Tratamentul varicelei sau varsatului de vant la copii
Ce facem cand copilul are varsat de vant? Exista un tratament anume? In caz de varicela (sau varsat de vant) nu se prescriu antibiotice pentru tratarea varsatului de vant deoarece aceasta boala este cauzata de un virus.
Antibioticele se administreaza doar in cazul in care copilul dezvolta o infectie secundara de natura microbiana. Copiii si celelalte persoane care fac boala si au un sistem imunitar slabit au nevoie de un tratament antiviral (acyclovir).
-- veti citi:
Cum tratăm varicela (sau vărsat de vânt) copilului?
Nu se prescriu antibiotice pentru tratarea vărsatului de vant
Problemele vărsatului de vant: febra și mâncarimea bubitelor
11 intrebări si răspunsuri despre varicelă
Despre bolile copilariei
Cum tratam varicela (sau varsatul de vant) la copii?
In caz de varicela (sau varsat de vant) nu se prescriu antibiotice deoarece aceasta boala este cauzata de un virus. Antibioticele se administreaza doar in cazul in care copilul dezvolta o infectie secundara de natura microbiana. Copiii si celelalte persoane care fac boala si au un sistem imunitar slabit au nevoie de un tratament antiviral (acyclovir).
Este recomandat sa evitati expunerea copilului la alte persoane atunci cand are varicela, deoarece aceasta este o infectie extrem de contagioasa. In general, copiii cu varicela ar trebui sa stea acasa si sa evite contactul cu alte persoane, in special cu femeile gravide, nou-nascutii si persoanele cu sistemul imunitar slabit.
In ceea ce priveste riscurile pentru copil, varicela este, de obicei, o boala relativ usoara si autolimitata. Cu toate acestea, in cazuri rare, poate aparea o serie de complicatii, cum ar fi infectii ale pielii, pneumonie, inflamatia creierului (encefalita) sau inflamatia plamanilor (pneumonita). Riscul de complicatii este mai mare la adulti si la copiii cu sistemul imunitar slabit.
Nu se prescriu antibiotice pentru tratarea varsatului de vant
Nu se prescriu antibiotice pentru tratarea varsatului de vant deoarece aceasta boala este cauzata de un virus. Antibioticele se administreaza doar in cazul in care copilul dezvolta o infectie secundara de natura microbiana. Copiii si celelalte persoane care fac boala si au un sistem imunitar slabit au nevoie de un tratament antiviral (acyclovir).
Cititi totul despre Varicela sau varsatul de vant
Problemele varsatului de vant: febra si mancarimea. Ce calmeaza mancarimea la varicela?
De obicei, tratamentul care se da la domiciliu este orientat pentru usurarea mancărimii si pentru scaderea febrei. Pentru mancarimi se pot folosi comprese umede sau bai racoroase, la fiecare 3 sau 4 ore in primele zile.
Baile cu fierturi de cereale pot ajuta. Baile nu raspandesc varsatul de vant. Tamponati corpul (nu frecati) pentru a-l usca.
Lotiunea cu calamina este utilizata de obicei pentru mancarime, dar nu puneti lotiune langa ochi sau pe fata bebelusilor. Taiati unghiile scurt pentru a preveni scărpinarea care poate conduce la infectarea veziculelor rupte. Mai cititi 10 motive ca sã chemi pediatrul
Eruptia din interiorul gurii poate provoca dificultati la mancare. Administrati fluide racoroase si usoare, mancare pasata. Evitati orice mancare sau bautura care contine acizi cum ar fi sucul de portocale si in special sarea. Durerea din gura poate fi usurata cu ajutorul paracetamolului pentru copii.
Veziculele din zona genitala pot fi dureroase. Se pot aplica cremele anestezice care atenueaza durerile. Pentru reducerea febrei se utilizeaza o medicamente fara aspirina, cum ar fi paracetamolul. Aspirina nu se foloseste la copii cu varsat de vant sau alte infectii virale deoarece poate cauza sindromul Reye.
11 intrebari si raspunsuri despre varicela
Copilul tau are pete rosii pe corp care se transforma in vezicule pline cu lichid intr-un timp scurt? Si nu sunt doar pe spate sau fata, ci pe intregul corp? Cel mai probabil este vorba de varicela (sau varsat de vant). Iata 11 dintre cele mai frecvente intrebari despre aceasta boala clasica din copilarie:
Despre varicela, mai cititi:
Vaccinul impotriva varicelei si sarcina
Bebelusul meu a facut varsat de vant - povestea Cristinei
Efectele varicelei asupra fatului si viitoarei mame
Varicela in timpul sarcinii: riscuri si imunizare
Despre bolile copilariei merita stiut:
Bolile contagioase ale copilariei, ghid complet cu video
10 Intrebari si raspunsuri despre bolile copilariei
Copilul frecvent bolnav: ghid de simptome
Viroza respiratorie la copil
Pneumonia la copil
Meningita la copil
Tusea convulsiva
Scarlatina la copil
Boala mainii, piciorului si gurii
Pojarul (rujeola) la copil: simptome, cauze,tratament si prevenire
Toate bolile copilului aici >>
Comunitatea parintilor informati: forum medical
Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.
autor: Desprecopii.com, articol reviziut de Dr. A. Petreanu, medic primar de boli infectioase, Toate drepturile rezervate (c) 2023
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
Mi-ar fi placut ca acesta expozitie cu vanzare sa se desfasoare si la Timiosara.Poate in viitorul apropiat???
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII