Cât timp trebuie să alăptăm bebelușul? 8 mămici ne împărtășesc experiența lor
Cât timp trebuie alăptat bebelușul? Indiferent de recomandări sau ghiduri, alăptarea este o experiență personală cu multe variabile pentru fiecare mămică.
Iată experiența a 8 mămici de la Desprecopii care au alăptat - impreună cu sfaturile noastre.
veti citi
Alăptarea bebelușului este o experiență complet personală care este diferită pentru fiecare mămică
Căt trebuie alăptat bebelușul? Răspunsul il are fiecare mămică
Am alăptat 2 zile
Am alăptat 8 zile
Am alăptat 1 lună
Am alăptat 3 luni
Am alăptat 6 luni
Am alăptat 12 luni
Am alăptat 18 luni
Am alăptat mai mult de 2 ani
Există un ghid de alăptare?
Forumul de ALăPTARE
Alăptarea bebelușului este o experiență complet personală care este diferită pentru fiecare mămică
Desprecopii a facut in ultimii ani o campanie masivă de informare a mămicilor tinere despre beneficiile alăptarii pentru bebelus, a ingredientelor unice care se afla in laptele matern si ne bucuram ca tot mai multe mămici proaspete aleg alăptarea in detrimentul laptelui formula. Insă, desigur, fiecare alaptare este oana la urma o experienta complet personală.
Căt trebuie alăptat bebelușul? Răspunsul il are fiecare mămică
Insa, cu atat de multe sfaturi ... poate fi greu de decis cât timp să iti alaptezi bebelusul. Pentru ca indiferent de recomandari sau ghiduri, alaptarea este o experienta personala cu multe variabile pentru fiecare mamica. Iata experienta a 8 mamici care au alaptat - impreuna cu sfaturile noastre.
Am selectat de pe forumul Desprecopii cateva experiente personale despre alaptare - in care mamicile povestesc cat au reusit sa isi alapteze bebelusul.
Am alăptat 2 zile
Beneficii:
Bebelușul tău beneficiază de colostru, care furnizează nutrienți unici si anticorpi. Apropierea piele-piele il va ajuta pe bebelus sa se simtă în siguranță. Îți ajută uterul să se contracte rapid pentru a reduce riscul unei hemoragii după naștere.
Partea complicata
Poate fi stresant, si putin confuz pentru bebelus - mai ales ca sunteti abia la inceput...
O sugestie
Incearca sa ai cat mai mult contact piele la piele cu copilul tau pentru a-i permite punerea în practică a instinctelor sale de hrănire. CIteste aici detalii De ce are nevoie bebelusul de contact direct piele-pielea mamei
Alina, mamica bebelusei Ema - spune: „A fost greu pentru ca nu produceam suficient lapte și Ema care nu reusea sa suga bine m-a facut sa aleg hranirea cu biberonul. Imi pare rau ca mama mea nu a insistat sa mai incerc ...si ca nici eu nu am citit mai mult despre alaptare, cand eram gravida, mai ales ca am vazut cata informatie utila este pe Desprecopii despre alaptare.
Am alăptat 8 zile
Beneficii:
Stomacul bebelușului tău a mai crescut pentru a se potrivi cu creșterea consumului de lapte. Hranirile frecvente ti-au obisnuit sanii pentru producția de lapte pe termen lung.
Partea complicata
Copilul tău poate pierde mai mult de 10% din greutatea sa de la naștere. Angorjarea sanilor (sânii plini) poate fi foarte dureroasa.
O sugestie
Ajutati sânii angorjati cu foi de varza ...și hrăneste-ti bebelusul cat mai des. Citeste sfaturi utile aici Furia laptelui: 8 sfaturi esentiale in aceasta perioada
Adriana, mamica lui Luca, spune: „O asistentă la maternitate mi-a aratat cum trebuie sa il pun pe Luca la san, dar când am încercat acasă, nu am mai reusit sa il pun corect pe Luca la san. Asa ca mi-am urmat instinctul și am luat decizia de a-l alimenta cu lapte formula dupa 8 zile.
Am alăptat 1 lună
Beneficii:
Daca ai alaptat o luna, laptele matern il va face pe copilul tău sa aiba un risc mai mic de dezvolta alergii alimentare sau să aibă diaree și infecții toracice sau otite. Hranirile de noapte devin mai ușoare și nu este nevoie să spălați și să sterilizați sticlele.
Partea complicata:
Acum s-ar putea să simți că hranirea durează mult timp și este mai dificilă decât alimentarea cu lapte formula.
O sugestie
Inconjoară-te de oameni care susțin alaptarea, vino pe forumul de alaptare de la Desprecopii sau pe grupul nostru ascuns de Facebook despre alaptare.
Ada, mămică Luanei, spune: „La un moment dat eram asa de obosita incat aveam nevoie de ajutor iar un biberon cu lapte formula însemna că tati putea si el sa o hrănească. Asa ca am renuntat la alaptare.
Am alăptat 3 luni
Beneficii:
Dupa ce ai alaptat 3 luni, bebelușul tău va avea 27% mai puțin șanse de a dezvolta diabet. Dacă in familia ta sunt antecedente de astm, bebelusul va avea cu până la 40% mai puțin probabil să o dezvolte. Alaptarea de va ajuta si pe tine, mami sa mai pierzi din kilogramele acumulate in timpul sarcinii.
Partea complicata:
Bebe poate sa inceapa sa fie tot mai curios de ce se intampla in jur in timpul alaptatii si incepe sa cerceteze imprejurimile... in timp ce papă.
O sugestie:
Daca il alaptezi in public, poarta un sal ca sa aveti amandoi privacy.
Ana, mamica lui Andrei: „Alăptarea nu a fost o treaba usoara si am avut si mastita dar am continuat cu incapatanare sa alaptez pentru ca mi-am propus sa alaptez 3 luni pentru a-mi proteja copilul cu anticorpii din laptele meu. Când Andrei a implinit 3 luni m-am oprit si am trecut pe lapte formula dar am fost multumita ca am reusit pana aici. ”
Am alăptat 6 luni
Beneficii:
Dupa 6 luni de alaptare, este mai puțin probabil să dezvolte alergii la declanșatorii obișnuiți, cum ar fi laptele de vacă. Tot datorita anticorpilot in laptele matern, copilul are un risc redus de leucemie. Tu mami, ai un risc mai mic de a dezvolta in viitor cancer de sân și ovar, precum și osteoporoză.
Partea complicata:
S-ar putea ca acum bebelușul să vrea doar să se hrănească timp de 10 minute, lăsându-ți îngrijorarea că nu primește suficient lapte.
O sugestie:
Ai încredere ca bebelusul tau se hraneste bine si primeste suficient lapte. Acum, la 6 luni, bebelusul crește într-un ritm mai mic, așa că relaxeaza-te.
Roxana, mamica Arianei spune: „Cand am inceput diversificarea, pe la 5 luni si jumatate, am inceput o intarcare treptata pentru ca devenise prea flamanda. Pe la șapte luni, Ariana avea o alimentatie mixta de alimente solide și formulă. "
Am alăptat 12 luni
Beneficii:
Mușchii pe care bebelușul îi folosește pentru alăptare sunt, de asemenea, importanți pentru vorbire și in continuare, obtine beneficii de stimulare a imunității. gandeste-ta ca ai economisit peste 1000 RON pana acum pentru ca nu ai cumpaat lapte formula. (pe baza unui bebeluș care are opt alimente zilnice de 90 ml).
Partea complicata:
S-ar putea să fii obosita emoțional să fii atinsa în permanență și să simți că vrei să îți recuperezi corpul.
O sugestie:
Asigurate ca iti faci timp pentru tine.
Luciana, mămică Lianei, spune: „Un an mi s-a părut o perioadă suficienta de a-mi alapta copilul si ma bucur ca am ajuns pana aici. Cand a implinit 12 luni, m-am întors la serviciu, așa că am intarcat-o treptat, dar am continuat să mai mulg lapte matern o perioadă de cateva saptamani.
Citeste Alaptarea prelungita a bebelusului: beneficii
Am alăptat 18 luni
Beneficii:
Contactul piele-piele reduce producția de hormoni de stres a bebelușului și imunitatea sa continuă să crească. Pe măsură ce copilul devine din ce în ce mai mare, trebuie să vă așezați și să vă odihniți la orele de hrănire, chiar și atunci când aveți un milion de lucruri pe lista „de făcut”.
Partea complicata:
Un copilas de 18 luni poate folosi alăptarea pentru a reduce din plictiseala și pentru a vă atrage atenția (de obicei imediat ce răspundeți la telefon!).
O sugestie:
introduceți un scaun de hrănire, pe care îl utilizați doar pentru hrana. Micuțul tău își va da seama rapid că semnifică timpul de hrănire.
Paula, mamica Sarei spune: „Sara a hotarat brusc ca nu mai vrea sa fie alaptata. Așteptam să fie gata să se oprească și pur și simplu a ajuns într-un punct în care nu a mai cerut lapte. ”
Am alăptat mai mult de 2 ani
Beneficii:
Probabil că veți alimenta doar primul lucru dimineața și ultimul lucru noaptea, așa că este o modalitate excelentă de a marca ziua. Copilul tău continuă să obțină beneficii de imunitate, ajutându-l să lupte împotriva microbilor din jur...
Partea complicata:
Poate fi jenant când un copil mai în vârstă anunță că vrea sa suga si te descheie la camasa...
O sugestie:
Găsiți un cuvânt pe care amândoi îl înțelegeți este legat de alimentație, pe care îl veți folosi cu plăcere în public.
Mariana, mamica lui Tudor spune: „Am inceput sa imi alaptez copilul cu ne-incredere ca voi reusi. Dar alăptarea a funcționat bine pentru noi amândoi. M-am oprit când Tudor a renunțat! "
Există un ghid de alăptare?
Ei bine DA - Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial. Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare
Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.
Informații complete despre alimentația bebelușului
Alaptarea bebelusului - ghid complet
Hranirea bebelusului cu lapte formula - ghid complet
Odiseea Alaptarii: o poveste pentru fiecare mamica la inceput de drum...
Dragă mămică, povestea mea îți este dedicată ție pentru că ești la început. Alaptarea e iubire insa cere rabdare. Nu o să fie ușor și probabil o să treci prin toate fazele cu durere, sâni angorjați, ragade, atașare defectuoasă.
O să te întrebi mereu dacă bebe mânâncâ suficient, sau dacă ia destul în greutate. Ai încredere în instinctul tău de mămică, cere ajutor, informează-te și nu renunța!
Odiseea Alaptarii: o poveste pentru fiecare mamica la inceput de drum: cu inceputul, motive, indicatorii ai alaptarii si multa perseverenta. O poveste completa despre beneficiile si frumusetea alaptarii de la Magda, o mamica de la Desprecopii.
Forumul de ALăPTARE
Pe forumul desprecopii exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa te linisteasca.
autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate © 2024
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII