De ce este important să alegem factor de protecție solară de 30 sau mai mult

De ce este important sa alegem factor de protectie solara de 30 sau mai mult

De ce este important să alegem factor de protecție solară de 30 sau mai mult

Deseori, pielea noastra nu este suficient protejata de cremele solare si este important sa alegem factor de protectie solara de 30 sau mai mult. În teorie, un SPF de 15 ar trebui să fie suficient, însă ştim că în situaţiile din lumea reală aveam nevoie de protecţia suplimentară oferită de un SPF mai mare.

Iată ce trebuie să stii despre cremele de protectie solară și cum ne îngrijim pielea cel mai eficient pentru a preveni petele pe piele sau deteriorarea ADNului din piele.

- veti citi:
Modul în care majoritatea dintre noi aplicăm cremele de protecţie solară ne lasă pielea expusa radiaţiilor ultraviolete dăunătoare
De este important cat de gros este stratul de crema solara
Dauna din ADNul pielii
De ce este atât de important să alegi o crema de protectie solara cu SPF de 30 sau mai mult
Mituri si adevaruri despre produsele de protectie solara
Cum avem grija de bebelus cand sta la soare?

Modul în care majoritatea dintre noi aplicăm cremele de protecţie solară ne lasă pielea expusa radiaţiilor ultraviolete dăunătoare

Cercetătorii ne îndeamnă să folosim produse SPF mai puternice pentru a compensa tendinţa de a aplica un strat prea subţire de protecţie a cremei solare.

Modul în care majoritatea dintre noi aplicăm cremele de protectie solară ne lasă pielea cu mai puţin de jumătate din protecţia preconizată împotriva radiaţiilor ultraviolete dăunătoare, spun oamenii de ştiinţă.
Noi cercetări au arătat că atunci când protecţia solară este aplicată într-un mod tipic, aceasta oferă numai 40% din protecţia ce se poate aştepta de la factorul de protecţie solară (SPF). Majoritatea cancerelor de piele sunt cauzate de deteriorarea ADN-ului în urma radiaţiilor UV de la lumina soarelui.

De este important cat de gros este stratul de crema solara

Studiul a constatat că protecţia pielii împotriva daunelor ADN-ului, induse de radiaţiile UV dăunătoare, cunoscute ca fiind substratul cancerelor, a fost semnificativă numai atunci când agentul de protecţie solară a fost aplicat la grosimea de 1,3 – 2,0 miligrame pe centimetru pătrat, în timp ce majoritatea oamenilor aplică un strat de numai 0,75.

Oamenii de ştiinţă sugerează că ne-am putea mări protecţia folosind produse SPF mai puternice, pentru a compensa tendinţa de a aplica protecţia solară într-un strat prea subţire. „Dat fiind faptul că majoritatea oamenilor nu folosesc produse de protecţie solară testate de producători, este mai bine ca oamenii să folosească produse SPF mai puternice decât cred ei că este necesar,” a declarat liderul studiului Antony Young, profesor de fotobiologie experimentală la Colegiul King’s din Londra, Marea Britanie.

Evaluările SPF cotate se bazează pe presupunerea că produsele de protecţie solară sunt aplicate la grosimea de 2 milimetri pe centimetru pătrat, conform recomandărilor producătorului, dar, conform studiilor anterioare, în medie, un utilizator de protecţie solară aplică în mod obişnuit mult mai puţină.
„Oamenii primesc de obicei mult mai puţină protecţie decât cred,” a spus Young. „De exemplu, dacă foloseşti SPF20 şi aplici o grosime mai mică de 0,75 miligrame pe centimetru pătrat, nivelul tău de protecţie ar putea fi la fel de scăzut ca SPF4.”

Dauna din ADNul pielii

Pentru a investiga cât de protective sunt acestea atunci când sunt aplicate într-un mod ce se aseamănă mai mult cu utilizarea zilnică a oamenilor, cercetătorii au măsurat cantitatea de daune din AND-ul pielii a 16 voluntari care au purtat diferite grosimi de protecţie solară atunci când au fost expuşi la lumină UV.
Participanţii la studiu au fost împărţiţi în două grupuri de opt: un grup a primit doar o singură doză de radiaţii UV pentru a imita expunerea la soare, iar al doilea grup a primit mai multe doze pe o perioadă de cinci zile, pentru a imita expunerea continuă a unui concediu.

Voluntarii au primit dozele de radiaţii UV în decurs de 15 minute de la aplicarea protecţiei solare, iar biopsia pielii a fost efectuată imediat după expunerea la radiaţiile UV. Produsul de protecţie solară testat în studiu, ce a fost publicat în revista Acta Dermato-Venereologica, respectă reglementările UE.

În încercarea de a imita condiţiile din destinaţiile clasice de vacanţă, precum Tenerife, oamenii de ştiinţă au variat şi cantitatea de radiaţii UV din timpul experimentului.
Biopsiile cutanate au arătat că peroanele din „grupul de vacanţă” care au folosit protecţia solară la grosimea recomandată de producător au prezentat cea mai semnificativă protecţie împotriva daunelor, chiar şi după expunerea la doze mari de UV pe parcursul mai multor zile, comparativ cu cei care au purtat un strat de protecţie solară mai subţire, mai obişnuit.

„Nu există nici o controversă că  aceste produse oferă o importantă protecţie împotriva cancerului provocat de impactul razelor ultraviolete ale soarelui,” a spus Young. „Totuşi, ceea ce demonstrează această cercetare este că modul de aplicare al protecţiei solare joacă un rol important în determinarea eficienţei sale.”

De ce este atât de important să alegi o crema de protectie solara cu SPF de 30 sau mai mult

Nina Goad de la Asociaţia Britanică de Dermatologi a declarat: „Această cercetare demonstrează de ce este atât de important să alegi un SPF de 30 sau mai mult. În teorie, un SPF de 15 ar trebui să fie suficient, însă ştim că în situaţiile din lumea reală aveam nevoie de protecţia suplimentară oferită de un SPF mai mare.”

„În plus, atunci când aplicăm protecţia solară, suntem predispuşi să nu vedem petele apărute pe piele, dar şi să aplicăm produsul într-un strat prea subţire.”
Ea a adăugat că oamenii nu ar trebui să se bazeze numai pe astfel de produse pentru protecţie solară, ci ar trebui să folosească şi hainele şi umbra.

Mituri si adevaruri despre produsele de protectie solara

Iubim soarele insa atunci cand copiii sunt in soare, este important sa le proteajm pielea pentru a preveni melanoma care poate apare de la prea multa expunere la soare.
Insa cat de des este nevoie sa folosim produse de protectie solara? Si exista intr-adevar produse de protectie solara rezistente la apa? Iata intrebari si raspunsuri esentiale despre produsele de protectir solara pentru copii.

Cum avem grija de bebelus cand sta la soare?

Cat timp bebelusul este micut, cel mai bine este sa eviti razele directe ale soarelui. Odata ce a implinit varsta de 6 luni sau mai mult si doreste sa se tarasca si sa se joace afara, indreapta-l spre umbra si protejeaza-i pielea delicata cu o palarie de soare, hainute lejere si protectie solara. Este recomandat sa evitati statul in soare, intre orele 11:00 si 13:00 citeste detalii aici.

Primul contact cu nisipul plajei al bebelusului

Primele momente cu bebelusul la plaja pot fi diferite de cele la care va asteptati ...
Stim ca sunteti sunteti cu adevarat mari iubitori al marii si plajei, insa ce faceti cand bebelusul incepe sa tipe din momentul in care l-ati asezat pe nisip?

Sau, imediat ce este asezat pe nisip incepe sa il care in gurita...citeste in continuare ce trebuie sa stii despre primul contact al bebelusului cu nisipul plajei ...

Despre cum protejam copilul de razele soarelului, merita citit si:

Canicula: sfaturi de urmat pe timp de canicula 
Concediul de vara al familiei, sfaturi si recomandari de sanatate

 Daca vreti mai multe opinii despre cremele din top, de la mamici care le recomanda si nu numai sau daca aveti alte propuneri de produse pentru protectia solara a copiilor, va asteptam cu drag pe forum, la topicuri dedicate acestui subiect:

Creme de vara: recomandari si experiente ...
creme de protectie solara pentru copil - de care ?
Prima vara cu bebe
Crema BUNA cu protectie solara 

autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com 
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2020

referinte:
drnicklowe.com/sun-protection/new-eu-rules-for-sunscreens/theguardian.com/fashion/2018/jul/25/most-sunscreen-users-only-getting-40-of-expected-protection

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII