Buretele de bucatarie, hotelul bacteriilor din casa

Buretele de bucatarie, hotelul bacteriilor din casa

Buretele de bucatarie, hotelul bacteriilor din casa

  • Buretele de bucatarie este unul dintre cele mai murdare locuri din casa - de 200.000 de ori mai murdar decat scaunul de toaleta.

    Si nu discutam aici despre bacterii inofensive care stau nestingherite pe prosopul de vase sau ustensilele de bucatarie....

Buretele de bucatarie, cutia Pandorei din casa  - veti citi:
Scaunul de toaleta este mai curat decat un burete de vase
Bacteria Campylobacter poate provoca paralizie si este gasita pe buretii de bucatarie
Tarile cu cei mai murdari bureti de bucatarie
Mai multe despre sanatatea familie

Aceste stiri pot veni ca o surpriza totala pentru cei obsedati de curatenie, dar buretele de bucatarie este unul dintre cele mai murdare locuri din casa - de 200.000 de ori mai murdar decat scaunul de toaleta. Si nu discutam aici despre bacterii inofensive care stau nestingherite pe prosopul de vase sau ustensilele de bucatarie.

Germenii gasiti pe buretele de vase si blaturile de tocat cu o bacterie care poate provoca paralizie

Expertii au facut legatura intre germenii gasiti pe buretele de vase si blaturile de tocat cu o bacterie care poate provoca paralizie. Un nou studiu a descoperit ca exista aproximativ 10.000 de bacterii pe 2.5 cm patrati de burete si 1 milion pe prosopul de vase.  Cercetatorii sustin ca, atunci cand vine vorba de microbi, e mult mai bine sa tocam legumele pe scaunul de toaleta decat pe blatul de tocat.

/Images/burete-bucatarie-poza1.jpg

Dr. Charles Gerba, profesor de microbiologie la Universitatea din Arizona, SUA - conduce studii privind modul in care bolile sunt transferate prin intermediul mediului. Munca sa implica cercetarea obiectelor de uz casnic, masurarea si determinarea tipului si cresterii bacteriilor. El a declarat ca scaunul de toaleta este, din punct de vedere al microbilor, unul dintre cele mai curate locuri pe care il putem intalni in casa. Parerea lui este ca ar trebui sa fim mai ingrijorati de articolele de uz casnic, cum ar fi buretele de bucatarie, carpele de vase si pungile reutilizabile pentru cumparaturi.

Profesorul Hugh Pennington, unul dintre microbiologi de renume din Marea Britanie, a fost de acord ca bucataria, si in special buretele de vase sunt printre cele mai murdare locuri din casa. Parerea lui este ca ste bine sa folositi un burete pentru a spala vasele, pentru a curata farfuriiile de mancare sub jetul de apa calda, dar nu folositi niciodata un burete pentru a sterge o farfurie curata. Si stergerea vaselor reprezinta o stiinta, si nu una complicata: doar una care tine de bunul simt."

Campylobacter este o bacterie care poate provoca paralizie si este de obicei gasita pe buretii de bucatarie

Prof Pennington a spus ca unul dintre cele mai mari obiective pentru Agentia pentru Protectia Sanatatii a fost o bacterie numita Campylobacter - care poate provoca paralizie si este de obicei gasita pe buretii de bucatarie. El a spus: "Aceasta apare in mod natural de la pasarile de curte si poate provoca Sindromul Guillain-Barre. Citeste pe larg: Infectia cu Campylobacter: simptome si prevenire

Ea nu afecteaza gandirea sau felul in care simtim, dar se poate raspandi la nivelul nervilor periferici din jurul creierului, afactand miscarea. Oamenii pot fi efectiv paralizati! In majoritatea cazurilor, oamenii se vor insanatosi, dar  recuperarea poate dura saptamani, luni sau ani.

/Images/burete-bucatarie-poza2.jpg

"Intotdeauna cel mai murdar lucru, de departe, este buretele de bucatarie", adauga John Oxford, profesor de virusologie la Universitatea din Londra, UK -  si presedinte al Consiliului de Igiena - organism care compara standardele de igiena din intreaga lume.

21% dintre carpele de bucatarie "curate" au niveluri ridicate de microbi

In ultimul sau studiu, Consiliul a examinat probele parvenind de la casele din noua tari diferite, si a constatat ca 21% dintre carpele de bucatarie "curate" au niveluri ridicate de microbi. Studiul identifica bacterii fecale din alte locuri din jurul casei, iar acest lucru difera de la o tara la alta.

Potrivit studiului, Arabia Saudita are cele mai murdare frigidere, 95% dintre ele nu au trecut de testul pentru bacteria E. coli. In Africa de Sud, cel mai murdar loc este butonul de tras apa de la baie,  2/3 dintre ele suspectate de baceria E. coli si 40% dintre bai prezentand mucegai.

Despre sanatatea familiei mai cititi si urmatoarele:

Locuri unde se ascund  microbii in casa

Locuri unde se ascund microbii in casa

Pentru a ne feri de boli, suntem educati de mici sa respectam cateva reguli de igiena foarte importante in lupta cu bacteriile. V-ati intrebat insa vreodata care sunt locurile in care se ascund…

Iata cum distrugem microbii din masina de spalat

Iata cum distrugem microbii din masina de spalat

Microbi in masina de spalat??? La prima vedere, intrebarea ar putea parea absurda. Prin definitie, masina de spalat foloseste la curatarea rufelor murdare, prin urmare si la distrugerea microbilor.…

Uscarea rufelor in casa nu este un lucru sanatos

Uscarea rufelor in casa nu este un lucru sanatos

Multi oameni isi usuca rufele in casa, in apropierea radiatoareler, decat sa riste sa le agate afara, in conditii meteorologice nefavorabile. Dar acest lucru poate cauza probleme de sanatate, in…

Forum medical: Clinica Virtuala DC

autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2017

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Buretele de bucatarie, hotelul bacteriilor din casa.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

PARENTING - sau despre meseria de parinte

PARENTING - sau despre meseria de parinte

Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.
Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
Familia Verde

Familia Verde

Vrem sa ne aparam familia de asediul poluarii, si chimicalelor. Iubim natura si vrem sa traim cat mai natural putem. Pentru mai mult verde.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII