Beneficiile terapeutice ale uleiului de Manuka

Uleiul esential de Manuka

Uleiul esential de Manuka

  • Manuka a fost descoperit destul de recent, si aici ne referim la utilizarea sa in aromaterapie. In schimb, proprietatile sale medicinale sunt cunoscute de mult timp printre locuitorii originali din Noua Zeelanda, locul de unde acest arbore este nativ.

Beneficiile uleiului esential de Manuka pot fi atribuite proprietatilor sale anti bacteriene, antidot pentru muscaturi de insecte si intepaturi, anti matreata, anti fungic, anti inflamatoare, anti histaminice, anti alergene, cicatrisante, cytophylactice, deodorante si relaxante.

Manuka a fost descoperit destul de recent, si aici ne referim la utilizarea sa in aromaterapie. In schimb, proprietatile sale medicinale sunt cunoscute de mult timp printre locuitorii originali din Noua Zeelanda, locul de unde acest arbore este nativ. Denumirea sa stiintifica este Leptospermum Scoparium iar uleiul esential de manuka este uneori mai scump decat uleiul de arbore de ceai australian, datorita utilizarii sale variate in scopuri medicinalr. Uleiul esential este derivat din frunzele de Manuka prin distilare cu abur; componentele principale ale acestui ulei sunt caryophyllene, geraniol, pinen, humulene, linalol si leptospermone. Exista totusi un lucru ciudat in privinta acestui ulei: concentratia de componente din ulei variaza in functie de inaltimea copacului.

Beneficiile uleiului esential de Manuka includ urmatoarele:

Anti matreata: cu siguranta ati obosit sa folosi toate aceste sampoane costisitoare anti matreata care nu dau nici pe aproape rezultatul dorit. Matreata este cauzata de lipsa umiditatii si uleiului la nivelul scalpului, degenerarea pielii scalpului si infectii. Uleiul de Manuka va poate ajuta in toate aceste probleme. Acesta va mentine umezeala si echilibrul de ulei la nivelul scalpului, va opri degenerarea pielii si va lupta, de asemenea, cu orice fel de infectie la nivelul scalpului.
 
Antidot pentru muscaturi de insecte si intepaturi: in cazul in care ati fost muscat sau intepat de o insecta veninoasa, aplicati uleiul de Manuka pe locul afectat si veti observa cum durerea dispare usor si zona se dezumfla.


Anti bacterian: acest ulei inhiba cresterea bacteriilor in organism, cum ar fi cele care conduc la infectiile bacteriene din colon, sistemul urinar, tractului respirator si alte zone vulnerabile.
 
Anti fungic: uleiul este la fel de eficient in eliminarea infectiilor fungice asa cum este si in cazul infectiilor bacteriene. O infectie fungica foarte comuna este cea a urechii, care poate fi tratata cu una-doua picaturi de ulei.

Anti inflamator: uleiul esential de Manuka este un anti-inflamator natural; acesta poate gestiona eficient inflamatia de orice tip, fie ca este vorba de probleme nazale sau respiratorii care rezulta dintr-o raceala, probleme ale sistemului digestiv cauzate de condimente, sau fie ca este vorba de probleme ale sistemului circulator cauzate de orice toxina (venin, stupefiante etc).
 
Anti histaminic: histamina agraveaza tusea, insa uleiul de Manuka controleaza productia de histamina si, prin urmare, usureaza tusea continua.
 
Anti alergenic: alergia este nimic, dar hiper reactia organismului fata de anumite elemente straine, cum ar fi polen, praf, animale de companie etc. poate fi calmata cu uleiul de Manuka, care sedeaza aceste reactii si usureaza simptomele alergiei. 


Cicatrisant: acest ulei ajuta la cicatrici si la estomparea urmelor de pe piele, prin promovarea cresterii celulelor noi in zonele afectate si protejarea ranilor de la infectii.
 
Cytophylactic: uleiul promoveaza cresterea celulelor noi dar si  vindecarea ranilor. Poate fi administrat la pacientii care sufera de rani grele, dupa orice accident sau interventie chirurgicala.
 
Deodorant: uleiul esential de Manuka alunga mirosul neplacut al corpului, iar  parfumul sau ofera un sentiment reconfortant. Acest lucru este foarte eficient in combaterea mirosului neplacut de transpiratie din timpul verii.
 
Relaxant: uleiul esential de Manuka are proprietatea de a calma si lupta cu depresia, anxietatea, furia, stresul. Este ideal pentru oamenii hipertensivi a caror tensiune arteriala scapa de sub control la cea mai mica anxietate sau tensiune.
 
Alte beneficii: acest ulei are diverse si variate efecte asupra pielii. Poate fi folosit pentru a vindeca rani, eruptii cutanate, boli de piele, mancarimi, si alte probleme legate de piele, precum si pentru a ameliora durerea muschilor si articulatiilor.

Atentie: uleiul esential de Manuka nu este toxic, iritant si sensibilizant.

Uleiul esential de Manuka poate fi amestecat cu cel salvie, cuisoare, muscata, avanda, maghiran, nucsoara, pin,rozmarin si ylang-ylang.

Va recomandam sa mai cititi si:

Medicina Naturista
Masca de miere pentru tratarea acneei
Masca de miere pentru tratarea acneei
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?

 Super Sanatate Forumul SuperEvelor

Pentru un trup sanatos.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII