Ce facem atunci cand copilul uraste scoala

Ce facem atunci cand copilul uraste scoala

Ce facem atunci cand copilul uraste scoala

  • Alexandra este in clasa a IV-a, si intr-o zi a venit acasa de la scoala, anuntand din senin ca uraste scoala. Iata cum trebuie procedat atunci cand copiii devin frustrati de presiunea scolii.
Alexandra este in clasa a IV-a, si intr-o zi a venit acasa de la scoala, anuntand din senin ca uraste scoala . Mama ei, a fost luata prin surprindere. "Alexandra s-a bucurat intotdeauna sa merga la scoala, asa ca am fost cu totii confuzi cand i-am auzit parerea ", spune ea.

De ce aceasta ura, brusc?

"Odata ce un copil trece de clasa a treia sau a patra, scoala devine mult mai academica ", spune Cynthia Tobias, autorul cartii de succes I Hate School: How to Help Your Child Love Learning (Urasc scoala: Cum sa ne ajutam copilul sa iubeasca scoala) .

Adevarul este ca testele si temele de la scoala devin din ce in ce mai dese si mai seriose. Acest lucru combinat cu presiunile sociale tot mai mari, nu este de mirare daca copilul dumneavoastra nu mai este la fel de incantat de scoala.

Cum facem scoala mai atractiva?

In primul rand, discutati cu copilul. Aflati ce il frustreaza - si cautati solutii impreuna. Daca nu poate tine pasul cu notele, aranjati o dupa-amiaza de studiu cu colegii de banca,

sau chiar un profesor daca este necesar. Daca observati ca nu mai este la fel de concentrat la lectii, pregatiti-i un mic dejun cu proteine. Iar daca se simte exclus dintre colegi si nepopular, invitati niste prieteni acasa dupa scoala.

Implicarea profesorului. Impartasiti profesorului problema copilului, si incepeti conversatia cu "Ce pot sa fac?" sunt de parere psihologii.

Fiti sinceri. E in regula sa recunoasca faptul ca anumite subiecte pot fi intotdeauna plictisitoare sau grele. "Trebuie sa ii transmiteti ca nu poate iubi la fel de mult fiecare materie in parte, dar scoala este inca foarte importanta", spun psihologii de la Desprecopii.com. Ca de exemplu in cazul nostru: "Visul Alexandrei este de a fi medic veterinar, asa i-am explicat ca nu poate realiza acest lucru fara scoala. Iar de atunci, lucrurile s-au imbunatatit considerabil".

Sfatul de la Desprecopii.com

Invatarea este esentiala pentru dezvoltarea ulterioara a copiilor nostri. Profesia si calitatea vietii lor sunt determinate de rezultatele lor din timpul copilariei. Notele bune au deschis oportunitati pentru ei si nu pot fi minimizate, dar sunt si alte lucruri care conteaza:

Increderea, Competenta, Provocarea, Competitivitatea, Cooperarea, Colaborarea, Creativitatea, Credibilitatea, Preocuparea, Simtul civic, Contributia la societate

Daca copiii vostri vor invata cat mai multe din aceste lucruri, vietile lor vor din ce in ce mai bune. Daca au o buna etica a muncii si sunt perseverenti, atunci probabil vor obtine si note bune aplicand aceste principii. Cititi neaparat si: Copiii si matematica, prieteni sau dusmani?

Nu uitati ...

Generatia Desprecopii.com este o generatie de copii ai caror parinti au invatat de pe www.desprecopii.com drumul spre succes al copiilor lor. Peste ani, atunci cind rodul nostru: copiii -  se vor bucura de succes si de cariere frumoase, noi, parintii, ne vom intilni tot pe www.desprecopii.com pentru a impartasi rezultatele educatiei noastre.

autor: desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Forumuri specializate si grupuri de suport

Cabinetul Psi - Psihologie
Forum specializat de psihologie. Intrebari si raspunsuri la intrebarile ce ne framanta.

Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare! Am nevoie de un baby-sitter...

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatateBolile copilului

Va recomandam sa mai cititi:

Dezvoltarea intelectuala a copilului (4-12 ani)

Sport pentru copii, activitati educative, animalute

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:La scoala

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII