Jurnal de sarcină din viața unei mămici tinere: Lucruri neașteptate, lucruri la care nu se gândesc viitoarele mămici

Jurnal de sarcina din viata unei mamici tinere - Lucruri neasteptate, lucruri la care nu se gandesc viitoarele mamici

Jurnal de sarcină din viața unei mămici tinere: Lucruri neașteptate, lucruri la care nu se gândesc viitoarele mămici

Salutare, sunt Elena Zagaican și te invit să citești un nou articol din "Călătorie către cea mai frumoasă destinație. Pas cu pas cu Elena Zagaican".

Sarcina este, cu siguranță, un moment în care viața prinde o altă culoare și pe care oricât de mult încerci să o pregătești, are propriile surprize pregătite - la care nu te aștepți sau pentru care oricât de mult te-ai pregătit, se întâmplă diferit. Mi-am simplificat cumva lucrurile la a doua sarcină doar pentru că știam că nu pot programa chiar tot și pentru că știam mai bine ce îmi rezervă fiecare perioadă a sarcinii.

 

Vei citi:
Emoții intense la orice poveste
Insomnia în ultima perioadă a sarcinii
S-au modificat și anumite gusturi
Trebuie să ne setăm așteptările corect

Emoții intense la orice poveste

Nu știam că voi cunoaște, de exemplu, empatia extremă și îi spun extremă pentru că nu putea deschide cineva un subiect mai sensibil legat de copii, o știre, un film, că sigur apăreau la scurt timp lacrimile. Emoții evidente, trăiam la maxim și foarte intens orice poveste.

Știai că sarcina ne poate copleși uneori? Fiecare femeie trăiește experiență a sarcinii în felul ei și nu există două experiențe identice. Atunci când te gândești la ce îți asumi - nu doar creșterea unui omuleț, ci o imensă responsabilitate timp de mulți, mulți ani de acum înainte - anxietatea, stresul sau îngrijorarea își pot croi cu ușurință loc în mintea și sufletul tău. Nu uita că însă că majoritatea femeilor resimt un anumit nivel de stres în timpul sarcinii și că acest lucru este absolut normal.

Simțeam în schimb că văd doar către viitor, asta mi-a plăcut foarte mult, toată concentrarea mea era pe ce urmează să se întâmple. Pe măsură ce burtica creștea, începeam să pregătim casa, lucrurile, totul se întâmpla în viitor, mai precis totul începea de când venea bebe. Nici perioada de nesting nu credeam că va fi atât de intensă, nu mă gândeam că vom reuși să mobilizăm totul încât să reamenajam toată casa într-un timp relativ scurt, să zugrăvim, să fie totul așa cum ne doream.

 O călătorie uimitoare te așteaptă. Elevit îți este alături.

Insomnia în ultima perioadă a sarcinii

Și puteau să îmi spună și o mie de cărți că apare insomnia în ultima perioadă a sarcinii că eu nu credeam că există ceva care nu mă mai lasă pe mine să dorm, eu care pot dormi oriunde, oricând și în orice condiții. Dar, iată că lucrurile stau altfel, iar eu eram cu ochii în tavan în fiecare dimineață de la 4 sau 5, mă trezeam brusc și făceam în minte planul zilei, dacă ați văzut serialul Queen’s Gabit, exact cum se trezea actrița principală și pe tavan vedea tablă de șah și toate mutările rapide, cam așa începeam și eu să organizez ziua. Abia apoi am înțeles eu că de fapt corpul se pregătea natural, ușor-ușor, pentru trezirile dese ale bebelușului.

S-au modificat și anumite gusturi

În cazul meu s-au modificat și anumite gusturi, am făcut pasiune pentru ciorbe foarte acre în timp ce nu mai puteam să mănânc la fel de des dulciuri, așa cum au rămas de exemplu lucruri pe care nu le mai pot mânca nici măcar acum, de exemplu ciuperci.

Sarcina este una dintre cele mai solicitante perioade prin care poți trece din punct de vedere nutritiv. De fapt, în timpul sarcinii, aportul de nutrienți recomandat a fi obținut din alimentație crește cu până la 50%. Pe toată durata sarcinii, și tu și bebelușul tău veți avea nevoie de cantități mai mari de nutrienți pentru a avea un nivel de energie și o dezvoltare optimă. De aceea, Multivitaminele Elevit îți vor completa cu succes dieta zilnică cu micronutrienții de care ai nevoie în timpul sarcinii, contribuind la funcționarea normală a sistemului imunitar, cu ajutorul vitaminelor A, B6, B12, C, D, a folaților și a oligoelementelor. 

Neașteptat a fost că din luna a 8-a nu m-am mai aplecat să iau nimic de pe jos, orice îmi cădea din mână rămânea acolo sau era ridicat de altcineva, astfel încât îmi aduc aminte că după ce am născut și am reușit cât de cât să fiu mai mobilă, aveam prin casă multe capace de deodorant, fixativ, parfum, practic orice am scăpat din mână în ultima lună.

Trebuie să ne setăm așteptările corect

Cu siguranță, momentul cel mai neașteptat a fost că am născut prin operație de cezariană în condițiile în care eu toată sarcina mă pregătisem pentru naștere naturală și tot neașteptat a fost și că nu a plecat burta imediat cum s-a născut cel mic. A fost foarte ciudat să văd că am copilul în brațe, dar burtica e tot acolo.

Cred foarte tare că trebuie să ne setăm așteptările corect, să nu fim rigizi în momente în care putem lăsa un simplu let it be, s-ar putea să iasă mai potrivit.

Te invit să îmi rămâi aproape pentru că în curând urmează un nou articol din seria "Călătorie către cea mai frumoasă destinație". Până la o nouă întâlnire, te-am pupat. Pa-paaaa!

Sfaturi utile pentru sănătatea fătului și a gravidei:

Ce se întâmplă cu corpul meu în primul trimestru de sarcină?
Am nevoie de multivitamine în sarcină? Ce suplimente alimentare se recomandă? - sfatul medicului
De ce să aleg Elevit 2, cum ajută sarcina începând cu săptămâna a 13-a?
Greutatea în sarcină, cât de importantă este și cum o țin sub control?
Insărcinată în timp de pandemie: experiența unei mămici și sfatul medicului

Autor: Elena Zagaican - mămică tânără de doi băieți, Sergiu și Tudor, redactor la Desprecopii (c) 2022

PODCAST: O călătorie uimitoare te așteaptă

Pentru perioada embrionră
Planificare și primele
12 săptămâni de sarcina
Elevit 1
cu METAFOLIN
 • Elevit 1 conține Multivitamine, Minerale, Acid Folic, și Metafolin
 • Elevit 1 asigură aportul optim de folați tuturor femeilor: 400 micrograme de Metafolin + 400 micrograme acid folic
 • Conține fier sprijinind diviziunea celulelor sanguine, contribuind la dezvoltarea sănătoasă a fătului, și ajută la reducerea stării de oboseală a viitoarei mămici.
 • Conține Seleniu si Iod ajutând la protecția membranelor celulare împotriva stresului oxidativ și susține dezvoltarea cerebrală
Citește despre ELEVIT 1   Cumpara ELEVIT 1
Pentru perioada fetală
Începând cu săptămâna 13
până la naștere
Elevit 2
Cu METAFOLIN și OMEGA-3
 • Elevit 2 conține OMEGA 3 (DHA + EPA) din sursă de încredere MEG-3
 • Elevit 2 MEG-3 îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate și puritate, find fabricat în Malgrave, Nova Scoția
 • Aportul de DHA și vitamina B12 poate avea efecte benefice asapra funcției sistemului nervos.
 • Elevit 2 acizii grași omega-3 contribuie la dezvoltarea normală a creierului și vederii fatului


Citește despre ELEVIT2   Cumpara ELEVIT 2
Pentru perioada de după naștere/postnatală
Alăptare și îngrijirea postnatală
Elevit 3
cu OMEGA 3 și LUTEINĂ
 • Elevit 3 conține Multivitamine, Minerale, DHA, și Luteină
 • Elevit 3 contribute la dezvoltarea normală a creierului și vederii nou-nâscutului în perioada alăptării
 • Elevit 3 susține sitemul imunitar și sănătatea osoasă în perioada postnatală
 • Elevit 3 vitaminele complexului b și fierul contribuie la reducerea senzației de obosealăCiteste despre ELEVIT 3   Cumpara ELEVIT 3

*Acestea sunt suplimente alimentare. Citiți cu atenție prospectele sau informațiile de pe ambalaj