Cu bebelușul la mare: utile și sfaturi

Cu bebelusul la mare: utile si sfaturi

Cu bebelușul la mare: utile și sfaturi

Cu bebe la mare? De ce nu? In miezul verii ne pocneste dorul de duca si ne pomenim gandindu-ne la albastrul mării cu nisipul aferent sau la carările ozonate ale muntilor. Multi dintre noi am plănuit deja unde vom petrece concediul si asteptam nerabdatori ziua plecarii. Dar aceste sfaturi sunt speciale pentru mamicile care vor sa plece cu bebe la mare.

Peste cateva zile sau saptamani, nu e niciodata prea devreme sa intocmim o lista amanuntita cu cele necesare petrecerii unui concediu fara probleme. Iar cel mai important dintre toate este desigur, siguranta si confortul celui mic. Iata, alaturi de voi, va ajutam sa planificati o vacanta perfecta impreuna cu bebelusul.

Vara si dorul de duca

In miezul verii ne pocneste dorul de duca si ne pomenim gandindu-ne la albastrul marii cu nisipul aferent sau la cararile ozonate ale muntilor. Multi dintre noi am planuit deja unde vom petrece concediul si asteptam nerabdatori ziua plecarii. Peste cateva zile sau saptamani, nu e niciodata prea devreme sa intocmim o lista amanuntita cu cele necesare petrecerii unui concediu fara probleme. Iar cel mai important dintre toate este desigur, siguranta si confortul celui mic. Iata, alaturi de voi, va ajutam sa planificati o vacanta perfecta. Daca e vacanta, atunci vacanta sa fie...!

Si mamicile au chef de duca (sau mai ales ele...)

Fiind mamica unei fetite de trei ani , voi incerca sa va dau cateva sfaturi pentru a evita micile neplaceri ce pot aparea in timpul concediului, in cazul in care veti omite unele lucruri, aparent lipsite de importanta. Nu pretind ca sunt atoatestiutoare asa ca, daca aveti alte sfaturi si idei pentru petrecerea unui concediu perfect, le puteti adauga celor de mai jos.

Lista de necesitati a unei mamici

Pentru a evita orice neplacere, procurati-va din timp biletele la hotel si asigurati-va ca agentia turistica la care ati apelat este de incredere...Sau, daca aveti rezervare facuta prin Booking.com - ca aveti un o pagina printata cu toate informatiile de care aveti nevoie si confirmarea rezervarii

In cazul in care optati pentru o gazda, ar fi de preferat ca aceasta sa fie o cunostinta mai veche si de incredere. Si sa stie ca veniti cu un copil mic.

  Daca sunteti genul romantic si doriti sa va petreceti concediul in camping, trebuie sa faceti in asa fel incat sa va asigurati strictul de confort - un cort in care sa nu ploua, saltele in stare buna sau paturi pliante. Evident, patul sau salteaua cea mai buna o va ocupa cel mic.

Din bagaje nu trebuie sa lipseasca: cerealele sau biscuitii preferati ai celui mic, precum si laptele praf, in cantitati suficiente pe durata intregului sejur.

Borcanele cu mancare pentru copii, cu termenul de valabilitate. Daca nu ati mai folosit niciodata astfel de preparate, nu este insa indicat sa o faceti acum. Incercati in schimb sa preparati piureurile cu care cel mic este obisnuit, sa le portionati in borcanele mici, pe care le veti inchide ermetic sub vid (in bain-marie). De foarte mare ajutor vor fi preparatele instant din cereale cu legume sau fructe. Sunt usor de preparat si foarte bine tolerate de copii.

Scutecele pe care le folositi s-ar putea sa nu le gasiti si in statiunea unde va veti petrece concediul, de aceea este bine sa luati cu dvs. un numar suficient de scutece-pentru a nu risca un eritem fesier in cazul schimbarii marcii scutecelor. Nu uitati nici de servetelele umede.

Daca bebe are o suzeta, luati una identica de rezerva.

Un biberon in plus este de asemenea necesar, precum si o solutie de sterilizare pentru biberoane, tetine etc.

Folositi la prepararea laptelui, a ceaiului si a piureurilor doar apa plata plata.

Pentru plaja aveti nevoie de o crema sau lotiune pentru copii cu factor de protectie cel putin 30 (ceea ce inseamna ca doar o raza din 30  ajunge pe piele in interval de 30 minute de plaja). EVITATI expunerea copilului in soarele dintre ora 11 dimineata pina la 16.00. In acest interval soarele este mult prea puternic pentru pielea copilasului - indiferent de crema protectoare pe care i-o aplicati pe piele.

Bonete de soare si bluzite albe care nu atrag razele soarelui, umbrela de soare, colac de salvare cu chilotei (cele prin care copilul isi poate introduce piciorusele) sau, daca este ceva mai mare-o vesta gomflabila de calitate. Nu uitati! Chiar daca copilul este dotat cu aceste vestute sau colaci, nu trebuie lasat nicio clipa singur in apa.

Nu in ultimul rand, va trebui sa aveti la dvs. o mini-trusa de prim-ajutor din care sa nu lipseasca: Solutie pe baza de paracetamol impotriva febrei sau durerilor dintilor, plasturi, bandaje, crema antiseptica, un medicament pentru deranjamente stomacale (Smecta de exemlpu), o crema pe baza de hidrocortizon (pentru inflamatii si mancarimi), spray sau crema impotriva muscaturilor de insecte (se aplica doar preventiv-Johnson are o intreaga gama de astfel de produse ),un termomet

Pentru a avea un concediu nu doar placut, ci si odihnitor, ar fi bine sa nu uitati din "bagaje" si o bunicuta iubitoare, care v-ar mai scapa de griji si v-ar lasa timp si pentru o plimbare la rasaritul soarelui,pe tarmul marii,doar VOI DOI.

 Inarmati cu acest adevarat arsenal de lupta, grijile si problemele nu-si vor mai face aparitia in aceasta vacanta, astfel incat va veti putea bucura in voie de zilele minunate de vara, alaturi de cel mai mic membru al familiei.

Din experiența unui tatic 

Desi acest subiect a mai fost abordat pe forum, am sa va ce imi mai amintesc din experientele cu copia mea fidela. A fost la mare inca din primul an de viata, dar ma voi referi la ce-a de-a doua "expeditie", ca atunci avea 1 an si 10 luni - deci datele sunt mai aproape de ceea ce iti doresti.

  Problema: mancarea. In primul rand, asteapta-te ca o perioada de timp de ordinul zilelor sa nu prea manince, evident, slabind. Nu te speria, va recupera rapid. Pe de alta parte, e de rezolvat ce, cum si unde va minca. Din multiple motive, dupa mine, deplasarea la o unitate de ... alimentatie publica e cam exclusa. Eu ma duceam si luam de acolo ce mi se parea mai curat (chiar comenzi speciale, cu mici shpagi catre sectorul bucatarie), plus fructe, iaurtele, etc..

Plaja: in RO, plina de ce vrei si ce nu vrei, de la cioburi, dejectii, capace de bere ruginite, etc. Alege un loc si curata-l cat de cat. Ochii pe copil ca pe butelie. Atentie la caini, joaca cu alti copii - uneori simt o placere nebuna sa isi arunce cu nisip in ochi. Atentie la jocuri de plaja cu mingea, sau in caz de vant puternic, umbrele care o iau razne pe traiectorii incontrolabile. Trebuie suficiente mijloace de captat atentia (jucarele) folosite insa treptat. Daca maninca sau bea pe plaja, e de rezolvat problema nisipului de pe minute, tetina, etc.

Perioada de timp: dimineata devreme si dupa amiaza tarziu - cel putin unul din voi (ca parinti ma refer) va trebui sa se sacrifice.

MAREA: al meu cel putin e fascinat de ea, gata sa stea acolo la nesfarsit si a capatat destul de repede si "tupeu", sustinut fiind insa de un colacel fain, extrem de rezistent si de vizibil, prevazut cu un, hai sa ii spun maieu, pe care il purta. Atentie la: valuri, jocuri acvatice, oameni entuziasmati care se arunca prin apa, barci, hidrobiciclete, etc.

Provizii: teoretic, oriunde gasesti orice - totusi e bine sa iti iei (daca ai cum) cele oricum necesare: medicamente curente, pampers, alimente care rezista si stii ca ii plac. Vei avea destul de multe altele cu care sa-ti ocupi timpul decit sa bati farmaciile, ca sa nu mai vorbim de preturi.

Amintiri: nu uita sa faci poze memorabile.

Jucarii: nu lua de acasa ceea ce clar vei gasi acolo: (lopetici, galetuse, etc.). Oricum va trebui sa cumperi diverse :-), desi e bine sa transformi fiecare astfel de drum intr-un eveniment. Just in case, nu uita ca, in general, ceea ce cumperi va trebui adus acasa - deci, nu alege lucruri foarte voluminoase.

Imbracaminte: nu foarte multa, oricum nu o va purta decat putin si e de preferat sa le speli rapid la fata locului - pana dimineata vor fi uscate. Nu uita ca pe litoralul RO, cu exceptia lunii iulie, serile sunt destul de racoroase.

Concluzie: e o experienta unica pentru copil si pentru voi, e minunat. Puiului meu cel putin ii place extraordinar, am fost sa vedem barci, pescarusi, navoade, pescari, scoici - ce mai o alta lume.

Have a good time!

De ce este important sa alegem factor de protectie solara de 30 sau mai mult

Deseori, pielea noastra nu este suficient protejata de cremele solare si este important sa alegem factor de protectie solara de 30 sau mai mult. În teorie, un SPF de 15 ar trebui să fie suficient, însă ştim că în situaţiile din lumea reală aveam nevoie de protecţia suplimentară oferită de un SPF mai mare. Iata ce trebuie sa stii despre cremele de protectie solara si cum ne ingrijim pielea cel mai eficient pentru a preveni petele pe piele sau deteriorarea ADNului din piele citeste in continuare aici >

La mare cu bebelusul - sfaturi de siguranta

Cand vine vara, ne cheama marea ... si, ca mamica grijulie, te gandesti ca o sa ii prinda bine si bebelusului tau o cura de mare, soare si balaceala. Iata insa niste sfaturi de siguranta pe care trebuie sa le ai in vedere.
Balaceala in mare la mica adancime este divina, insa doar cativa centimetri de apa pot fi un motiv de ingrijorare. Copii cu varsta cuprinsa intre 12-36 luni au cel mai mare risc de inec, conform Academiei Americane de Pediatrie (AAP).

Pentru un bebelus, exista atat de multe atractii, mirosuri si sunete de care se pot bucura la malul marii, iar ca parinte va veti dori sa il stiti in siguranta. Acestea fiind spuse, exista cateva lucrui pe care le puteti face pentru a va proteja copilul de inec. Iata sfaturile de la Desprecopii.com:

7 beneficii ale marii asupra bebelusului

Da, cateva zile la mare cu un bebelus poate aduce surprinzator de multe beneficii atat pentru parinti dar si pentru bebelusi.

Daca pleci cu bebelusul la mare - ca proaspata mamica trebuie sa stii ca nu va mai fi ca altadata - nu mai poti lenevi pe plaja cu un cocktail in mana - ai deja alt program, pentru ca nu mai poti sta decat 2-3 ore dimineata sau seara ... si trebuie sa fii cu ochii si mainile pe bebelus (mai ceva decat pe o butelie...)

Avatajele pentru tine - este ca vei vedea marea si vei simti acel aer de libertate ... chiar daca acum in alte conditii citeste mai departe aici.

Bebelusul la plimbare: de citit

Este bine sa mergem la mare cu un bebelus?
Trebuie sa poarte bebelusul intotdeauna o caciulita? Afla cand si de ce
Cum alegem si cum instalam un scaun de masina pentru bebelus
Cum alegeti un hotel child friendly?
9 boli care se pot lua de pe plaja
Primul contact cu nisipul plajei al bebelusului
Canicula: cum protejam bebelusul de caldura verii, sfaturi importante

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com 
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2023

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 7 comentarii

  1. hagiu mihaela
    hagiu mihaelatrimis la 31/7/2008

    Noi plecam luna viitoare la mare si avem 8 luni .Sa vedem cum o sa reactioneze Alexandru ..... ii place foarte mult apa...

    Raspunde la acest comentariu
  2. irina
    irinatrimis la 29/6/2005

    Eu voi pleca vara aceasta la mare cu fetita mea cand va implini cinci luni si jumatate, cred ca va fi o aventura. Va voi scrie impresii. Multumesc de sfaturi>

    Raspunde la acest comentariu
  3. miha
    mihatrimis la 12/4/2005

    A mai plecat cineva cu un copilas doar de un an la mare? Daca da, as vrea sa-mi spuna si mie cum a fost. Ce ia luat de mancare pe drum?

    Raspunde la acest comentariu
  4. ctindaniel
    ctindanieltrimis la 17/2/2005

    vreau sa aflu daca putem duce fetita noastra care in luma august o sa aibe 10 luni in salina daca nu as dori sa aflu cind este recomandat.

    Raspunde la acest comentariu
  5. piticut
    piticuttrimis la 28/11/2004

    Voinicul meu o sa aiba un an in iulie urmator, e prea devreme sa plec la mare? Mi mi se pare o adevarata aventura....

    Raspunde la acest comentariu
  6. Julie
    Julietrimis la 22/8/2004

    Super. Mi-au placut sfaturile voastre si sunt mandra sa spun ca anul trecut am trait aceeasi experientza cu baietelul nostru de 2 anisori; In cateva zile vom pleca din nou la mare, sunt curioasa cum va reactiona anul acest! Concediu placut :-)

    Raspunde la acest comentariu
  7. Adela
    Adelatrimis la 16/8/2004

    Multumesc. Mi-au placut sfaturile. Urmeaza sa plecam si noi cu fetita noastra (de 2 ani si 2 luni) in concediu la mare. Va scriu impresii la intoarcere. Adela-

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII