Vrei sa concepi un copil? Aceste alimente maresc calitatea spermei

Vrei sa concepi un copil? Aceste alimente maresc calitatea spermei

Vrei sa concepi un copil? Aceste alimente maresc calitatea spermei

Când un bărbat vrea să conceapă un copil, evident, sperma este importantă. Dar mai mult, sănătatea spermatozoizilor depășește doar conceperea. Calitatea spermatozoizilor joacă, de asemenea, un rol în sănătatea sarcinii generale și, eventual, a copilului. În studiile efectuate pe șoareci, stresul și obezitatea la șoarecii de sex masculin au modificat genele purtate în sperma lor. 🧬👨‍👦

Iată o serie de alimente care ajută la creșterea cantității, producției și calității spermei - lucru bine de știut dacă sunteți în calitate de aspiranți la calitatea de părinți.

Alimente pentru cresterea cantitatii, productiei si motilitatii spermei

Ardei rosu, morcovi, fulgi de ovaz, caise uscate
Sparanghel, mazare, rosii gatite, capsuni
Curcanul, oualele, fructele de mare, stridiile, semintele de dovleac
Legumele cu frunze verzi , avocado, fasolea, cerealele integrale
Somonul, sardinele, hamsiile, nucile
Despre infertilitatea barbatilor

Alimentele pot afecta productia, numarul si motilitatea spermatozoizilor

Nu mai este nici un secret ca alimentatia influenteaza pana si calitatea spermei. Pornind de la realitate, se stie ca este nevoie de miliarde de spermatozoizi pentru a ajuta unul singur sa ajunga la ou. Barbatii sanatosi ar trebui sa aiba milioane de spermatozoizi, cat intr-o lingurita, la o ejaculare. 

Iata alimente care ajuta la cresterea productiei, cantitatii si motilitatii spermei...

Daca aveti probleme in a ramane insarcinata, sansele ca partenerul dvs sa fie cel vinovat de acest lucru sunt de 30%. De aceea este important ca el sa consume alimentele potrivite.
 

Ardei rosu, morcovi, fulgi de ovaz, caise uscate

Vitamina A pe care aceste alimente o contin ajuta la dezvoltarea de spermatozoizi sanatosi si imbunatateste fertilitatea masculina. "Deficienta de vitamina A a fost legata la barbati de fertilitatea scazuta din cauza spermatozoizilor lenti", scrie Heidi Murkoff in cartea sa What to Expect Before You’re Expecting. Pentru a creste cantitatea de sperma si mobilitatea spermatozoizilor, mancati salata verde inchis, broccoli, cartofi dulci, spanac, si produse lactate imbogatite cu vitamina A.

/Images/sperma-ardei.jpg
 

Sparanghel, mazare, rosii gatite, capsuni

Vitamina C din aceste alimente imbunatateste motilitatea spermatozoizilor si viabilitatea lor (cat de repede si eficient inoata). Atat vitamina C cat si  vitamina A se gasesc in aceleasi alimente: varza, ardei rosu, cartofi dulci, legume si fructe galbene. Antioxidantii din aceste alimente ajuta la cresterea cantitatii de sperma prin reducerea radicalilor liberi.

/Images/sperma-capsuni.jpg
 

Curcanul, oualele, fructele de mare, stridiile, semintele de dovleac

"Cantitatile inadecvate de zinc duc la un nivel scazut de testosteron si diminuarea spermei", spune Heidi Murkoff. Zincul se gaseste din belsug in carnea de vita, iaurt, fulgi de ovaz si porumb.

/Images/sperma-fructe-de-mare.jpg
 

Legumele cu frunze verzi , avocado, fasolea, cerealele integrale

Asigurati-va ca asimilati o cantitate suficienta de acid folic, deoarece nivelul scazut al acestuia poate duce la malformatii congenitale. Sperma barbatilor cu nivel scazut de acid folic are mai multe anomalii cromozomiale. Asigurati-va ca mancati multe legume si fructe de culoare verde inchis. Luati in calcul si suplimentele pe baza de acid folic. Daca sunteti ingrijorat cu privire la cantitatea, productia sau motilitatea spermei dvs, incercati un test la domiciliu care va poate ajuta sa depistati aceste probleme.

/Images/sperma-avocado.jpg

Somonul, sardinele, hamsiile, nucile

"DHA si alti acizi esentiali grasi Omega-3 ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin la nivelul organelor genitale si la cresterea functiei sexuale", scrie Heidi Murkoff. "Sperma barbatilor fertili contine mai multi acizi grasi esentiali decat sperma barbatilor infertili." Alte alimente bogate in Omega-3 includ rucola, crabii, crevetii, inul si carnea de pui. Pentru a creste cantitatea de sperma, consumati alimente care contin Omega 3. Luati in considerare un supliment pentru cresterea fertilitatii masculine.

/Images/sperma-nuci.jpg
 

Suplimentele pentru sperma si vitaminele nu pot creste fertilitatea la toti barbatii - acest aspect depinzand de cauzele de infertilitate sau problemele de sanatate. Dar nici de stricat nu va pot strica. Intotdeauna discutati cu medicul dvs sau cu specialistul in fertilitate despre suplimentele pentru producita de sperma, mai ales daca luati si alte medicamente pe baza de reteta. 

Citeste si Spermograma: valori normale si diagnosticare

Despre infertilitatea barbatilor mai cititi si urmatoarele:

Baile fierbinti reduc fertilitatea barbatilor

Baile fierbinti reduc fertilitatea barbatilor

Descoperirile efectuate in urma unui studiu de trei ani sustin sfaturile actuale ale specialistilor, conform carora barbatii ar trebui sa evite „supraincalzirea“ propriei sperme. Numarul…

Laptopul poate afecta calitatea spermei!

Laptopul poate afecta calitatea spermei!

Cercetatorii americani au demonstrat de curand ca laptopul poate afecta fertilitatea masculina. O stire aparuta in publicatia medicala Fertility and Sterility arata ca barbatii care folosesc…

Branza scade dramatic fertilitatea barbatilor

Branza scade dramatic fertilitatea barbatilor

Barbatii tineri care mananca mai mult de trei felii de branza pe zi risca sa nu mai poata avea copii, arata un studiu efectuat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Havard, SUA.

Mai cititi despre fertilitate si infertilitate 

Tratamentul infertilitatii: proceduri pentru barbati

Viitorul tratamentelor de fertilitate

Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani

Stresul si infertilitatea sunt legate

Infertilitatea de cuplu

Baile fierbinti reduc fertilitatea masculina

Despre infertilitate

Infertilitatea: adevaruri si neadevaruri

Infertilitatea secundara

Infertilitatea, pe intelesul celor mai norocosi

Fertilitatea si influenta Feng Shui-ului

Stresul si infertilitatea

Autor: M.S., Redactor Desprecopii.com 2023
referinte: Jurnal de medicina american

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII