5 Modalități Pozitive de Pregătire pentru Travaliu și Naștere 🤰

5 modalitati pozitive de pregatire pentru travaliu si nastere

5 Modalități Pozitive de Pregătire pentru Travaliu și Naștere 🤰

Ți-e frică de travaliu și naștere? Este perfect normal să ai aceste sentimente, iar un sondaj realizat pe Desprecopii.com a arătat că peste 80% dintre gravide trec prin momente de anxietate când se gândesc la travaliu și nașterea bebelușului. Frica de durere și de necunoscut pot fi factori de stres, însă o pregătire mentală pozitivă și, mai ales, cunoașterea etapelor care urmează sunt extrem de utile.

Iată 5 modalități pozitive de pregătire pentru travaliu și naștere:

 

in acest articol veti citi mai multe despre:
1. Documentati-va
2. Pregatiti-va mintea
3. Pregatiti-va corpul
4. Practicarea tehnicilor de relaxare
5. Faceti-va un plan de nastere

Ti-e frica de nastere? Este perfect normal

Ti-e frica de nastere? Este perfect normal sa iti fie frica iar un sondaj pe Desprecopii.com a dovedit ca peste 80% dintre gravidute trec prin momente de anxietate cand se gandesc la ... nasterea bebelusului.

Una peste alta, nasterea nu poate fi evitata asa ca cel mai inteligent lucru de facut este sa incerci sa iti tii sub control anxietatea. Iata 5 sfaturi care te pot ajuta:

1. Incearca sa afli cat mai multe detalii ca sa stii ce urmeaza in timpul nasterii

Nu exista 2 nasteri la fel. Copiii sunt diferiti, trupurile noastre sunt diferite si exista atat de multe moduri diferite de travaliu si de a da nastere.

De aceea este util sa facem niste cercetari de fundal. Intelegerea optiunilor, riscurilor, avantajelor si dezavantajelor tuturor metodelor de ameliorare a durerii in timpul travaliului, va pot ajuta sa va simtiti mai mult in control si mai putin inspaimantata de necunoscut.

2. Pregateste-ti mintea pentru ce va urma

Ati auzit cu siguranta povesti de groaza despre nastere. Dar pentru fiecare experienta urata, exista si o mama cu o experienta pozitiva. Asadar, concentrati-va pe acele povesti fericite.

Desi pare greu de imaginat, mai ales daca ati avut o experienta rea, nasterea poate fi un moment plin de bucurie. Multe mame ne spun ca, intr-adevar, le ajuta sa aiba o mentalitate pozitiva. Daca credeti ca este posibil, atunci chiar poate fi.

travaliu respiratie

Ad-Extra3:

3. Pregateste-ti corpul pentru travaliu

Travaliul necesita adesea forta si rezistenta - deci este important sa va pregatiti corpul pentru el. Exercitiile blande in timpul sarcinii pot fi, de asemenea, o modalitate excelenta de a va detensiona.

Participati cu incredere la cursuri pentru gravidute. Luati in considerare chiar si metoda de nastere prin Yoga si participati la cursuri speciale: va va ajuta sa va aduceti copilul intr-o pozitie buna pentru nastere; va invata pozitii speciale pentru travaliu, dar si tehnici de relaxare / respiratie care va vor linisti. Citeste Pregatirea corpului pentru nastere

4. Practicarea tehnicilor de relaxare

Respiratia poate ajuta la calmarea nervilor (inainte si dupa travaliu) si controlul durerii. Incepeti sa practicati tehnica inca din timpul sarcinii. Citeste Nasterea prin metoda Lamaze

Meditatia si vizualizarea va pot ajuta sa va relaxati in sarcina dar si in timpul travaliului. Luati in considerare si nasterea prin hipnoza - detalii AICI.

5. Pregateste-ti un plan de nastere

Un plan de nastere poate fi un mod util de comunicare rapida si eficienta a tuturor dorintelor, preocuparilor si alegerilor dvs., in special atunci cand va aflati in travaliu activ si nu doriti sa aveti discutii lungi cu moasa/medicul sau daca, personalul a fost schimbat. Cititi si: Planul de nastere: moft sau necesitate?

Citeste in continuare O zi pe care nu o vei uita niciodata: ziua in care se naste copilul tau

15 momente amuzante ce pot avea loc in timpul nasterii bebelusului

Uita de povestile de nastere dureroase si experientele mai putin placute. Multe  mame au povești amuzante si fragmente de observatii chiar si tin timpul travaliului / nasterii. Unele te vor face sa razi! Daca vei naster in curand e important sa fii optimista si sa te gandesti ca peste ani vei avea si amintiri haioase de la nastere.

Chiar daca intamplarile de mai jos ti se par greu de crezut... ei bine, sa stii ca este cate un strop de adevar in fiecare :) Citeste 15 momente amuzante ce pot avea loc in timpul nasterii bebelusului    .

Travaliul de la A la Z: ghid complet

Travaliul este procesul fizic al nasterii bebelusului - simtit de mamica. Travaliul e caracterizat prin contractii dureroase, care apar la intervale din ce în ce mai mici, cu intensitate din ce în ce mai mare; ele duc în final la dilatarea colului si expulzarea fãtului.

Finalul apoteotic al celor nouã luni de sarcinã - al celor frumoase 40 saptamani de sarcina (ODISEEA SARCINII), în care ai visat mereu sã dai ochii cu minunea din burtica ta se apropie! Esti pregãtitã cum se cuvine pentru aceastã clipã? Citeste cu atentie Travaliul  de la A la Z: ghid complet

Tot despre nastere e important sa citesti:

Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur
Simulatorul virtual al nasterii
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor

 Impartasiti din experienta voastra sau cereti sfaturi mamicilor despre nastere pe forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii.

Nasterea, totul despre modalitati si calmarea durerii

Poluarea poate cauza nasterea prematura
Semne si traditii legate de nastere in lume
Motive pentru nasterea prin cezariana
Nasterea pas cu pas
Nasterea prematura
Nasterea cu forcepsul
Studiu national: Nastere naturala sau prin cezariana?
Nasterea prin metoda Lamaze
Cand se rupe apa ...
Travaliul de la A la Z
Nasterea vaginala (naturala) dupa o operatie cezariana
Nasterea prin cezariana
Ameliorarea durerilor la nastere
11 informatii despre epiziotomie
Anestezia epidurala
Nasterea de urgenta acasa
Semne prevestitoare nasterii
Travaliul prematur
Nasterea sub apa (Experiente in Romania)
Nasterea in apa: pro si contra
Nasterea la Medlife
Traditiile nasterii la romani - Ursitoarele

► Citeste in continuare Nașterea ideală? 8 sfaturi care te pot ajuta să ai o experiență fantastică în acea zi

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.  

autor: Desprecopii.com
Material realizat cu indrumarea Dr. Ileana Zotta, Medic Desprecopii.com si Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal, Haga, Olanda,
Toate drepturile rezervate © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII