Vrei să ai o naștere naturală? Iată 11 sfaturi care te pot ajuta - sfatul medicului

Vrei sa ai o nastere naturala? Iata 11 sfaturi care te pot ajuta - sfatul medicului.

Vrei să ai o naștere naturală? Iată 11 sfaturi care te pot ajuta - sfatul medicului

Nașterea naturală este alegerea naturii în ceea ce privește aducerea unui copil pe lume. Cu alte cuvinte, nașterea naturală este o modalitate de a lăsa natura să-și urmeze cursul firesc, fără nicio intervenție medicală sau medicamentoasă. Dacă ești însărcinată, desigur  - alegerea modului în care vei naște este o decizie foarte personală. Fiecare femeie o face într-un mod diferit. Nu există experiențe identice. 🌿

→ Dacă dorești să ai o naștere naturală, aceste 11 sfaturi te pot ajuta. Succes! 🤰💪

veti citi:
Documenteaza-te. Citeste experientele altor mamici la nastere
1. Discutati cu o moasa despre nasterea naturala
2. Participati la cursuri prenatale de yoga
3. Practicati exercitii Kegel
4. Scrieti un plan de nastere
5. Faceti o vizita la spitalul unde veti naste
6. Mergeti la cursuri pentru viitoarele mamici
7. Faceti un masaj prenatal
8. Folositi uleiuri de aromaterapie
9. Discutati despre nastere cu mama dvs.
10. Amintiti-va ca fiecare contractie va fi urmata de o perioada de repaus
 Motive bune pentru a opta pentru nasterea naturala
 

Alegerea modalității de naștere - o alegere foarte personală

Decizia privind modalitatea de naștere (naturală, prin cezariană, în apă, acasă, cu anestezie sau fără) este una extrem de personală. Fiecare femeie o face într-un mod diferit, iar experiențele sunt unice. Dacă doriți să nașteți prin metoda complet naturală (vaginal, fără atenuarea durerii), deoarece se consideră că analgezicele nu sunt benefice pentru mamă și copil, Desprecopii.com vă oferă câteva sfaturi care vă pot ajuta, împreună cu sfatul medicului:

Documenteaza-te. Citeste experientele altor mamici la nastere 🌟

Pe site-ul nostru avem o sectiune cu povesti reale de la nastere - din fiecare oras al Romaniei: Nasterea unei stele - sau povestiri reale de la nasterea bebelusului - din toate maternitatile din Romania. 🌟

Discuta cu o moasa despre dorinta ta de a naste natural

O moasa - chiar si una de moda veche - va fi avocatul cel mai infocat al nasterii naturale. Dar, nu ezita sa ii spui si medicului care iti urmareste sarcina, ca doresti sa iti aduci pe lume bebelusul - in mod natural.

Participa la cursuri yoga

Cursurile prenatale de yoga sau cursurile Lamaze te vor ajuta sa iti dezvolti puterea fizica si tehnicile de gestionare a durerii. Totodata, yoga te va ajuta sa intelegeti ca trupul unei femei a fost construit pentru a da nastere.

/Images/nastere-naturala-yoga.jpg
 

Practica exercitii Kegel

Exercitiile Kegel va vor ajuta sa fiti mai constienta de corpul dvs.

Scrie un plan de nastere

Acesta va ajuta medicul si personalul medical sa inteleaga ce va doriti si care sunt nevoile dvs. Citeste despre Planul de nastere aici: Planul de nastere: moft sau necesitate?

Fa o vizita spitalului sau clinicii unde vrei sa nasti

Discutati despre toate medicamentele pentru durere pe care le puteti primi. Discutati toate aceste aspecte cu medicul si cu partenerul dvs. inainte de a ajunge la spital.

Citeste 8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste - impotriva fricii si emotiilor

Mergi la cursuri pentru viitoarele mamici.

Va va ajuta sa intelegeti in ce consta nasterea si sa capatati incredere in dvs. Citeste Sase pasi pentru o nastere sanatoasa si sigura - principiile Lamaze

cititi pe larg: Exercitiile Lamaze: Mituri si realitati

Fa un masaj prenatal.

Acesta va va ajuta sa va mentineti corpul normal, iar moralul ridicat. 

/Images/nastere-naturala-masaj.jpg
 

Foloseste uleiuri de aromaterapie

Uleiuri esentiale organice, cum ar fi lavanda, trandafirul, ylang-ylang pot fi foarte calmante. Uleiurile energizante includ grapefruit, menta si portocale. Consultati-va cu medicul dvs. asupra caror uleiuri esentiale sunt sigure pentru sarcina. Pastrand un saculet cu diverse uleiuri esentiale, veti avea posibilitatea sa amestecati sau sa potriviti parfumurile conform necesitatilor. Asigurati-va ca ati cumparat uleiuri esentiale organice. Acestea pot fi utilizate in timpul masajului si chiar in timp ce munciti, pentru a va relaxa.

Discuta despre nastere cu mama ta.

Este foarte posibil ca experientele sa fie similare.

Ai avut prima nastere prin cezariana si acum vrei sa nasti natural? Citeste Nasterea naturala dupa o cezariana (NVDC). Intre mituri si riscuri - sfatul medicului ginecolog

Aminteste-ti ca fiecare contractie va fi urmata de o perioada de repaus.

In perioada de rapaus, endorfinele naturale vor contrabalansa activitatea de contractie.

Informeaza-te! Citeste Nasterea vaginala pas cu pas: pregatiri, stadii si cum decurge travaliul

Beneficiile nasterii naturale

Unul dintre beneficiile nasterii naturala este experienta de senzatii, care nu ar putea fi resimtite in orice alt moment. Dvs. si partenerul dvs. veti fi legati in totalitate de copilul dvs. intr-un mod unic. Unii pretind ca nasterea dureaza mai putin fara utilizarea medicamentelor pentru durere sau a celor de declansare a procesului. Indiferent ce cale veti alege pentru a naste, imbarcati-va pentru aceasta calatorie cu incredere si cu credinta ca o nastere sanatoasa este cea potrivita.

Odata ce veti ajunge acasa de la spital (sau daca ati nascut la domiciliu), veti avea un nou set de responsabilitati - grija pentru "pachetelul" dvs. de bucurie! Cu bebelusii nu este intotdeauna usor, unii dintre ei jucandu-se la modul cel mai serios cu nervii parintilor lor, chiar inainte de a deschide complet ochii. Trebuie sa fiti pe deplin constienti ca in primele zile si saptamani lucrurile pe care nu le-ati luat in serios, se vor adeveri. Deasemenea, trebuie sa stiti ca privarea de somn creeaza probleme minore, iar stresul este cel care va face sa va simtiti rau.

10 Motive bune pentru a opta pentru nasterea naturala

Esti insarcinata si incerci sa te decizi ce vrei sa faci cand va veni sorocul nasterii. Probabil ca te-ai gandit la o nastere naturala, insa iti este teama ca nu vei reusi sa o duci la bun sfarsit. Dar trebuie sa stii ca atat pentru mama, cat si pentru copil, exista o multime de beneficii ale nasterii naturale si foarte multe abordari diferite ale travaliului, fara a folosi medicatie. Daca ai luat in considerare posibilitatea nasterii naturale, insa inca nu te-ai hotarat sa o faci, aici sunt 10 motive bune pentru a oferi o sansa naterii natural.

► Citeste si Planul de nastere: Iata de ce este cu adevarat o necesitate si trebuie pregatit

Despre nasterea naturala merita citit si:

Cum sa nasti mai repede – mituri si adevaruri despre grabirea nasterii
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
Nasterea naturala (vaginala)
Nasterea prin metoda Lamaze
 

Pregatirea corpului pentru nastere

Aceasta etapa are loc atunci cand capul sau alte parti ale corpului copilului incep sa se deplaseze in jos spre cavitatea pelviana. Inainte ca aceasta sa se intample, vei putea sa simti capul copilului plutind pe langa marginile pelvisului. Dupa aceasta nu il vei mai putea simti. Unii oameni spun ca fatul coboara in pelvis atunci cand este pregatit.

Adeseori, veti observa ca atat timp cat se afla in abdomen, copilul nu mai are dimensiunea pe care o avea inainte de a coborî in pelvis. Procesul de pregatire al copilului in pelvis este cunoscut sub numele de iluminare si este posibil sa simtiti crampe si dureri timp de cateva ore, pana cand ligamentele pelviene se adapteaza noii situatii. Citeste pe larg despre pregatirea corpului copilului pentru nastere.

Despre pregatirea pentru nastere, mai citeste:

8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste
Nasterea prin cezariana: 6 lucruri pe care trebuie sa le stii
Nasterea, Bagajul de spital
Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Cand se rupe apa: legende si senzatii
Simulatorul virtual al nasterii
Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii
Exercitiile Lamaze: Mituri si realitati
O zi de neuitat: ziua in care nasti
Nasterea: fiti “barbate”fetelor!
Sfaturi pentru viitorul tatic prezent la nastere

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.  

autor: Desprecopii - material realizat cu sfaturile dnei Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII