Boala Lyme: ce trebuie să știe femeile insărcinate despre boala transmisă de căpușe

Boala Lyme -  ce trebuie sa stie femeile insarcinate despre boala transmisa de capuse

Boala Lyme: ce trebuie să știe femeile insărcinate despre boala transmisă de căpușe

Cand vremea e frumoasă, multe femei așteaptă cu nerăbdare vacanțele de familie pentru a putea merge în păduri, parcuri sau lacuri. Deși petrecerea timpului în natură poate fi foarte relaxantă, femeile însărcinate ar trebui să fie conștiente și să ia măsuri de precauție împotriva bolii Lyme, cea mai frecventă boală transmisă de căpușe.

- vei citi:
Ce este boala Lyme?
Caută imediat tratament pentru boala Lyme
Cum previi mușcăturile de căpușe?

Ce este boala Lyme?

Boala Lyme este cauzată de o bacterie numită Borrelia burgdorferi și se răspândește la oameni prin mușcătura unei căpușe Ixodes, dintre care cea mai frecvent cunoscută este căpușa de cerb. Când o căpușă de căprioară mușcă un mic mamifer sau pasăre infectată, ea preia bacteriile. Această căpușă se poate atașa de un om și poate infecta persoana cu bacteriile respective.

De obicei, durează 14 până la 21 de zile după mușcătură pentru ca infecția să apară. Până la 10% dintre oameni nu prezintă simptome. Cu toate acestea, simptomele timpurii pot include:

erupție cutanată - o zonă roșie centrală înconjurată de un alt inel roșu
● erupție roșie solidă
● oboseală
● cefalee
● dureri musculare

Caută imediat tratament pentru boala Lyme

Dacă observi semnele de mai sus și ai fost într-o regiune în care boala Lyme este frecventă, este important să te adresezi medicului. Boala Lyme nediagnosticată și, prin urmare, netratată, poate duce la probleme mai grave, inclusiv complicații ale sarcinii, dureri articulare, erupții cutanate migratoare, glande limfatice umflate, leșin, dureri toracice sau dezvoltarea paraliziei lui Bell, care cade pe o parte a feței din cauza afectării nervului facial. Chiar și la câteva luni după infectarea cu boala Lyme, pacienții ar putea dezvolta artrită și oboseală cronică.

Diagnosticul bolii Lyme se bazează pe o combinație a istoricului pacientului de expunere potențială la căpușe, a simptomelor și a constatărilor unui examen fizic.

Cu toate acestea, tratamentul standard cu doxiciclină nu este utilizat în general în timpul sarcinii din cauza efectelor adverse asupra fătului. În schimb, femeile însărcinate pot lua amoxicilină timp de 14 până la 21 de zile în stadiile incipiente ale bolii Lyme. Dacă boala a progresat și este implicată inima sau sistemul nervos, pacienții vor fi spitalizați probabil pentru monitorizare și tratament cu antibiotice, intravenos.

Cum previi mușcăturile de căpușe?

Dacă intenționezi să mergi într-o regiune în care sunt prezente căpușe, urmează aceste precauții pentru a reduce riscul de a dezvolta boala Lyme:

● Utilizează un agent de respingere a insectelor cu cel puțin 20% DEET (repelent), care este sigur de folosit în timpul sarcinii.

● Tratează-ți hainele (nu pielea!) cu spray de piretrină pentru a respinge insectele.

● Poartă cămăși și pantaloni cu mânecă lungă când mergeți în zone cu iarbă mare sau împădurite.

● Verifică-ți bine corpul de căpușe când te întoarci de afară și cere ajutor pentru a examina locurile pe care nu le poți vedea sau atinge, cum ar fi spatele.

Durează aproximativ două ore pentru ca o căpușă să se atașeze complet de un om, iar infecția nu apare de obicei decât după 24 de ore de la atașament. În general, riscul de a dezvolta boala Lyme de la o mușcătură este scăzut - între 1 și 3 la sută. Cu toate acestea, îndepărtarea timpurie a căpușei poate elimina riscul de infecție. Asigură-te că elimini întreaga căpușă din piele.

 

Boala Lyme: O bomba cu ceas

Boala Lyme este una dintre bolile cu cea mai rapida crestere din lumea Occidentala, amenintarea prezentata de aceasta a devenit din ce in ce mai evidenta in ultimii ani. Estimarile sugereaza ca mai mult de 300.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu aceasta boala in Statele Unite si peste 65.000 de cazuri anual sunt diagnosticate in Europa. Cu toate acestea, numarul de persoane afectate este, probabil, subestimat din cauza frecventei scazute a rapoartelor si a limitarii actuale de teste de diagnostic. Mai departe...

 

Alte riscuri in timpul sarcinii de care e bine sa stii:

Sunt permise radiografiile in timpul sarcinii?
Cum poate afecta fumatul pasiv sarcina?
Gripa in sarcina: ce trebuie sa stie orice graviduta
Gonoreea in timpul sarcinii: riscuri si tratament
Virusul Zika: intrebari si raspunsuri importante pentru sarcina si sanatatea bebelusului
Sarcina si paracetamolul: riscul de autism al copilului
Infectiile urinare in timpul sarcinii
Folosirea sampoanelor in timpul sarcinii: posibil risc
Albirea dintilor in timpul sarciii
Sarcina si aspirina
Anemia in sarcina
Sarcina si folosirea parfumurilor
Produsele chimice cresc riscul pierderii sarcinii si a Sindromului Down
Sarcina si fumatul
Gravidute, atentie la dormitul pe spate
Antidepresivele si sarcina
Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii
Cauzele malformatiilor fetale

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

  Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2021)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate © 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII