20 de lucruri despre Sindromul Asperger la copil

20 de lucruri despre Sindromul Asperger la copil

20 de lucruri despre Sindromul Asperger la copil

Copilul cu sindromul Asperger are dificultati adesea in a se integra la scoala sau in diverse medii sociale. Desi nu exista nici un leac pentru afectiunea lor, el poate insa fi instruit sa se acomodeze si sa fie social. Dara iata concret, 20 de lucruri despre Sindromul Asperger la copil.

-  veti citi:
Primele 10 trasaturi ale Sindromului Asperger si comunicarea
Urmatoarele 10 trasaturi ale Sindromului Asperger si comportamentul
Sindromul Asperger - un alt mod de a privi lucrurile
Mai multe despre copiii cu nevoi speciale

Copiii cu sindromul Asperger au dificultati adesea in a se integra la scoala sau in diverse alte medii sociale

Copiii cu sindromul Asperger au dificultati adesea in a se integra la scoala sau in diverse alte medii sociale. Desi nu exista nici un leac pentru afectiunea lor, ei pot fi instruiti sa se acomodeze.

Intelegerea a ceea ce inseamna Sindromul Asperger poate aduce cu sine un nivel mai mare de toleranta si acceptare a celor care au aceasta afectiune. Iata cateva trasaturi si modele de comportament frecvent observate la cei cu Sindromul Asperger.

Primele 10 trasaturi ale Sindromului Asperger si comunicarea

1. Cele mai multe persoane cu sindromul Asperger sunt de-o inteligenta medie sau peste medie.
2. Ei au abilitati excelente de gandire asupra lucrurilor, dar sunt extrem de saraci cand vine vorba de relationarea inter-umana.
3. Au, de obicei, preocupari intense canalizate pe anumite jucarii sau zone de interes. Obsesiile comune sunt dinozaurii, formele de transport si modul in care acestea functioneaza.
4. Ei vor cauta de multe ori alte persoane pentru a vorbi despre interesele lor. Conversatia este de obicei unilaterala - mai mult ca o prelegere in care ei vorbesc despre cunostintele lor si nu sunt interesati de feedback.
5. Copiii mai mari se pot bucura de un club axat pe interesul lor - de exemplu, colectionarea de monede sau de timbre.

/Images/asperger-sindrom.jpg

6. Contactul vizual nu este inteles sau nu este folosit.
7. Copilul poate parea rece si nepasator, dar nu face acest mucru in mod deliberat. El nu se gandeste la ceilalti si nu poate intelege harurile sociale care mentin functionarea societatii.
8. Este posibil sa dobandeasca abilitati sociale, dar intr-un proces lung si lent care va necesita de multe ori interventia parintilor pentru repararea daunelor sociale atunci cand actioneaza inadecvat.
9. Povestirile scurte pot fi utile in predarea abilitatilor sociale. Utilizati o pagina ca material vizual pentru a-i invata sa asculte, sa pastreze linistea si sa stea linistiti in timp ce altii vorbesc.
10. Copiii cu sindromul Asperger prefera rutina si pot deveni iritabili atunci cand se intampla ceva neasteptat.

Urmatoarele 10 trasaturi ale Sindromului Asperger si comportamentul

11. Abilitatile grosiere si fine sunt adesea subdezvoltate, lucru care cauzeaza  probleme in sport si de echilibru.
12. Sindromul Asperger este adesea detectat atunci cand un copil incepe gradinita. El va interactiona in general mai bine cu profesorul sau, decat cu colegii si poate afisa un puternic comportament social retras, agresiv sau a unui copil ce nu este inteligent.
13. Lucrurile sunt interpretate foarte literal, in sensul ca sarcasmul, tachinarea in joaca si figurile de stil nu sunt intelese.
14. Regulile sunt foarte importante si un copil poate deveni furios in cazul in care un joc nu este jucat corect sau colegii sai incalca regulile scolare.
15. Pe o nota pozitiva, aceasta aversiune fata de a incalca regulile a copilului cu Sindromul Asperger va face ca probabilitatea ca acesta sa experimenteze fumatul, consumul de alcool si droguri sa fie foarte mica pana la maturitate.

/Images/asperger-furios.jpg

16. Multi copii sunt perfectionisti si lupta in cazul in care nu reusesc sa fie perfecti la scoala. Incurajati-i sa continue si creati-le atmosfere distractive pentru a-i determina sa mearga mai departe.
17. Generalizarea este un lucru dificil pentru ei. Daca au fost educati ca nu trebuie sa loveasca un copil la scoala, nu vor sti ca nici la mall nu au voie sa faca acest lucru.
18. Copiii cu sindromul Asperger isi exprima sentimentele in moduri imprevizibile. Uneori, ei pot parea fara nicio emotie, iar alteori pot afisa o emotie extrema, neadecvata situatiei.
19. Intreruperea unei conversatii este o problema obisnuita, deoarece copiii nu inteleg semnalele sociale care permit trecerea conversatiei de la o persoana la alta.
20. Un copil poate fi ajutat daca parintii lucreaza in mod constant cu el, evidentiind punctele forte si ajutandu-l in cele slabe.

Copiii cu Sindromul Asperger pot avea o viata plina de semnificatii si productiva, atat timp cat primesc sustinere din partea parintilor, cat si ajutor medical calificat.

Sindromul Asperger - un alt mod de a privi lucrurile

Definit in mod curent, sindromul Asperger este tulburarea din spectrul autismului (ASD) situata din punct de vedere medical in zona cu cele mai pregnante manifestari ale spectrului. Copiii si adultii afectati de acest sindrom au dificultati in interactiunea sociala, manifesta un interes restrans pentru diverse activitati si pot avea un comportament repetitive citeste mai departe aici >

Mai multe informatii despre copiii cu nevoi speciale:

ADHD la copil: simptome si definitii

ADHD la copil: simptome si definitii

Multi parinti sunt confruntati cu anumite probleme ale copilului: inatentie , hiperactivitate si  impulsivitate fara sa stie ca de fapt, acestea sint simptomele de ADHD sau Deficit de Atentie /…

Copilul cu ADHD la scoala

Copilul cu ADHD la scoala

Cu toate ca traim intr-o lume in care medicina a facut pasi uriasi in ultimele decenii, exista inca numeroase boli a caror diagnosticare ramane dificila. Este vorba mai ales despre boli ce tin de…

SINDROMUL DOWN: simptome, cauze, diagnostic si riscuri

SINDROMUL DOWN: simptome, cauze, diagnostic si riscuri

Sindromul  Down este una dintre cele mai des intalnite probleme genetice. Este cauzat de prezenta unui cromozom in plus in fiecare celula. Aceasta boala se mai numeste si Trisomia 21. Iata…

 Forumuri specializate

Copii cu nevoi speciale Sunt ai nostri. Si au nevoie de mai multa intelegere si mai multa dragoste.

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ultimile 2 comentarii

 1. ZENOAGA NICOLAE GABRIEL
  ZENOAGA NICOLAE GABRIELtrimis la 4/1/2019

  MAI MULTE DESPRE ASPERGER CLUBURI COPII ?

  Raspunde la acest comentariu
 2. altanonim
  altanonimtrimis la 1/12/2014

  Foarte util.

  Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII