Efectul gradinitei si cresei asupra copilului

Efectul gradinitei si cresei asupra copilului

Efectul gradinitei si cresei asupra copilului

  • Cu cat copiii sunt inscrisi mai devreme intr-o forma de invatamant (cresa, daycare, gradinita), cu atat vor fi mai mari castigurile pentru dezvoltarea lor.

Efectul gradinitei si cresei asupra dezvoltarii sale intelectuale

Daca tu, ca mamica, esti mereu in cautarea unei bone sau babysitter pentru a nu iti duce copilul la gradinita, ar trebui sa te gandesti mai bine.  Psihologii sunt de parere ca, cu cat copiii sunt inscrisi mai devreme intr-o forma de invatamant (cresa, daycare, gradinita), cu atat vor fi mai mari castigurile pentru dezvoltarea lor.

Nimic deosebit: sa-i vorbesti, sa te joci cu el (cum ar fi cucu-bau), sa-l ingrijesti. Toate jocurile specifice fiecarei varste sunt descrise in cartea: "Learningames" - toate cele 200 de activitati destinate dezvoltarii cunoasterii, limbajului, dezvoltarii din punct de vedere motor sau social. Ramey and Frances Campbell de la Universitatea din Carolina de Nord, SUA -  au aratat faptul ca, copiii implicati in Proiectul Abecedar inca din faza prescolara sunt mult mai buni la matematica si la citire in jurul varstei de 15 ani, comparativ cu copiii neimplicati in proiect.

Mai cititi Gradinita: este copilul pregatit? si 3 ani: Varsta mersului la gradinita


Cu cat copiii sunt inscrisi mai devreme intr-o forma de invatamant, cu atat vor fi mai mari castigurile

O interventie in acest sens dupa varsta de 5 ani, nu aduce nici un beneficiu din punctul de vedere al IQ-ului. Apare ca evidenta intrebarea: daca "fereastra mintii" se inchide, pentru marea majoritate, inainte de a intra in scoala primara, orice speranta este pierduta pentru copiii ai caror parinti nu s-au gandit sa-I stimuleze aratandu-le poze sau vorbind cu ei in scopul dobandirii unui vocabular adecvat? Nu! Creierul isi pastreaza abilitatea de invatare intreaga viata.

Niciodata nu este prea tarziu pentru stimularea creierului copilului dvs.

Cu toate acestea, copiii ai caror circuite neurale nu au fost stimulate inainte de a merge la gradinita, nu vor ajunge niciodata sa fie ceea ce ar fi putut fi. Poate veti spune: niciodata nu este prea tarziu! Afirma Joseph Sparling, initiatorul "proiectului Abecedar" ; dar, se pare ca este ceva foarte special legat de primii ani de viata.

Important de retinut este faptul ca, ne nastem cu un potential imens - potential care poate fi pus in valoare numai daca este "scris", daca este prelucrat!

Efectul Mozard

Dupa 8 luni, cercetatorii au descoperit faptul ca, acesti copii si-au imbunatatit in mod substantial capacitatea de a se orienta in spatiu, comparativ cu alti copii care nu au luat lectii de muzica (rezolvau usor labirinturi, desenau figuri geometrice si reconstruiau cu usurinta blocuri de lego bicolore). Mecanismul din spatele "efectului Mozart" ramane invaluit in mister, dar cercetatorii banuiesc ca, atunci cand copiii isi exerseaza neuronii ascultand muzica clasica, " isi excita structura intrinseca a creierului si il utilizeaza intr-o masura mai mare in sarcini mai complexe.

Cititi mai multe despre: Efectul Mozart

Cea mai vasta sursa de informatii despre gradinite din Romania

Pentru multe intrebari, studii critice ale gradinitelor si experientele sincere ale parintilor cu aproape toate gradinitele din Bucuresti si multe orase ale tarii, studiati cu atentie forumul la sectiunea Crese si Gradinite. Acolo veti gasi cele mai complete informatii despre gradinite, evaluari si topuri de gradinite din Romania. Stim ca nu e o alegere usoara si de aceea, va uram Succes!

autor:  Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate (c) 2013

Despre gradinita, mai cititi

 Cititi pe forum, experientele parintilor cu gradinita:

Forumuri recomandate

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare! Am nevoie de un baby-sitter... Cel mai mare forum romanesc despre gradinite, scoli, crese si bone.

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

 

 Bolile copilului

Toate bolile aici>

Mai multe despre psihologia copilului aici >

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

Cititi despre largirea familiei :) 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII