam totusi satisfacerea unor nevoi fiziologice, firesti pana la urma, intr-o lupta acerba impotriva germenilor? Microbii exista oricum, iar spalatul pe maini e mult mai eficient pentru a ne asigura o protectie necesara impotriva lor.

Tandrete artificiala

Somnul bebelusului e foarte important, de aceea incercam sa ii asiguram tot confortul, ca sa nu-i fie tulburat. La asta s-au gandit probabil cei care au inventat pernele in forma de maini. Ce se intampla oare cand copilul se trezeste si vede ca mami nu e acolo, ci si-a lasat doar o pereche de maini?

Sfatul DC: Nu inlocuiti caldura corpului cu ceva atat de artifical. Bebelusii au nevoie de tandretea imbratisarii parintesti, nu de plusuri conforabile care sa le insele asteptarile de dragoste...

Jucarii ridicole

In principiu, o jucarie ar trebui sa fie amuzanta, educativa sau macar agreabila. Nu stim la care dintre aceste atribute s-au gandit cei care au inventat plusurile in forma de pipi si de caca. Da, ati citit bine... Si daca vi se pare ca asta e culmea stupizeniei si ca nu exista o alta jucarie mai ridicola si mai dezgustatoare, atunci va inselati. Ce spuneti de ursuletul confectionat din placenta?

Si, daca tot veni vorba de nastere si de placenta, atunci sa nu uitam de papusile care nasc, menite sa usureze sarcina parintilor de a le explica copiilor cum au venit pe lume... Nu stim insa cat de usoara va deveni aceasta misiune cu ajutorul unei jucarii cu trup de dinozaur, cap de pasare si un cap de Mickey Mouse care tocmai vine pe lume... Sa intelegem ca nu ar trebui sa ne mire daca in curand vom vedea pe piata papusi in sicriu pentru a explica ce inseamna moartea?!

Sfatul DC: Jucariile dezvolta imaginatia si pot fi un bun instrument in educarea copiilor, insa ele raman totusi un simbol al inocentei, al copilariei. Sau cel putin asa ar trebui sa ramana. In plus, explicatiile verbale corecte si utilizarea unor imagini adecvate, cu scop educativ, ar trebui sa fie suficiente pentru a-i da copilului o imagine cat de cat apropiata de realitate asupra unor fenomene firesti.

autor: redactor Desprecopii.com Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate (c) 2012

  Igiena si ingrijirea nou-nascutului

Cititi si despre probleme la nou nascuti

Suportul Comunitatii Desprecopii.com, intotdeauna un sfat bun, la timpul potrivit:
Micile probleme si dileme din viata de proaspata mamica sau tatic naucit de noul rol :)  sunt mai usor de rezolvat daca sunt impartasite cu parinti care au trecut deja, cu brio - prin aceste momente. Cereti sprijinul celei mai mari comunitati de parinti tineri din Romania. Veti gasi suport si intelegere si o multime de prieteni care trec prin aceleasi probleme ca dvs. Deveniti membru al celebrului club: Clubul Scutecelor.

 Va recomandam sa cititi si: 

Recuperarea mamei dupa nastere:

 Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

Mai cititi pe site-ul nostru:

Alaptarea - dosar complet

Dezvoltarea nou-nascutului

Diversificarea si hranirea bebelusului

Recuperarea mamei dupa nastere

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII