Ziua cand testul de sarcină a ieșit pozitiv: 7 lucruri importante de făcut

Ziua cand testul de sarcina a iesit pozitiv: 7 lucruri importante de facut

Ziua cand testul de sarcină a ieșit pozitiv: 7 lucruri importante de făcut

Ziua cand testul de sarcina a iesit pozitiv este o zi speciala din viata ta. O piatra de hotar. Bucura-te de aceasta zi speciala.

Tocmai pentru ca este atat de speciala, merita sa ii dai atentia cuvenita. Nu te speria ... e vorba despre niste lucruri utile, pe care e bine sa le stii.

→ Avem 7 sfaturi pentru aceasta zi speciala.

veti citi:

Ziua cand testul de sarcina a iesit pozitiv
Inceputul drumului din Odiseea Sarcinii
7 lucruri de facut in ziua in care testul de sarcina a iesit pozitiv
In primul rand ai rabdare si nu fa vestea publica
Cum evolueaza sarcina pe saptamani
Fa niste fotografii de colectie
Cauta pe google: Desprecopii
Scrie in cuvinte ce simti
Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii
Fa o programare la medic.
Citeste o rugaciune de sarcina
Daca tocmai ai aflat ca esti insarcinata...
Sarcina si 11 mituri si realitati pe care trebuie sa le stii
Testul de sarcina: neclarităti, intrebări și raspunsurile medicului

Ziua cand testul de sarcina a iesit pozitiv

O zi magica. Ziua cand testul de sarcina a iesit pozitiv iti va schimba viata in bine.

Tu, ca femeie vei descoperi la capatul celor 9 luni care urmeaza ... ca nu exista o iubire mai mare decat cea a unei mame pentru copilasul ei si vei experimenta cea mai frumoasa calatorie catre Eu-ul ascuns din tine.

Va fi o calatorie catre nasterea unei mame si catre acea zi speciala cand iti vei tine pentru prima data copilul in brate. O zi atat de speciala.  Va fi ziua in care vei afla pentru ce traiesti.

Inceputul drumului din Odiseea Sarcinii

Si da ... acea si in cate vei afla ca esti insarcinata este inceputul calatoriei din Odiseea Sarcinii. O calatorie cu peripetii si aspecte mitice. Exact ca o Odisee.

Vei experiementa toate sentimentele posibile dar si greata, voma, constipatie, dureri de cap sau de spate, frica, neliniste, anxietate, depresie, foame nebuna, pofte ciudate, lacrimi bruste, umflaturi la picioare, insomnie si somnolenta, stari de nerabdare, iubire si chiar stari de pasare ce isi pregateste cuibul (dar nu are pene) ...Despre neplacerile de sarcina, citeste aici totul.

7 lucruri de facut in ziua in care testul de sarcina a iesit pozitiv

Tocmai pentru ca este atat de speciala, merita sa ii dai atentia cuvenita. Nu te speria ... e vorba despre niste lucruri utile, pe care e bine sa le stii:

1. In primul rand ai rabdare si nu fa vestea publica

Desi e complet normal sa imparti vestea cu viitorul tatic sau cu viitorii bunici, inca nu spune celor din afara cercului intim. Si nu posta vestea pe Facebook inca.

Cee ce trebuie sa stii este ca primele 12 saptamani de sarcina sunt foarte vulnerabile si sansa pierderii sarcinii este foarte mare in aceasta perioada. Asa ca merita sa astepti pana la implinirea a 13 saptamani de sarcina. Daca nu stii care e varsta sarcinii - ei bine citeste cum se calculeaza varsta sarcinii aici: Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?.

Cum evolueaza sarcina  pe saptamani 

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

2. Fa niste fotografii de colectie

Adica, da - chiar si testul de sarcina merita o poza si desigur tu alaturi de el. Acesta este un moment atat de special incat merita pastrat in poze.  O alta idee ar fi sa faci o poza cu burtica ta acum si apoi in fiecare saptamana alta, in acelasi loc din casa. In acest fel, vei avea o amintire despre cum a crescut burtica ta (garsoniera bebelusului).

3. Cauta pe google: Desprecopii

Cuvantul magic pentru google este: Desprecopii. Ei bine, Desprecopii.com este cel mai mai citit si complet site in limba romana entru gravidute. Este un fel de enciclopedie despre sarcina, nastere, medici, metode de nastere, spagi in spitale, modalitati de calmare a durerii, pregatirea pentru nastere  si tot ceea ce vei invata dupa ce se naste bebelul tau. Deci, inregistrea-za pe forumul Odiseea Sarcinii de la Desprecopii. Vei gasi acolo colege de generatie, grupuri private, intrebari si raspunsuri de panica si tot ce trebuie sa stii din lumea gravidutelor.

Important este ca atunci cand intri in contact cu o alta viitoare mamica sa impartasesti totul cât se poate de sincer, de la trairi intense la bucuria de a visa la copilul pe care in curand il vor tine in brate...

Pe forumul Desprecopii: Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (burtici colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2020)

4. Scrie in cuvinte ce simti

Scrie undeva ce ai simtit cand ai aflat ca vei avea un bebelus. Cand ai vazut testul de sarcina pozitiv. Ce ganduri ti-au trecut prin cap. Va fi amuznat sa le citesti mai tarziu. Incepe sa tii un Jurnal de sarcina.

Chiar daca nu ai tinut niciodata un blog - acum e timpul sa o faci pentru ca prin aceasta calatorie - Odisee a Sarcinii - nu poti trece fara a incerca sa pastrezi ganduri si sentimente unice. Cand le vei citi mai tarziu, va fi o incantare. Iti vei aduce aminte de emotiile inaintea testelor de sarcina, de greturi, de hormonii de sarcina, de cadourile primite, de eforturile tale de a gasi un nume frumos si norocos pentru copilasul tau, de rrica de nastere si despre cat de mult ti-ai dorit sa iti tii bebelusul in brate.  Desprecopii iti ofera platforma gratis pentru blogul tau - si, in plus, scriind pe acest blog, vei primi frumoasa Geanta  a Bebelusului. 

Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net.. Cum iti faci cont? Este simplu si gratuit. Apasa aici sa-ti deschizi cont!

Testul de sarcina: neclarităti, intrebări și raspunsurile medicului

Testul de sarcină, cel pe care il poti face folosind urina,  poate anunta o sarcină. Sau nu. In prezent, testele de sarcină sunt folosite pe scară larga de femei. Insă, exista multe intrebari și neclarităti pe care femeile le au despre testele de sarcină incât le vom trece in revistă - avand răspunsurile de la un medic ginecolog.

Iată când se poate face un test de sarcină, cand pot apare rezultate false - pozitive sau negative, cum se alege un test de sarcină și o trecere in revistă testelor de sarcină din comerț.

5. Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

6. Fa o programare la un medic ginecolog

De acum incolo e bine sa ai un medic ginecolog care sa iti urmareasca sarcina. Va trebui sa te hotarasti daca alegi sistemul public sau cel privat de sanatate. Si, cauta recomandari despre medici ginecologi pe forumul Desprecopii.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului

7. Citeste o rugaciune de sarcina

Chiar daca esti credincioasa, chiar daca nu  - se spune ca rugaciunea - ca forma de meditatie, iti va o stare de bine si de control. Asa ca, de ce nu? Citeste deci 3 rugaciuni de sarcina care iti pot aduce numai beneficii.

 Daca tocmai ai aflat ca esti insarcinata...

Te-ai bucurat! Testul de sarcina a iesit pozitiv. Liniuta aceea magica iti va schimba viata. Urmeaza calatoria ta prin sarcina pe saptamani sau Odiseea Sarcinii. Dar, dupa primele momente de incantare, incepi sa te gandesti: oare cum iti va afecta aceastã stare job-ul? Ti-ai anuntat familia si prietenii, iar acum e momentul sã te gândesti o clipã si la efectele pe care sarcina le-ar putea avea asupra carierei tale profesionale. Legea protejeazã dreptul femeii gravide de a beneficia de un tratament corect, de salarii nediscriminatorii si de concediile de sarcinã, lãuzie si pentru îngrijirea copilului. Iata sfatul de la Desprecopii.com.

Sarcina si 11 mituri si realitati pe care trebuie sa le stii

Imediat ce vei anunta ca esti insarcinata, aproape toti cei din jurul tau se vor transforma in  atotstiutori si se vor grabi sa-ti dea sfaturi despre ceea ce trebuie sa faci sau nu, pe perioada sarcinii. Desigur, unele sfaturi iti vor fi de un real folos; un lucru este insa cert: multe din informatiile si sfaturile de care vei avea parte in aceasta perioada sunt mituri sau jumatati de adevaruri.

Inainte de toate, hai sa trecem impreuna in revista lista de sfaturi de care nu ai sa mai scapi de acum in colo. Mama, soacra, colegele, vecinele, necunoscutele false de pe Facebook, toate te vor asalta cu tot felul de povete si sfaturi ... Ca sa nu te sperii insa, hai sa le trecem in revista pe cele care, in urma cercetarilor, s-au dovedit a fi nefondate. Iata, Desprecopii.com va trece in revista citeva din aceste mituri si realitati despre sarcina.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII