Ce se întâmplă când ești gravidă, alăptezi și te mușcă o căpușă - jurnal de sarcină

Ce se intampla cand esti gravida, alaptezi si te musca o capusa - jurnal de sarcina

Ce se întâmplă când ești gravidă, alăptezi și te mușcă o căpușă - jurnal de sarcină

Dimineata in jur de ora 6, fetita cea mare (are un an, nu e tocmai mare, dar e mai mare decat bebe) s-a trezit si cu greu a adormit la titi, iar pe cand a adormit am incercat sa mai dorm ai eu putin dar fara succes caci imi era foame si pofta de celebra placinta a soțului, asa ca am fost la cotrobait in bucatarie.

Apoi, aici incepe telenovela, pe la 8 m-am reîntors in pat, m-am aranjat între perini, m-am infofolit in plapuma si am simtit o intepatura ca de furnica in cap, de fapt la baza capului. Dau cu mana si simt monstrul, o capusa. (Ca sa intelegeti cum a ajuns capusa pe mine, in pat in casa, noi avem o cățelușa mititica de 35 de kg, care e scoasa la plimbare de cel putin 3 ori pe zi, daaar zona noastră unde locuim este in plina dezvoltare si avem la dispozitie un câmp generos, plin de toate balariile si de toate vietatile pentru a ne plimba animalele, asa ca deseori ne întâlnim cu capuse pe blana catelusei fiindca pe ea nu se implantează datorita deparazitarilor periodice, iar aceasta întâlnire se desfasoara la intrarea in casa unde o curatam, dar de data asta una s-a strecurat mai bine, poate chiar pe hainele noastre....

- vei citi:
Am simtit o intepatura ca de furnica
Trebuie sa ajung la spital in timp util
Am fost felicitata dar plimbata de colo-colo
Nu are rost sa iau antibiotic compatibil cu sarcina
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii zuzaEM - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Am simtit o intepatura ca de furnica

 Vreau sa va povestesc telenovela mea de azi. Dimineata in jur de ora 6, fetita cea mare (are un an, nu e tocmai mare, dar e mai mare decat bebe) s-a trezit si cu greu a adormit la titi, iar pe cand a adormit am incercat sa mai dorm ai eu putin dar fara succes caci imi era foame si pofta de celebra placinta a soțului, asa ca am fost la cotrobait in bucatarie.

Apoi, aici incepe telenovela, pe la 8 m-am reîntors in pat, m-am aranjat între perini, m-am infofolit in plapuma si am simtit o intepatura ca de furnica in cap, de fapt la baza capului. Dau cu mana si simt monstrul, o capusa. (Ca sa intelegeti cum a ajuns capusa pe mine, in pat in casa, noi avem o cățelușa mititica de 35 de kg, care e scoasa la plimbare de cel putin 3 ori pe zi, daaar zona noastră unde locuim este in plina dezvoltare si avem la dispozitie un câmp generos, plin de toate balariile si de toate vietatile pentru a ne plimba animalele, asa ca deseori ne întâlnim cu capuse pe blana catelusei fiindca pe ea nu se implantează datorita deparazitarilor periodice, iar aceasta întâlnire se desfasoara la intrarea in casa unde o curatam, dar de data asta una s-a strecurat mai bine, poate chiar pe hainele noastre.) Continuam.

Trebuie sa ajung la spital in timp util

L-am trezit pe soț, îngrozită, am mers la baie, a scos capusa (stim aceasta manevra tot din practica pe catel, evident) si simt cum se inflameaza zona si ma ustura. Ok, am realizat ca nu e de joaca, trebuie sa ajung la spital in timp util pentru a vedea ce e de facut.

Am pregatit micul dejun al fetitei, m-am spalat, imbracat si am plecat direct spre spitalul de boli infecțioase caci stiam ca acolo este destinatia finala. Dupa ce l-am rugat pe portar sa ma lase sa intru (ei primesc doar prin upu pacienti) am mers la primiri urgente unde portarul m-a asigurat ca o sa vina cineva dupa mine afara. Am asteptat zeci de minute langa o ambulanta cu pacient infectat cu covid si nimeni nimic, era ceva miscare in jurul meu, dar nimeni nu m-a intrebat nimic. Intr-un final am zis ca intru orice ar fi si bine am facut.

Mai multe despre: Boala Lyme - ce trebuie să știe femeile insărcinate despre boala transmisă de căpușe

Am fost felicitata dar plimbata de colo-colo

Am intrat la registratura si am explicat situatia, iar imediat a venit o doamna doctor la mine. Mi-a explicat frumos ca fiind gravida nu poate sa imi administreze antibioticul doxicilina, iar alt inlocuitor nu prea este compatibil cu sarcina. Am primit recomandarea sa merg la urgente la spitalul municipal pentru a se verifica plaga si a curata eventual daca este cazul. Zis si facut. Am gasit parcare fix in fata spitalului, ca niciodata, bine era in jur de 9 dimineața. Am intrat la urgente, mi se face test covid, explic situația si sunt pusa sa astept. Au revenit la mine cu intrebari cum am reusit sa fac rost de capusa, cate sapt de sarcina, alergii, alte boli, iar cand le-am spus si ca alaptez am fost strutocamila din ziua respectiva. Au tot plecat, au tot venit, cu întrebări, cu propuneri, au si curățat zona, au constatat ca da, este mușcătura de capusa, am fost felicitata ca am actionat repede, iar au plecat si au venit, iar ca final am fost iar trimisa la boli infectioase.

Am explicat ca am fost acolo si mi-au spus ce mi-au spus, nu mai are rost sa merg, insa ei au susținut ca au intrebat toți medicii din spital ce sa imi daca si nu au gasit un raspuns, asa ca ma trimit mai departe, macar sa primesc in scris si de acolo ceva. Ok, m-am urcat in masina, am plecat iar. Ajung la dna doctor, saraca mi-a si spus ca ii e rusine de mine, ca i-am spus de prima data ca pe langa bebele din burtica, mai am un bebe acasa alaptat ce ma asteapta, iar eu ma plimb teleleu, mi-a scris pe foaie toate simptomele ce pot aparea, ce analize sunt de facut in cazul in care apar simptomele si evident contactul ei pentru a reveni in caz de ceva, dar iar am fost felicitata pt cum am actionat si asigurata ca sunt sanse mari sa nu se intample nimic.

Nu are rost sa iau antibiotic compatibil cu sarcina

Altceva nu aveau ce sa imi faca. Am plecat de acolo cu o falca in cer si cu una in pamant, l-am sunat pe medicul ce imi supravegheaza sarcina, cu el m-am mai sfatuit de la inceput, iar el a considerat ca nu are rost sa luam un antibiotic compatibil cu sarcina, doar sa luam, daca nu este eficient pt capuse.

Asa ca, am umblat de colo pana colo si inapoi acolo, ca sa ajung la concluzia ca astept 21 de zile sa vedem daca se intampla ceva, iar dacă se intampla vedem ce facem, cu alte cuvinte, puteam sa mai dorm o ora si sa fi așteptat sa vedem daca se intampla ceva, dar mai dormeam o ora. O super zi cu zuz si telenovelele ei. Pe curand.

Autor - zuzaEM, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Mai multe despre a doua sau a treia sarcina:

12 diferente intre prima si a doua sarcina
A doua sarcina - la ce schimbari sa te astepti
Greturi numai la prima sarcina?
Esti pregatita pentru al doilea copil?
Dilema mamicilor: care este cea mai buna diferenta de varsta intre copii?

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2023)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII