Cum ferim copiii de căpușe?

Cum ferim copiii de căpușe?
Desprecopii.com va ofera cateva sfaturi despre cum sa va feriti copilul de capuse in aceasta vara si cum sa reduceti riscurile bolilor care apar in urma muscaturii de capusa.
- vei citi:
Gradinaritul, excursiile cu cortul, drumetiile, joaca in aer liber
Protejati-va de muscaturile de capuse
Controlati-va zilnic corpul
Ce trebuie sa faceti daca sunteti muscati de capuse
Reduceti numarul capusele din curte
Preveniti aparitia capuselor pe animale
Gradinaritul, excursiile cu cortul, drumetiile, joaca in aer liber
Gradinaritul, excursiile cu cortul, drumetiile, joaca in aer liber - toate acestea sunt activitati minunate specifice primaverii si verii, dar nu trebuie sa uitati de capusele pe care le gasim in acelasi mediu. Din fericire, exista mai multe metode pe care le puteti utiliza pentru a preveni muscaturile de capuse si pentru a reduce riscurile la care ne supunem prin bolile pe care le transmit, cum ar fi:
Babesioza
Erlichioza
Boala Lyme
Febra Rocky Mountain
Eruptii cutanate asociate bolii
Febra butonoasa
Tularemia
Alte boli pe care capusele le pot transmite prin muscatura ar fi: anaplasmoza, febra capusei de Colorado si encefalita Powassan.
Va recomandam sa mai cititi despre Boala Lyme si: Despre boala Lyme si cum ne protejam de muscatura de capusa?
In unele etape de viata si, in functie de specie, capusele sunt atat de mici incat cu greu le putem vedea, dar asta nu inseamna ca nu pot musca oamenii si animalele. In functie de specie, puteti gasi capuse in medii diferite, de multe ori in apropierea zonelor impadurite. Puteti intra in contact cu capuse atunci cand mergeti pe jos prin zonele infestate sau unde exista arbusti. Capusele pot fi intalnite la mamifere si pasari - acestea fiind purtatoare de capuse si agenti patogeni pe care le poarta.
Bolile provenite din muscatura de capusa sunt raspandite in intreaga lume. Din fericire, exista unele masuri pe care le puteti lua pentru a va proteja.
Protejati-va de muscaturile de capuse
Stim unde traiesc capusele: capusele traiesc in medii umede, in special in apropierea sau chiar in zonele impadurite sau a pajistilor. Puteti intra in contact cu capusele in timpul activitatilor in aer liber in jurul casei, sau atunci cand mergeti pe jos prin vegetatie, cum ar fi frunze cazute sau arbusti. Intotdeauna mergeti pe trasee bine definite pentru a evita capusele.
Utilizati un insectifug cu DEET (pe piele sau haine) sau permetrin (pe haine), si purtati haine deschise la culoare, cu maneci lungi, pantaloni lungi si sosete. Produsele care contin permetrin pot fi utilizate pentru a trata cizmele, imbracamintea si echipamentele de campare, si protejeaza chiar dupa mai multe spalari. Insectifugii care contin 20% sau mai mult DEET (N, N-dietil-m-toluamida), pot fi aplicati pe piele si pot proteja pana la cateva ore. Urmati intotdeauna instructiunile de folosire de pe produse! Parintii ar trebui sa aplice acest produs copiiilor evitand mainile, ochii, si gura.
Va recomandam sa mai cititi despre Boala Lyme si: Boala Lyme (Borelioza)
Controlati-va zilnic corpul
Verificati-va corpul pentru a vedea daca aveti sau nu urme de capuse dupa ce ati stat in aer liber, chiar si in propria curte. Efectuati un control pe intregul corp la intoarcerea din zonele potential infestate cu capuse. Utilizati o oglinda de mana (si o lupa) sau una in care va puteti vedea in intregime, pentru a va vedea toate partile corpului si, astfel, sa eliminati orice capusa veti gasi. Verificati urmatoarele parti ale corpului:
Sub brate
In si in jurul urechilor
In interiorul buricului
Partea din spate a genunchilor
In si in jurul parului
Intre picioare
In jurul taliei
Faceti dus imediat imediat dupa ce veniti de afara, astfel, riscul de a fi muscat de capuse scade.
Verificati-va copiii de capuse in special in par, la intoarcerea din zone potential infestate. Urmariti lista de mai sus cu locurile de pe corpul copilului care trebuiesc verificate. Indepartati orice capusa gasita cu o penseta speciala de scos capuse sau mergeti la medic.
Verificati hainele. Capusele pot fi aduse in casa pe haine. Toate capusele pe care le gasiti ar trebui sa fie eliminate. O modalitate eficienta de a le omora este sa puneti hainele in uscator, la temperaturi inalte.
Ce trebuie sa faceti daca sunteti muscati de capuse
Scoateti capusa imediat ce ati observat-o dar cu acea penseta speciala pentru scos capusele sau mergeti la medic. Fiti atenti la semnele de boala, cum ar fi eruptii cutanate sau febra, si apelati la un medic daca acestea se intetesc.
Riscul de a dobandi o boala de la o capusa depinde de multi factori, incluzind zona in care locuiti, ce specie de capusa v-a muscat si cat timp a stat capusa pe dumneavoastra. Daca va imbolnaviti dupa ce v-a muscat o capusa, apelati la un medic.
Reduceti numarul capusele din curte
Modificati-va imprejurimile casei pentru a crea zone de siguranta, fara capuse. Pentru a face acest lucru, pozitionati spatiile de joaca si echipamentele de joaca departe de arbusti, tufisuri si alte plante. De asemenea, eliminati in mod regulat gunoiul de frunze si taiati iarba inalta, maturati in jurul casei, plasati surcele( aschii) de lemn sau pietris intre peluze si zonele impadurite, pentru a tine departe capusele de spatiile de agrement.
Construiti o zona de joaca fara vegetatie. Pastrati zonele de joaca si echipamentele de joc departe de arbusti, tufisuri si alte plante.
Utilizati un pesticid. Produse chimice eficiente care pot controla capusele pot fi aplicate de catre propietarii caselor, sau de catre o persoana profesionista in controlul daunatorilor, si chiar un numar de aplicatii limitate poate reduce numarul capuselor. O aplicatie unica de acaricid in primavara, poate reduce populatia de capuse care cauzeaza boala Lyme cu 68-100%.
Tineti caprioarele departe: inlaturati plantele care atrag caprioarele si construiti bariere fizice care pot impiedica caprioarele sa intre in curtea dumneavoastra, si odata cu ele, si capusele.
Preveniti aparitia capuselor pe animale
Preveniti aparitia capuselor pe animalele de companie. Animalul de companie al familiei trebuie sa fie ingrijit de catre veterinar. Aveti doua posibilitati sa evitati capusele: zgarda anti-capuse sau picaturi. Asigurati-va ca le folositi conform instructiunilor.

Atentie la capuse. Iata cum iti feresti familia de capuse cu boala Lyme cand esti la gratar
Mirosul cărnii, o bere sau un vin rece alături si niste prieteni, pot face din orice ieșire la iarbă verde un prilej de bucurie. In acest timp, liberi in mijlocul naturii, părintii se asează pe iarba, copiii se joacă prin tufisuri, și totul pare perfect. Insă natura vine la pachet cu toate creaturile sale, inclusiv cu căpusele setoase de sânge care isi fac viața in acel loc. Deci, de cate ori v-ati gandit ca la gratar in natura - este sansa perfecta pentru a fi muscat dvs sau copilul dvs de o capusă? Ok - acum luați atenție la sfaturile noastre.
Iată cum iți ferești familia de boala Lyme când ești la grătar - cu sfaturi utile ce vă pot salva de o boală foarte periculoasă.
Iată cum ținem căpușele departe de casă cu soluții naturale
Căpușele sunt un risc pentru întreaga familie și, surprinzator, pot fi și in curtea noastră sau pe animelele noastre de companie. Păstrati-vă familia și animalele departe de căpuse, fără a folosi agenti de protectie chimici. Iată cum să respingeti capușele în mod natural cu aceste 7 sfaturi și idei.
Despre muscăturile de insecte, cititi si:
Cum protejam bebelusul si copiii mici de tantari: 6 solutii naturale
Muscaturile de paianjen - cum le tratam si cum le recunoastem
Cum tratam piscaturile de insecte la copii cu ulei de cocos
Comunitate, grup de suport
Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.
autor: redactor desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2021
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
As avea o intrebare. Capusele pot intra de tot in organism sau tot timpul ramine ceva din corpul capusei la vedere?
Scrie un comentariu
Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII